







































لیگ قهرمانان آسیا مرحلهی یک چهارم نهائی
چهارشنبه 30 مرداد ماه 1392 – ساعت20:15
ورزشگاه آزادی تهران
تماشاگر : 98300 نفر
استادیوم تقریبا پر و یکدست آبی استقلالی زنده باد ایران
داور : عبدالرحمن عبدو
اخطار : سوچائو نوتنوم در دقیقهی 20، تاناساک سریسای در دقیقهی 40، سوری سوخا در دقیقهی 72.
ترکیب استقلال تهران : سیدمهدی رحمتی، خسرو حیدری، جیلوئد ساموئل، امیرحسین صادقی، حنیف عمرانزاده، هاشم بیکزاده (فردین عابدینی در دقیقهی 56)، پژمان منتظری، جواد نکونام، فرهاد مجیدی (آرش برهانی در دقیقهی 63)، سیاوش اکبرپور (مهدی نظری در دقیقهی 88) و محمد قاضی
سرمربی : امیر قلعهنوئی
ترکیب بوریرام یونایتد : سیواراک تدسونگنرن، پراتوم چاتونگ، چاریل چمپیوس، اسمار، تاناساک سریسای (آناوین جوجین در دقیقهی 75)، چیتیپاک تنکلنگ، سوچائو نوتنوم، جیروات مکخارم، آدیساک کراسورن (خاویر پاتینو در دقیقهی 46)، سوری سوخا و بروکالسرمربی : اسکات کوپر
گل : خسرو حیدری دقیقهی 2
شرح گل :
استقلال تهران 1-0 بوریرام یونایتد : خسرو حیدری روی نخستین نفوذ خود به قصد انجام یکی از ارسالهای زیبای خود به دهانهی دروازه موفق شد بعد از یک تو سر توپ زدن زیبا توپ را به کنج سمت چپ دروازهی بوریرام ارسال کند و مستقیما دروازه را بگشاید.
شرح بازی :
نیمهی نخست :
در نیمهی نخست استقلال خیلی زود روی ارسال زیبای حیدری صاحب نخستین گل شد و از این بعد ناخودآگاه عقب نشست و هواداران را از یک بازی هجومی محروم کرد
جز چند نفوذ نصفه و نیمه توسط حیدری و بیکزاده حملهی دیگری را صورت نداد تا مجیدی و قاضی روز کمکاری را پشت سر بگذارند.
در مقابل هافبکهای بوریرام روز پرکاری را پشت سرگذاشتند چون سفیدپوشان در اکثر دقایق بازی توپ را در میانههای میدان و حتی در نیمهی استقلال در اختیار داشتند
اما برنامهی خاصی برای رسیدن به دروازهی رحمتی نداشتند و جز چند موقعیت نهچندان خطرناک کاری را از پیش نبردند جز اینکه آمار خود در مالکیت توپ را بالا بردند تا رحمتی نیز روز آرامی را پشت سر بگذارد.
نیمهی دوم :
استقلال نیمهی دوم را کمی هجومی آغاز کرد و چند موقعیت نیز خلق کرد اما به هر ترتیب موفق به زدن دومین گل نشدند.
با این وجود استقلال مشابه نیمهی نخست به دلیل عدم وجود یک ستارهی خلاق در میانهی میدان جنگ در میانهی میدان را واگذار کرد تا مالکیت توپ و میدان را بوریرام در اختیار گیرند.
با این وجود مدافعان استقلال تقریبا بینقص عمل کردند و تمام توپهای ارسالی از جناحین را از محوطهی جریمه دور کردند.
با این وجود دو تیم برنامهای برای رسیدن به گل جز ارسال از جناحین نداشتند و تنها به شوتهای پشت محوطهی جریمه روی آوردند که در این مورد رحمتی ستاره بود و آبیپوشان کمشانس که شوتهای آنها به گل نشستند.
دقایق حساس :
دقیقهی 11 : در شرایطی که بازی پس از به ثمر رسیدن گل زودهنگام استقلال کمی افت کرد، استقلالیها روی حرکت خسرو حیدری از جناح راست نفوذی را انجام دادند که در ادامه با همکاری قاضی و ساموئل توپ به پشت محوطهی جریمه رسید و با پاس ساموئل از بین مدافعان توپ به فرهاد مجیدی حاضر در محوطهی جریمه رسید و او نیز از بین مدافعان با یک شوت زیبا دروازهی بوریرام را تهدید کرد.
دقیقهی 27 : تیم بوریرام که با وجود مالکلیت توپ و میدان بیشتر نسبت به استقلال، پشت و داخل محوطهی جریمه برنامهای برای گل زدن نداشت، در میانههای میدان آبیپوشان صاحب یک ضربهی آزاد شدند که اسمار آنرا به گونهای خطرناک از حوالی سنگر رحمتی عبور داد.
دقیقهی 29 : در یکی از معدود صحنههائی که سفید پوشان بوریرام یونایتد موفق شدند در محوطهی جریمهی استقلال ضربه بزنند، خسوس بروکار در نزدیکیهای خط عرضی دروازهی استقلال یک ضربهی غافلگیرکننده را راهی دروازهی استقلال کرد تا رحمتی نخستین واکنش خود را نشان دهد.
دقیقهی 42 : شاگردان اسکات کوپر که در محوطهی جریمه برنامهی خاصی برای گلزنی نداشتند و به نوعی توانائی عبور از سد خط دفاعی استقلال را نداشتند، به شوتهای پشت محوطه روی آوردند، که شوت آدیساک کراسورن به راحتی در آغوش رحمتی آرام گرفت.
دقیقهی 45 : هاشم بیکزاده که چندان هم در اوج نبود پس از خودنمائیهای یاران بوریرام در دقایق پایانی بازی یک نفوذ زیبا را انجام داد و پس از آن با یک ارسال مجیدی را در موقعیت گل قرار داد که مدافعان بوریرام زودتر از کاپیتان مجیدی به توپ رسیدند و مانع از گلزنی این ستاره شدند.
دقیقهی 50 : در شرایطیکه پشت محوطهی جریمه سیاوش اکبرپور روی مدافع حریف یک خطا برای تصاحب توپ انجام داد، ساموئل از موقعیت استفاده کرد با یک شوت سرکش سیواراک، دروازهبان بوریرام را وادار به واکنش کرد؛ هرچند داور با زدن سوت بازی را متوقف کرد.
دقیقهی 63 : روی یک همکاری زیبا خسرو حیدری از میانهی میدان فردین عابدینی حاضر در جناح راست را صاحب توپ کرد که او نیز با یک نفوذ زیبا به محوطهی جریمه در آستانهی گشودن دروازه بود که مدافع بوریرام از راه رسید و توپ را راهی کرنر کرد.
دقیقهی 64 : روی یکی از محدود ضربات کرنر استقلال، خسرو حیدری یک سانتر زیبا انجام داد که جواد نکونام با یک ضربهی سر نهچندان پر قدرت توپ را در اختیار سیواراک قرار داد.
دقیقهی 64 : سوچائو نوتنوم روی یکی از تک نفوذهای بوریرام از جناح چپ توپ را به دهانهی دروازهی رحمتی فرستاد که خسوس بروکال با زدن ضربهای توپ را به سینهی رحمتی کوبید.
دقیقهی 67 : ساموئل پشت محوطهی جریمه صاحب توپ شد و از همان فاصله تصمیم به زدن شوت گرفت و توپ را با اختلافی اندک به حالتی زمینی زوزهکشان راهی بیرون کرد.
دقیقهی 76 : در شرایطی که بازی کمی سرعت گرفته بود و حملات دو تیم کمی تعادل یافته بود، زنندهی تنها گل بازی با یک شوت سرضرب از پشت محوطهی جریمه توپ را به شکلی خطرناک راهی بیرون کرد تا توپ تنها بر روی تور دروازه بساید.
دقیقهی 77 : برهانی در یکی از صحنههای خطرناک در پشت محوطهی جریمه یک پاس زیبا به قاضی داد و این مهاجم در آستانهی محوطهی جریمه توپ را با اختلافی کم به بیرون هدایت کرد.
دقیقهی 89 : در شرایطیکه شاگردان اسکات کوپر بیامان از جناحین حمله میکردند، روی یک دفع ناقص توپ توسط مدافعان آبیپوش توپ به اسمار رسید و این بازیکن نیز از چندین متر مانده به محوطهی جریمه یک شوت زیبا را راهی دروازه کرد که رحمتی با یک سوپرسیو توپ را راهی کرنر کرد.
بهترین بازیکن :
انتخاب بهترین بازیکن میدان کمی سخت بود اما شاید بتوان رحمتی را با چند فوق واکنش خود بهترین بازیکن دانست، البته با تقدیر از خسرو حیدری
اتفاق ویژه :
هواداران استقلال با شعار فتحالله، امیرخان، استقلال قهرمان به نوعی به حضور امروز فتحاللهزاده در اردوی استقلال و برخورد گرم او با امیر قلعهنویی اشاره کردند.
کارلوس کیروش پس از دقایقی از شروع مسابقه در ورزشگاه حاضر شد و کنار دستیارانش نشست. نکته جالب توجه این بود که با توجه به گل زودهنگام استقلال سرمربی تیم ملی نتوانست آن را مشاهده کند.
آندرانیک تیموریان پس از دقایقی به ورزشگاه آزادی آمد و پیش فتحاللهزاده رفت. مدیرعامل استقلالیها به حالت شوخی به او اعلام کرد وقتی آمدی یک گل زدیم و انشالله حضورت باعث شود دو سه گل دیگر به ثمر برسانیم.
در بین نیمه محمد رویانیان وارد ورزشگاه آزادی شد، علی فتحاللهزاده به محض دیدن مدیرعامل پرسپولیس به سمت او رفت و با یکدیگر خوش و بش کردند. رویانیان گفت: شنیدهام یک گل زدید،امیدوارم گلهای بیشتری بزنید تا در دیدار برگشت کار آسانتری داشته باشید.
هواداران استقلال بین دو نیمه با دست به شیشه CIP میزدند و به شکل همهمه از کیروش همگی میخواستند تا مهدی رحمتی را به تیم ملی دعوت کند. سرمربی تیم ملی به هواداران استقلال با لبخند نگاه میکرد.
تعدادی از هواداران استقلال که در زیر جایگاه خبرنگاران مستقر شدهاند با یکدیگر دچار درگیری و زد و خورد شدند، نیروی انتظامی در این ماجرا وارد عمل شد و 3-4 نفر را دستگیر کرد
اگر دخالت مأموران نیروی انتظامی نبود شاید اتفاق بدی رخ میداد.
در اواسط نیمه دوم وقتی بازیکن بوریرام قصد ضربه کرنر را داشت بطری آبی از سوی هواداران درون زمین پرتاب شد به همین خاطر داور بازی نزد ناظر مسابقه رفت و به او گوشزد کرد که هواداران باید نظم را رعایت کنند، در این بین فرهاد مجیدی با داور به صحبت پرداخت و اعلام کرد بازیکن بوریرام قصد اتلاف وقت را دارد.
وقتی محمد رویانیان قصد داشت ورزشگاه آزادی را ترک کند هواداران استقلال که از پیروزی تیم خود خوشحال بودند برای وی کری خواندند و علیه پرسپولیس شعار دادند و عدد 4 را نشان می دادند.
رویانیان هم که می خندید به آنها گفت: باشه همدیگر را میبینیم.
محمد قاضی امسال یکی از سوژه های اصلی نقل و انتقالات بود. بازیکنی که بعد از یک سال حضور در پرسپولیس و البته ناکامی در این تیم به استقلال پیوست.
قاضی که در تیم های فولاد و ذوب آهن خود را نشان داد اکنون فصل جدیدی را آغاز کرده و می خواهد در استقلال فصل بی حاشیه ای داشته باشد.
یک مقدار از خودت بگو؟
من پدرم فوتبالیست بود و از بچگی در زمینهای خاکی و گل کوچک بازی میکردم، در ابتدا به عقاب رفتم و سپس در امیدهای فجر تهران سرباز بودم. یک سال هم در هما حضور داشتم، دو سال در فولاد ، دو سال در ذوب آهن سپس به پرسپولیس رفتم و حالا هم در خدمت استقلال هستم.
متولد چه سالی هستی؟
1363
اما به چهرهات نمیخورد؟
خیلیها میگویند سنم بیشتر نشان میدهد، شاید سختی زیاد کشیدهایم ( با خنده)
متأهل هستی؟
هفت سال است ازدواج کردهام.
چه کسانی در شکلگیری فوتبالت نقش داشتهاند؟
مجید جلالی و ایناسیو در فولاد، درخشان در هما و ابراهیمزاده در ذوبآهن خیلی برایم زحمت کشیدهاند، من در 22 سالگی در لیگ برتر بازی کردهام و یادم میآید سالی که با فولاد در لیگ یک بودیم در 15 بازی 11 گل زدم سپس در سال بعد امتیازی را از سپاهان خریدم که اکثر بازیها را بازی کردم.
بعد از آمدن جلالی به فولاد او میخواست کار زیربنایی انجام دهد، درست است؟
دقیقا همین طور است، او بازیکنان خوبی را به فوتبال معرفی کرد، بختیار رحمانی، افشین و شریفات از همان دوره هستند.
اما بعد از آن نتیجهگرایی ملاک شد...
اکثرا به دنبال نتیجه هستند چون ملاک نتیجهگیری است.
تفاوت تماشاگران فولاد و استقلال اهواز در چیست؟
فولادیها خیلی سختی کشیده بودند و تیمشان به لیگ یک رفته بود با وجود آنکه یک سال قهرمانی لیگ برتر را تجربه کردهاند. کرکری خاصی بین آنها وجود دارد و تماشاگران فولاد سالی که من در آنجا بودم دوست داشتند به خاطر جایگاهشان نسبت به استقلال اهواز نتایج بهتری بگیرند.
سپس به ذوب آهن رفتی، شرایط چطور بود؟
ما جام باشگاهها را داشتیم که برای من مهم و تأثیرگذار بود، ابراهیمزاده کار فنی زیربنایی انجام داد، در سال اول شرایط خیلی ایدهآل بود اما بعدا تغییرات مدیریتی کار دست این تیم داد و میبینید که این تیم به چه سرنوشتی دچار شده است.
فکر میکنم استارت درخشش تو هم از همان جا زده شد؟
چون ابراهیمزاده به من اعتقاد داشت اما با تماشاگران ذوب آهن مشکلاتی داشتیم و با وجود آنکه با تمام وجود کار میکردیم اما رفتار خوبی با ما نداشتند، بهترین و سریعترین گل آسیا را در ذوب آهن زدم و نایب قهرمان آسیا شدیم اما شرایط در سال پایانی مساعد نبود.
آن سالی که با فولاد قهرمانی را از ذوب آهن گرفتید کسی فکر آن نتیجه پر گل را میکرد؟
هیچ کس فکر نمیکرد، همه تصور میکردند چون هر دو تیم زیر نظر وزارت صنایع کار میکردند تصورشان این بود که فولاد به ذوبآهن راه میدهد و حتی استقلالیها قبل از بازی مصاحبه کردند و گفتند که کار قهرمانی ذوب آهن تمام شده اما روز قبل از بازی اتفاقی در هتل افتاد که بازیکنان فوتبال را عصبی کرد.
چه اتفاقاتی؟
یک روز قبل مسئولان فولاد جلالی را برکنار و بوناچیچ را سرمربی کردند، بازیکنان تیم در هتل ناراحت بودند و حتی گریه میکردند به همین خاطر به هم قول دادیم به خاطر جلالی بازی کنیم و بعد از آن پیروزی جلالی گفت که این بازی در یاد همه میماند هر چند ذوبآهن استرس داشت و در بازی به هم پاس نمیدادند و من هم در آن مسابقه با پای راست از 40 متری گل زدم.
ظاهرا روی پای راستت خیلی کار میکنی؟
من امسال خیلی تمرین کردم و پای راست من از پای چپم قدرتیتر است، سعی میکنم از لحاظ فنی هر دو پا را به هم نزدیک کنم.
سپس تکلیف فولاد چه شد؟
جلالی رفت و سال بعد هم برگشت اما یکی از مسئولان فولاد قراردادها را به شکلی بست که باعث ناراحتی ما شد و در حالی که فولاد میتوانست یک تیم بسیار خوب باشد آن سال شرایط به هم ریخت.
سپس به ذوب آهن آمدی و ظاهرا برخورد خوبی هم از سوی تماشاگران با تو و ابراهیمزاده نشد؟
ما تماشاگر زیادی نداشتیم، آنها دوست نداشتند ابراهیمزاده سرمربی باشد و مدام میخواستند یک نفر دیگر به تیم بیاید اما دیدید که ما با نایب قهرمانی در آسیا خودمان را ثابت کردیم. من در فولاد که بودم رفت و برگشت به ذوب آهن گل زدم و تماشاگران این تیم نتوانستند این موضوع را هضم کنند، آن سالی که نایب قهرمان آسیا شدیم خیلی از تولیدات ذوب آهن بیشتر شد و به نفع کارخانه بود البته آنها مربی که این همه برایشان زحمت کشید را به راحتی کنار گذاشتند.
اما با تو هم خیلی بد بودند.
یکسری مسائل پشت پرده است، بعضی وقتها میگفتند فلان بازیکن خرج میکند و این را به گوش من رسانده بودند اما من اعتقادی به این مسائل نداشتم.
یعنی تماشاگران در ماندن و رفتن بازیکنان تأثیر داشتند؟
صدر در صد. در بازی با سامسونگ کره با یک مساوی میتوانستیم صعود کنیم اما تماشاگران ذوب آهن آنقدر علیه داور شعار دادند که او یک بازیکن ما را اخراج کرد و نتیجه را باختیم.
در یک بازی هم تعویض شدی و آنقدر ناراحت بودی که به رختکن رفتی، درست است؟
بله، دقیقه 54 بازی با فولاد عوض شدم و مستقیما به رختکن رفتم. بعد از آن بازی 50 میلیون جریمه و 10 جلسه محروم شدم اما هیچ کس نپرسید که قضیه چه بود و همه فکر کردند من از ابراهیمزاده ناراحتم اما به خاطر آنکه مقابل تیم سابقم فولاد بازی میکردم ناراحت شدم و قبل از بازی هم با 3 آمپول خودم را به این بازی رسانده بودم.
بعد از ذوبآهن به تیم ملی هم دعوت شده بودی، درست است؟
از اولین اردوی تشکیل شده توسط کیروش دعوت شدم، قبلا از آن دعوت نشده بودم،بعد از بازی با کره به دلیل مصدومیت در باشگاه و تیم ملی دیگر دعوت نشدم.
و به عنوان مهاجم نوک به تیم ملی دعوت شدی، درست است؟
در ذوب آهن همیشه نوک بازی نمیکردم، زمانهایی در چپ حضور داشتم، آن گلی که به بنیادکار زدم در چپ بازی میکردم. یادم میآید در حضور کیروش در اصفهان در ثانیه 28 به النصر گل زدم، 4 نفر را دریبل کردم و زدم توی گل به پوهانگ هم رفت و برگشت گل زدم یک گل به الاتحاد هم به ثمر رساندم که خیلی لذتبخش بود.
چه چیزی در سالهای حضور در ذوب آهن آزارت داد؟
بعد از جداییام خیلی اذیتم کردند و من را رنجاندند، 230 میلیون از این تیم طلبکار هستم، از فولاد هم طلب دارم. شعارهای بدی در اصفهان علیه من دادند و حتی با وجود آنکه ملیپوش بودم صبر کردم که با من قرارداد ببندند اما این کار نشد.
در فولاد چطور؟
از فولاد به خاطر یک نفر جدا شدم که حالا هم هست، او به من خیانت کرد.
خودت را ذوب آهنی میدانی؟
مشکل من فقط یکسری از هواداران ذوب آهن بودند که خیلی اذیتم کردند، یادم میآید کربکندی که به ذوب آهن آمد پیغام داده بود که قاضی را نگه دارید اما یک نفر شیطنت کرد و پیغام او را به من نرساند. بعدها که با هم رودرو شدیم به من گفت که چرا نماندی من هم گفتم کسی به من حرفی نزد که او از این اتفاق خیلی ناراحت شد.
و سال پرماجرای تو در پرسپولیس شروع شد.
در نیمفصل حضورم در ذوب آهن، پرسپولیسیها به من پیشنهاد دادند اما گفتم که باید فصل تمام شود تا حرف بزنیم. در اولین روز نقل و انتقالات مذاکره کردیم و من از سپاهان، مس، تراکتور و استقلال هم پیشنهاد داشتم ولی پیشنهاد استقلال جدی نبود چون مربیاش انتخاب نشده بود. حتی راهآهن و نفت و ذوب آهن هم من را میخواستند اما از سویی اصفهانیها و مسئولان ذوب آهن نمیخواستند پول هم بدهند، من میخواستم پیشرفت کنم و بیشتر در چشمها باشم، پرسپولیسیها به من گفتند که ما در خط حمله 5 گزینه داشتیم و پس از بررسی به این نتیجه رسیدیم که گزینه اول ما تو هستی. نفر اول خط حمله تو و در کنار شما ایموند زاید است.
این با نظر کادر فنی بود؟
هم با نظر مدیریت و هم نظر دنیزلی، شب همان روز توافق کردیم و قرارداد بستم اما بعد از مدتی اتفاقاتی رقم خورد و حرفهایی زدند که خیلی در روحیهام تأثیر گذاشت. همه چیز پیش رفت تا اینکه یک موضوع روی کارم اثر گذاشت.
چه موضوعی؟
در روزنامهها خواندم که میخواهند یک بازیکن را بگیرند که نه برای من خوب بود و نه برای آن بازیکن، وقتی شنیدم که چنین اتفاقی میافتد به باشگاه رفتم، خیلی عصبانی بودم و حتی با مدیرعامل هم بحث کردیم اما او قسم خورد که آن بازیکن جذب نمیشود، یک هفته گذشت و همه چیز عادی بود تا اینکه سرپرست تیم تماس گرفت و گفت میخواهیم آن بازیکن را جذب کنیم، من به باشگاه رفتم و گفتم رضایتنامهام را بدهید میخواهم جدا شوم، مدیر برنامههای من را خواستند تا او من را راضی کند ولی او به مدیریت گفت قاضی حرف بزند تمام است حتی چند ساعت فرصت خواستم که فکر کنم و آنها بازیکن مد نظرشان را گرفتند.
واکنش تو چه بود؟
من از سپاهان پیشنهاد جدی داشتم و از باشگاه خواستم رضایتنامهام را بدهند و میدانستم اتفاقات بدی در راه است. مدیرعامل باشگاه گفت من تو را به رقیبم نمیدهم که آنها قوی شوند، همینجا باش قول میدهم حمایتت کنم و تو اوج میگیری اما این اتفاق نیفتاد.
چطور؟
مربی جدید آمد و همه با او مشکل داشتند، هیچ کس نمیتوانست با ژوزه ارتباط بگیرد، هفته پنجم مدیریت با بازیکنان ملیپوش که من هم یکی از آنها بودم جلسه گذاشت، به او گفتیم که تا دیر نشده فکری به حال مربی کنید چون بازیکنان نمیتوانند با او رابطه بگیرند و کمکی به تیم نمیشود اما مدیرعامل گفت که ژوزه مربی خوبی است، البته انصافا او آدم خوبی بود ولی نمیتوانست از لحاظ فنی به پرسپولیس کمک کند، مدام در ترکیب تیم تغییرات ایجاد میشد، هر بازیکنی خوب بازی میکرد به چشم نمیآمد، مثلا من در بازی با فولاد گل میزدم ولی هفته بعد تغییراتی در ترکیب تیم میشد که هیچ کس نمیفهمید. اتفاقا به مدیرعامل پرسپولیس گفتیم که ما چون کنار هم بازی نمیکنیم کار سخت است ولی او حرف خودش را میزد سپس هم دیدید که در نیم فصل چگونه او را برکنار کردند.
بعد از آن چه شد؟
سرپرست تیم با من، سید جلال و ماهینی جلسه گذاشت، گفت میخواهیم مربی عوض کنیم، بین دو گزینه هم ماندهایم یکی تارتار و یکی هم مربی انتهای فصل پرسپولیس، ما گفتیم چون این مربی از صبا آمده و با او 2 - 3 ماه کار کردهایم بهتر است او سرمربی شود، مدیریت هم او را انتخاب کرد اما بعد از یکی دو هفته دیدم که از من استفاده نمیشود، جالب است مقابل سپاهان 90 دقیقه بازی کردم یک بر صفر آنها را بردیم و 90 دقیقه آنها را عذاب دادیم اما در بازی بعد کلا نیمکتنشین بودم.
کدام بازی؟
بازی با آلومینیوم هرمزگان که خودمان مقصر همه چیز بودیم و تیم خوب کار نکرد ولی آقایان همه چیز را بر گردن داوری انداختند، باز هم جالب است هفته بعد بازی کردم و پاس گل دادم اما دوباره هفته بعد از آن در جام حذفی 90 دقیقه نیمکتنشین بودم، همان جا احساس کردم مسائلی خارج از بحث فنی در حال رخ دادن است. فهمیده بودم که چه اتفاقاتی رخ میدهد اما چون تیم به فینال حذفی رفته بود نمیخواستم جو تیم بر هم بریزد تا اینکه بازی با ملوان رسید و گفتند در هافبک چپ بازی کن و خیلی هم نفوذ کن نیمه اول صفر بر صفر تمام شد بین دو نیمه تعویضم کردند، من خیلی ناراحت شدم و فهمیده بودم که این کارها برنامهریزی شده است که در فینال حذفی مقابل سپاهان بازی نکنم، بین دو نیمه همه چیز را ول کردم و به خانه رفتم.
بعد از بازی مصاحبه کردی و اتفاقا حرفهای تندی هم زدی اما چند دقیقه بعد مصاحبهای از تو روی سایت باشگاه آمد که 180 درجه با مصاحبه بعد از پایان نیمه اولت در حال ترک ورزشگاه تفاوت داشت، چرا؟
آن حرفهایی که روی سایت پرسپولیس آمد حرفهای من نبود، من حرفهایم را رک و صریح زده بودم و گفتم که ناراضی هستم، حتی مدیرعامل و بچهها هم میدانستند که اتفاقات دیگری رقم میخورد، حرف تندم را زدم چون حقم خورده میشد، من خوب بازی میکردم و اگر گل هم میزدم و دفاع حریف را هم اخراج میکردم از من بازی نمیگرفتند، البته آخر سر فهمیدم که دلیلش چه بود. اما کوچکترین سوء استفادهای از این موضوع نکردم، البته بعدها مدیرعامل پرسپولیس به من گفت که چه اتفاقاتی افتاده و چرا در بین دو نیمه با ملوان تعویض شدم.
چه اتفاقی افتاد؟
اجازه بدهید سر وقتش این حرفها را میزنم، فعلا وقتش نیست، آن زمان خودم را خیلی کنترل کردم و خیلی حرفها را نزدم که تیم به هم نریزد، آن مصاحبهای هم که شما میگویید واقعیت نداشت و دیدید که بعدها بعد از جدایی پولم را هم ندادند.
این حرفها را میزنی پولت را میدهند؟
شنیدهام مدیرعامل پرسپولیس گفته هر کس مصاحبه کند پولش را نمیگیرد ولی قبول کنند که هزار بار به من قول دادهاند، من یک چک از آنها دارم به تاریخ 2/3/92 که آن را برگشت زدم البته نخواستم زیاد آنها را تحت فشار بگذارم چون شرایطشان را درک کردم ولی من خیلی اذیت شدم و کسانی که با من این کارها را انجام دادند را به خدا واگذار کردم چون او عادل است و همه چیز را میبیند.
کلا یک سال پرسپولیس را چگونه دیدی؟
برخیها نگذاشتند که کار کنم و به پرسپولیس خیانت کردند، آنها به فکر خودشان بودند و با وجود آنکه دم از 35 میلیون هوادار میزدند به فکر هواداران نبودند. حقم در این تیم خورده شد و تیم ملی را هم از دست دادم.
اول فصل شایعه شده بود قرار است تماشاگران پرسپولیس علیه تو موضع بگیرند.درست است؟
من از این موضوع اطلاع ندارم.
اتفاقا شادی گل بعد از بازی با صبا معنادار بود و روزنامهها عکس شادی گلهایت برای پرسپولیس و استقلال را در کنار هم گذاشته بودند.
اتفاقا سؤال خوبی پرسیدید، واقعیت این است من برای پیراهنی که میپوشم تعصب دارم چون الان از استقلال پول میگیرم و این پول باید حلال باشد هیچ وقت هم به دنبالم کوچک کردن کسی نیستم اما مردم ما خیلی خوب هستند و البته ساده.
ممکن است با یک خبر تحت تأثیر همه چیز قرار بگیرند، مردم بدانند در پرسپولیس زجر کشیدم و با وجود آنکه حقم بود بازی نمیکردم، یادم میآید مدیرعامل باشگاه در ابتدای فصل 4 جلسه به محل تمرین آمد و فیزیوتراپی من را زیر نظر گرفت حتی قرار بود برای فیزیوتراپی به ترکیه بروم، 5 جلسه در روز تمرین میکردم و ناهارم را در کلینیک میخورم چون میخواستم پولم حلال باشد اما یک عده نگذاشتند حقم را بگیرم، دست و پای من را بسته بودند و میگفتند قاضی خوب بازی نمیکند، 30 دقیقه بازی میکردم و عالی بودم اما اتفاقات دیگری رقم میخورد. اما این را هم بگویم خیلی از اتفاقاتی که در آینده رقم میخورد به خاطر اتفاقاتی است که قبلا رخ داده است.
و سپس به استقلال آمدی. اذیت نشدی؟
فقط امیدوارم که برایم جو درست نکنند، هنگامی که تیم میخواست به اوکراین برود یک خبری منتشر شد که بازیکنان استقلال به قاضی پاس نمیدهند، مصاحبه کردم و گفتم اگر احساس کنم برایم جو درست میکنند حرفهایی میزنم که پشیمان شوند همانطور که جو دادند که من میلیاردی پول گرفتم ولی 360 میلیون پولم را نمیدهند. من به پیراهنی که میپوشم تعصب دارم، هنوز پیراهنهای عقاب، فجر، فولاد، ذوب آهن، پرسپولیس و استقلال را نگه داشتهام و اولین پیراهن تیم ملی را هم به یادگار دارم، برایم مهم نیست که آقایان چه کارهایی انجام میدهند، خیلی اتفاقات رخ داده که پشت پرده است ولی خیلی بد است که کسی را بیاورند، او را اذیت کنند، بازیاش ندهند و پولش را هم پرداخت نکنند.
آنها پشیمان هم شدند، درست است؟
بله، پشیمان شدند، روزی که برای تسویه حساب رفته بودم از من خواستند که برگردم حتی حاضر بودند خسارت استقلال را هم بدهند، اتفاقا آن روز میرشاد ماجدی هم ما را دید ولی به سرپرست پرسپولیس گفتم من حرف زده ام و با استقلال تمام کردم، قلعهنویی پای من ایستاد و خیلی کارها را هم کرد که نمیتوانستم پشت پا بزنم، شاید اگر خیلیها جای من بودند 360 میلیون را میگرفتند، 50 درصد قرارداد سال بعدشان را هم دریافت میکردند ولی من این کار را نکردم چون به حرمتها اعتقاد دارم.
بعد از آمدن به استقلال اظهارنظر مردم را شنیدی؟ آیا دو دل نبودی؟
چرا برخی میگفتند اسم یاغی رویت میگذارند و رفتن به تیم حریف خوب نیست اما قلعهنویی، مدیران استقلال و دوستانم برای تصمیم من خیلی تلاش کردند، همه پالسها منفی بود اما من به خدا توکل کردم.
نیکبخت واحدی و پژمان نوری حرفی به تو نزدند؟
هیچ چیز نگفتند، چون خودم خیلی مراقب بودم که حرفی نزنم تا دل کسی نشکند.
روزهای اول سخت بود، درست است؟
خیلی سخت بود، نگاهها عجیب و غریب بود، اکثرا سرم را پایین میانداختم ، تمرین میکردم و میرفتم. دوست داشتم از فشار بیرون بیایم، بعضی مطالب را هم میخواندم که نظرها راجع به من منفی بود ولی خوشبختانه الان همه چیز مثبت است.
و خیلی زود هم گل زدی؟
هفته اول پاس گل دادم و هفته دوم مقابل سپاهان عالی کار کردیم، در بازی با فجر هم آن گل را زدم که در آن مسابقه خیلی دوندگی کردیم و حیف بود که تلاشمان نتیجه ندهد.
دوست داشتی خیلی زود گل بزنی که فشارها کم شود، درست است؟
دوست داشتم محبت خیلیها را جبران کنم چون میدیدم مردم در گرما به تمرینات میآمدند و من را تشویق میکردند، خدا هم خیلی به من کمک کرد.
در بازی با داماش هم نزدیک بود سومین گلت را برای استقلال بزنی.
من فرصت چندانی نداشتم. بازی بیشتر روی هوا بود و زمین هم شرایطی داشت که کیفیت فنی دو تیم را کاهش داده بود. خدا را شکر که توانستیم برنده از بازی خارج شویم و سه امتیاز را بگیریم.
جو ورزشگاه هم که علیه شما بود...
همینطور است. آخر بازی هم شیشه اتوبوسمان را شکستند. در کل شرایط خیلی سخت بود ولی سه امتیاز خستگی را از تنمان بیرون آورد.
الگویت در فوتبال کیست؟
من بازی ابراهیموویچ را دوست دارم ولی سعی میکنم از بازیکنان بزرگ دیگر الگوبرداری کنم.
فوتبال ما سالهاست که مهاجم نوک شش دانگ کم دارد، میتوانید آن مهاجم مد نظر کارشناسان باشید؟
البته ما مهاجمان خوبی داریم و هر بازیکنی نقاط ضعف و قوتی دارد، وقتی میتوانم مردم را شاد کنم آن احساس وصفناشدنی است، ولی این را بگویم هنوز خوب نیستم و باید بهتر از این باشم. سعی میکنم آن مهاجمی شوم که همه میخواهند.
قلعهنویی از عملکردت راضی بود؟
او حرفی نزده است، دوست ندارم مربی همیشه من را تشویق کند، میخواهم ضعفهایم را بدانم و آنها را تقویت کنم.
این روزها همه بحثها در مورد کیفیت و رنگ توپهای لیگ است.
بحث در مورد رنگ توپها منطقی است و میتوانستند رنگ دیگری انتخاب کنند، ما در اوکراین با توپ نایک بازی میکردیم که هم از لحاظ وزن و هم از لحاظ پوسته فرق میکرد، فکر میکنم این توپها به این خاطر زیر پا گیر میکند که پوستهاش کلفت است، البته زمینهای ما هم مشکل دارد و باید این نقیصه هم برطرف شود.
از لحاظ فیزیکی در استقلال با عمرانزاده شباهت داری، بعضی وقتها تصور میشود با هم درگیر میشوید...
نه دعوا که نمیشود، حنیف بازیکن فیزیکی است و هیکل درشت او آدم را گول میزند اما در تمرینات خیلی جدی هستیم و به فکر ثابت کردن خودمان.
بازی کردن مقابل مدافعان استقلال سخت است؟
به هر حال مدافعان استقلال ملیپوش هستند و در بازیهای درون تیمی هم ما نقاط ضعف آنها را میدانیم و هم آنها نقاط قوت و ضعف ما را، همین مسئله به ما کمک میکند.
در بازیهای ابتدایی وقتی گل میزدی به سمت نیمکت میرفتی، دلیل خاصی داشت؟
دوست داشتم اولین گلی که میزنم با نیمکتنشینان تقسیم کنم، همدلی خوبی بین بازیکنان است.
پنج شنبه بیست و چهارم مرداد ماه نود و دو
سید مهدی رحمتی در گفت و گویی متفاوت در خصوص زندگی شخصی و فوتبالی خود صحبت هایی را انجام داده که در زیر می خوانید:
*می گویند درون زمین خیلی باهوشی، درست است؟
نه فکر نمی کنم اینگونه باشد. من با توجه به شرایط تیم در پست دروازه بانی بازی می کنم و همه زوایای بازی را از عقب تماشا می کنم.
*چطور است که چند سال خود را در اوج نگه داشتی؟
خیلی عوامل در این موضوع دخیل است. من سالم زندگی می کنم و خانواده و همسرم خیلی مراعات حال من را می کنند. شاید در برخی مواقع از لحاظ روحی شرایط خوبی نداشته باشم و خیلی مواقع تحت فشار هستم اما آنها به من کمک می کنند. البته داشتن دوستان خوب و مربی خوبی مثل حمید بابازاده در موفقیت من تاثیر دارد. همیشه توکلم به خدا است و دستم را جلوی هیچ بنده ای دراز نمی کنم.
*دوست داری دو پسرت فوتبالیست شوند؟
اصلا. دوست دارم آنها درس بخوانند ولی ورزش را هم برای تفریح دنبال کنند.
* چرا پدران فوتبالیست اجازه این کار را به پسرانشان نمی دهند؟
من خودم در این فوتبال هستم و همه شرایط را می بینم.دوست ندارم همین شرایط برای فرزندانم اتفاق بیفتد.
* اگر برادرت از تو بخواهد که کاری برایش در این فوتبال انجام بدهی چطور؟
من تنها یک خواهر داشتم که در 18 سالگی فوت کرد.
*از فامیلها چطور؟ کمکی در ورزش بخواهند انجام می دهی؟
سعی می کنم حرفی نزنم.چون اگر چیزی بگویم فکر می کنند از روی حسادت است. فقط می توانم برای بچه های خودم تصمیم بگیرم ولی از آنها می خواهم روی درس خود تمرکز کنند و منتظر شانسی باشند که فقط یک بار به در خانه انسان می آید. خدا در هر زندگی فقط یک بار به انسان شانس می دهد که باید از آن نهایت استفاده را ببری.
*قبول داری استعدادها در فوتبال ایران به چشم نمی آیند؟
زمانی که ما جوان تر بودیم همه چیز در تیم های پایه بدون چشمداشت بود. اما حالا شنیده ام برای حضور در یک تیم پایه 10 میلیون هزینه دریافت می شود. دیگر کسی از زمین خاکی معرفی نمی شود. در زمان برانکو 13 بازیکن تیم ملی امید در بزرگسالان حضور داشتند اما حالا چطور؟ یکی دو سال پیش احسان حاج صفی و انصاری فرد به فوتبال ما معرفی شدند اما دیگر خبری نیست. مشکلات زمین، توپ و خیلی مسائل دیگر هم دخیل است و البته هزینه بر. زمانی من در ورزشگاه قیانوری تمرین می کردم که یکی نزد من آمد و گفت فردا ساعت 4 تمرین داریم به فلان زمین بیا، حتی لباس هم به من داد اما حالا دیگر از این کارها خبری نیست.
* اگر مهاجم بودی دوست داشتی به چه گلری گل بزنی؟
من یک مدت مهاجم بودم دیدم حال و حوصله دویدن ندارم گلر شدم! چون خیلی تنبل هستم اما این را هم بگویم بحث گلری و تنبلی متفاوت است. البته دوست داشتم به بوفون گل بزنم.
* خیلی هم شبیه او هستی.
بوفون چهره خیلی زیباتری دارد و من شبیه او نیستم!
*کدام تیم ها را دوست داری؟
یوونتوس و بارسا.
* چرا یوونتوس؟
چون بوفون بازیکن مورد علاقه ام در آن تیم بازی می کند.
* دوست داری پنالتی چه بازیکنی را مهار کنی؟
دوست ندارم به چیزهایی فکر کنم که ممکن نیست اتفاق بیفتد. من از تخیلات خوشم نمی آید.
*دوست داری چه چیزی بخری که پولش را نداری؟
خدا را شکر همه چیز دارم و به فکر خرید چیزی نیستم.
* آرزویت چیست؟
خداراشکر در زندگی به همه چیز رسیدم اما آرزویم ظهور آقا امام زمان(عج) و سلامتی مردم و خانواده و پدر و مادرم است.
انسان در زندگی و جامعه چیزهایی را می بیند که به این نتیجه می رسد هیچ چیز جز سلامتی ارزش ندارد.
\
شنبه نوزدهم مرداد ماه نود و دو
ساعت 21:15
لیگ برتر ، جام خلیج فارس
دوره سیزدهم ، هفته چهارم
ورزشگاه آزادی
تماشاگر: 30000 نفر
داوران: تورج حق وردی- ابوالفضلی-عیوض محمدی- حیدری
کارت زرد: مومنی- آندو تیموریان محمد قاضی-روزبه چشمی
استقلال:
مهدی رحمتی، امیرحسین صادقی، حنیف عمران زاده، پژمان منتظری، علیرضا واحدی نیکبخت، جواد نکونام، آندرانیک تیموریان، خسرو حیدری، پژمان نوری (سیاوش اکبرپور 58)، محمد قاضی و آرش برهانی (محمد مهدی نظری 45)
سرمربی: امیر قلعه نویی
صبای قم :
مهرداد طهماسبی، مرتضی کاشی، روزبه چشمی، مسعود حقجو، مجید هوتن، ابوالفضل ابراهیمی، اکبر صادقی( کیوان امرایی45)، مهدی مومنی، فرید کریمی( پور عمرانی 82) , محسن بیات ، غلامرضا عنایتی ( سید رضا حسینی 76)
سرمربی: محمد مایلی کهن
شرح بازی:
سیزدهمین دوره لیگ برتر ایران با سرعتی سرسامآور به پیش میرود و تا چشم به هم بزنیم هفته چهارم و پنجم را نیز پشت سر خواهد گذاشت.
در سه هفتهای که از لیگ جدید میگذرد، استقلال و صبا نتایج مشابهی گرفتهاند و هر دو تیم با 6 امتیاز حاصل از دو برد و یک باخت در پله سوم و چهارم قرار دارند.
هر چند اگر یک امتیاز کسر شده از استقلال را از حساب این تیم کم کنیم، آبیها با 5 امتیاز تا رتبه ششم سقوط کرده و سه پله پایینتر از صبا میایستند.
تقابل دو تیمی که محمد مایلیکهن و امیر قلعهنویی را بر روی نیمکتهای خود دارند، همه را ناخودآگاه به یاد اختلافات کهنه و عمیق این دو مربی میاندازد.
البته از اتفاقات رخداده میان این دو نفر، از بیانیههایی که صادر شد و القاب عجیبوغریبی که به ثبت رسید(!) سالهای زیادی گذشته اما با این وجود هر بار به تقابل قلعه و مایلی میرسیم بد جوری بوی کنتاکت و گردگیری به مشام میرسد.
نیمه نخست:
در 20 دقیقه ی ابتدایی تیم صبا تیم برتر میدان بود و یکی دو موقعیت هم داشت که رحمتی دروازه اش را بسته نگه داشت.
پس از ان استقلالی ها میانه میدان را در دست گرفتند که روی یک ضد حمله قاضی از پشت محوطه ی جریمه به زیبایی تک گل این نیمه را به ثمر رساند.
تیم صبا در این دیدار تیم بسیار دونده ای نشان داد و آبی ها همچنان کمبود یک هافبک طراح را در تیمشان حس می کنندو ضمن آنکه خسرو حیدری در نیمه ی نخست فوق العاده ظاهر شد و بهترین بازیکن میدان بود.
نیمه دوم:
در نیمه ی دوم تیم صبا به طور کامل تیم برتر میدان بود.
آنها فرصت های زیادی داشتند و حتی یک پنالتی را از دست دادند.
آبی پوشان در نیمه ی دوم تقریبا موقعیت گل نداشتند .
البته خستگی بدنی را می شد در بازیکنان این تیم دید. سید مهدی رحمتی در این بازی فوق العاده ظاهر شد و با واکنش های خوبش 3 امتیاز را برای آبی پوشان به ارمغان اورد.
شرح گلها:
دقیقه 32: پاس ارش برهانی با پای چپ به محمد قاضی رسید و این بازیکن با پای راست ابتدا توی سر توپ زد و سپس با پای چپ گل زیبایی را به ثمر رساند
دقایق حساس:
دقیقه 15:پاس بد عمران زاده به نیکبخت نرسید و مومنی در میانه ی راه توپ را دزدید و با ضربه ای نوک پا رحمتی را مجبور به واکنش کرد
دقیقه 21: پاس رو به عقب تیموریان به قاضی رسید و این بازیکن ابتدا پا عوض کرد و سپس با ضربه ی پای راست دروازه ی صبایی ها را تهدید کرد که موجب تشویق تماشاگران شد.
دقیقه 41: حیدری بعد از یک دریبل سر پا توپ را روی دروازه فرستاد که برهانی از دو قدمی دروازه توپ را به تیر دروازه کوبید.
دقیقه 54: حرکت سریع کریمی با تکل عمران زاده مواجه شد که داور این صحنه را پنالتی اعلام کرد. هر چند این صحنه اصلا پنالتی نبود.
دقیقه 55: ضربه ی پنالتی رضا عنایتی به سمت راست دروازه زده شد که رحمتی برای دومین بازی پیاپی ضربه ی پنالتی را مهار کرد.
دقیقه 69: ضربه ی سر بازیکنان صبا از روی کرنر را رحمتی با یک سِیو عالی مهار کرد. عادل فردوسی پور این دریافت را بهتر از مهار پنالتی نام برد!
دقیقه 87: ضربه پورعمرانی از پشت محوطه جریمه با فاصله ی کمی از کنار دروازه به بیرون رفت
بهترین بازیکن:
مهدی رحمتی دو سوپر سِیو داشت تا آبی ها دومین پیروزی متوالی شان را به دست بیاورند. او دومین پنالتی پیاپی اش را هم مهار کرد.
امیر قلعهنویی پس از پیروزی یک بر صفر مقابل صبای قم در نشست خبری اظهار داشت: عید سعید فطر را تبریک میگویم از همه هواداران مان عذرخواهی میکنم که بازی افتضاحی انجام دادیم در نیمه دوم به خصوص شاید ضعیفترین بازی دوران فوتبالیمان بود.
وی ادامه داد: در نیمه اول بد نبودیم اما در نیمه دوم کیلوها «من» در میدان بودند و چند جوان آمدند و صبا باید در نیمه دوم پیروز میشد.
با درخشش رحمتی پیروز شدیم و باز هم از هواداران معذرت میخواهم. به غیر از رحمتی سایر بازیکنان در شرایط خوبی نبودند.
قلعهنویی در مورد داوری گفت: در مورد داوری صحبت نمیکنم اما عمرانزاده قسم میخورد که پنالتی نبود.
دریکی دو صحنه داور میتوانست به سود ما خطا بگیرد. قول دادم که در مورد داوری حرف نزنم
سرمربی استقلال در مورد اینکه استراتژیاش در نیمه دوم چه بود و به دنبال حفظ گل بوده است، گفت: تعویضهایم روبه جلو بود و یک هافبک را عوض کردیم و اکبرپور را به میدان آوردیم و میخواستیم در نیمه دوم سرعت به بازی بدهیم.
کارهای تاکتیکی صبا این اجازه را به ما نداد. یک گل تضمین خوبی برای ما نبود که برنده شویم.
در بازی با سپاهان و فجر عالی بازی کردیم اما امروز افتضاح بودیم متاسفانه برخی فکر میکنند اگر از ابتدا به میدان بروند همه چیز حل می شود.
اکبرپور تنبیه می شود و اگر بخواهم به او مرخصی میدهم به خانه برود.
نیکبخت مدتی در میدان حضور نداشت ولی در کل از او راضی هستم یکی دو صحنه هم با تجربهاش به ما کمک کرد.
قلعه نویی در پایان نشست در مورد فاصله کم بازی ها مقابل دوربین های تلوزیونی گفت: استقلال بیشتر از همه در این زمینه ضرر می کند.
از سویی دو تن از هافبک های ما که در صعود تیم ملی هم به جام جهانی نقش داشتند مصدوم شدند.
محمد قاضی پس از پیروزی یک بر صفر تیمش مقابل صبای قم و گلزنیاش گفت: خدا را شکر میکنم به پیروزی رسیدیم و توانستم به تیمم کمک کنم. بازی خیلی خوبی بود، با توجه به اینکه فاصله مسابقات بسیار کم است بدن ما در نیمه دوم دچار افت شد، باید به خوبی ریکاوری کنیم تا آماده مسابقات بعدی شویم.
وی در مورد اینکه آیا طلبش را از پرسپولیس دریافت کرده است، عنوان کرد: هنوز پولی دریافت نکردهام.
قاضی در ارتباط با اینکه در پرسپولیس گلزنی نمیکرد اما در استقلال شرایطش خوب شده است، گفت: نمیخواهم در مورد گذشته صحبتی انجام بدهم و فقط در مورد الان حرف میزنم. طرفداران استقلال به من لطف دارند و تلاش میکنم در این فصل جواب محبتهایشان را بدهم.
وی در خصوص اینکه کسر امتیاز به دلیل فحاشی هواداران کار درستی است، عنوان کرد: مشکلی که در آن بازی اتفاق افتاد به دلیل اشتباهات داوری بود، این مسئله هواداران را اذیت کرد، باید به هواداران حق بدهیم، آنها وقتی اشتباهات داوری زیاد میشود رویشان این موضوع اثر منفی میگذارد و چنین اتفاقی میافتد.
وی در مورد اعتراضهایی که به پیراهنهای تیم از سوی بازیکنان مطرح میشود، گفت: در این موضوع تخصصی ندارم و نمیتوانم حرفی بزنم.
قاضی در مورد دیدار مقابل داماش عنوان کرد: بازی سختی داریم، وظیفهام میدانم که تمام تلاشم را انجام دهم و شرایطم را درون تیم بهتر کنم.
وی در مورد اینکه در جریان بازی مصدومیتی او را آزار میداد، عنوان کرد: مشکلی خاصی نیست، به سفید رانم ضربهای خورده بود و برای بازی بعدی فکر نمیکنم مشکلی وجود داشته باشد.
قاضی در مورد اینکه هواداران برایش شعاری ساختهاند، عنوان کرد: از همه آنها ممنون هستم برای من شعار درست کردند، شاید چون گل دومم را میزدم این اتفاق افتاد و تلاش میکنم به شرایط خوبم در بازیهای بعد نیز ادامه دهم.
قاضی در مورد اینکه قلعهنویی انتقاد زیادی به بازی بازیکنان کرده بود، عنوان کرد: قلعهنویی دوست داشت استقلال بهترین عملکردش را ارائه کند اما باز هم خدا را شکر میکنیم که بازی را بردیم.
سه شنبه پانزدهم مرداد ماه نود و دو – ساعت22:15
لیگ برتر ، جام خلیج پارس ، دوره سیزدهم ، هفته سوم
ورزشگاه حافظیه شیراز – تماشاگر 15 هزار نفر 9 هزار استقلالی و 6 هزار فجری
داوران: سعید مظفری زاده- رسول فروغی - غلیرضا ایلدروم - حسین اکرمی
کارت زرد: علیرضا جلیلی
استقلال تهران:
سیدمهدی رحمتی، امیرحسین صادقی، پژمان منتظری، فردین عابدینی(حنیف عمران زاده 64) ، پژمان نوری، جواد نکونام، آندرانیک تیموریان، خسرو حیدری، سیاوش اکبرپور، محمد قاضی و مهدی نظری
سرمربی: امیر قلعه نویی
فجر سپاسی:
وحید شیخ ویسی،مصطفی صبری،سعید قزلچی،علیرضا جدیدی،محمد آفند،سیامک کوهنورد،مهرداد کریمیان،حمید جوکار،بهنام عسگرخانی،محمد حیدری و جابر انصاری
سرمربی: غلام حسین پیروانی
شرح بازی:
هفته سوم لیگ برتر برای تیمهای استقلال و فجرسپاسی در حالی آغاز شد که دو تیم هرکدام اهداف متفاوتی را دنبال می کردند.
استقلالی ها می خواهند جبران مافات کنند شکست هفته ی پیش را جبران کنند و تیم پیروانی می خواهد اولین پیروزی اش را در این رقابت ها به دست بیاورد و خودش را از زیر فشار نجات دهد.
استقلالیها در شرایطی به شیراز میروند که اوضاع برای سپاسی از این بدتر نمیتوانست باشد.
دو بازی و دو باخت با شاغلامی که یال و کوپال سالهای گذشته را ندارد و فجری که دیگر به فجر شبیه نیست.
فجر شاغلام درخشش گذشته را ندارد و ستارههایش هنوز نیامده میروند تا زودتر از هر زمان دیگری راه صد ساله را نیم فصله طی کنند.
همچنین استقلال با یک پیروزی و یک شکست فعلا دو امتیازی است!
روز قبل کمیته ی انضباطی در اقدامی عجیب یک امتیاز از این تیم به دلیل فحاشی تماشاگرانش به داور کم کرد.
نیمه نخست:
استقلال در نیمه ی اول مسابقه تیم برتر میدان بود.
این تیم کنترل میانه میدان را در دست گرفته بود و از سمت راست با عابدینی و حیدری حملاتی را ترتیب می داد.
بازی خوب اندو در میانه میدان فرصت های زیادی برای آبی پوشان به وجود آورد.h
فجری ها توان خود را روی ارسال ها و ضد حملات گذاشته بود و مدافعان این تیم هم موقعیتی به فجر ندادند.
اما شوت فوق العاده ی جوکار گلی فوق العاده برای فجری ها در پی داشت.
نیمه دوم:
به محض ورود دو تیم به میدان محمد قاضی با گلی دیدنی استقلال را دوباره جلو انداخت اما باز هم یک اشتباه از خط دفاعی آبیپوشان فرصت را به میزبان داد تا بازی را به تساوی بکشاند.
در ادامه هر دو تیم با حملاتی دامنهدار قصد داشتند گل برتری را به نام خود ثبت کنند.
قلعهنویی با انجام دو تعویض حنیف عمرانزاده و فرهاد مجیدی را به زمین فرستاد که همین دو بازیکن گلهای سوم و چهارم تیم خود را به ثمر رسانده و بازی با نتیجه 4-2 به پایان رسید.
ضمن اینکه فجر در دقیقه 89 یک ضربه پنالتی را توسط مهرزاد معدنچی از دست داد.
شرح گلها:
دقیقه 35: جواد نکونام ضربه ی پنالتی اش را به گوشه ی سمتراست دروازه ی فجر فرستاد و گل اول را به ثمر رساند
دقیقه 36- ضربه ی فوق العاده ی جوکار از پشت محوطه ی جریمه ابتدا به تیر دروازه خورد و به شکل بسیار زیبایی به گل اول تبدیل شد.
لحظات حساس:
دقیقه 9: آندو تیموریان پس از جا گذاشتن یک بازیکن از پشت محوطه شوت زد که شیخ ویسی توپ را به کرنر
فرستاد
دقیقه 10: شوت نظری از داخل محوطه جریمه را باز هم شیخ ویسی به خوبی دریافت کرد
دقیقه 24: پاس رو به عقب نظری به قاضی رسید و این بازیکن با پای چپ ضربه ی سرضربی را زد که با اختلاف اندک به بیرون رفت
دقیقه 30: پاس عالی تیموریان در موقعیتی عالی به به نظری رسید و این بازیکن در حالی که چندین بازیکن در نزدیکی خود داشت توپ را به اسمان فرستاد!
دقیقه 35: حرکت محمد مهدی نظری در داخل محوطه جریمه یه پنالتی برای استقلال در پی داشت. مصطفی صبری نظری را هل داد و به پنالتی به آبی ها هدیه داد.
دقیقه 65: ضربه ی دروازه ی شیخ ویسی تا محوطه ی جریمه ی استقلال آمد و و انصاری ضربه ای سر ضرب به این توپ زد که توپ به تیرک دروازه برخورد کرد
بهترین بازیکن:
بدون شک محمد قاضی با تشکر از محمد مهدی نظری
اتفاق های ویژه:
در حالی که بازیکنان دو تیم قصد داشتند در جریان بازی ضربات شروع مجدد را بزنند تماشاگران هر دو تیم با نور لیزر کار بازیکنان را مختل می کردند.
* حمید جوکار و حیدری پس از گلزنی پیروانی را وادار به بلند شدن از روی نیمکت کردند و سرمربی فجر در شادی آنها سهیم شد.
*در بین دو نیمه بارش باران کمی فضای ورزشگاه را تغییر داد و باعث خنک شدن هوا شد.
*تعدادی از طرفداران شیرازی از روی پشت بام های خانه های مجاور استادیوم بازی را تماشا کردند.
*محمد قاضی بعد از زدن اولین گلش برای استقلال به سمت نیمکت آبی پوشان رفت و با تمامی نیمکت نشینان این تیم دست داد. وی اول به سراغ مجیدی رفت.
* هنگامی که قلعهنویی مجوز حضور مجیدی در زمین را صادر کرد تماشاگران استقلال وی و مجیدی را مورد تشویق قرار دادند. هواداران استقلال همچنین در طول این بازی مدام شعار می دادند( استقلالِ تیم ملی!)
*سید مهدی رحمتی بعد از گلزنی عمران زاده به سمت وی رفت و در حالی که دروازه اش را ترک کرده بود با عمران زاده به شادی پرداخت.
مدافع استقلال فصل پیش با فرزاد حاتمی اینگونه خوشحالی می کرد.
*درحالی که نزدیک به 20 هزار نفر در استادیوم بودند گوینده ورزشگاه تعداد تماشاگران را 12 هزار و 457 نفر اعلام کرد.
حنیف عمران زاده که بعد از جدایی فرزاد حاتمی کسی برای شادی گل سراغش نمی رفت حالا یک جانشین پیدا کرده است؛ سید مهدی رحمتی!
عمران زاده که روز گذشته پس از مدت ها به گل رسید اینگونه شادی اش را با رحمتی تقسیم کرد.
حالا استقلالی ها که با بازی های خوب قاضی دیگر یاد حاتمی در زمین نمی افتند, در شادی پس از گل هم یک جانشین برای او پیدا کرده اند.
البته با توجه به پست رحمتی و عمران زاده, مطمئنا این نوع شادی پس از گل را کمتر از سال قبل مشاهده خواهیم کرد!
هفته دوم رقابتهای لیگ برتر
دوره سیزدهم
ورزشگاه : آزادی
تماشاگر :65000نفر
60 هزار استقلالی حدود 5 هزار سپاهانی
غ
8داور : علیرضا فغانی
کمک داوران :
حسن کامرانی فر ، رضا سخندان
اخطار :محمد غلامی (36)(امید ابراهیمی (50)سپاهان فرهاد مجیدی (45)سیاوش اکبر پور (59)امیر حسین صادقی 66)استقلال
اخراج :
گلها : آرش افشین (2)هادی عقیلی (55) سپاهان امیر حسین صادقی (77) استقلال
استقلال
سید مهدی رحمتی ، امیر حسین صادقی ، پژمان منتظری ، حنیف عمران زاده (محمد مهدی نظری 70)، خسرو حیدری ، آندارنیک تیموریان ، پژمان نوری ، جواد نکونام ، سیاوش اکبرپور، فرهاد مجیدی(فردین عابدینی 60) ، محمد قاضی
سرمربی : امیر قلعه نویی
سپاهان
رحمان احمدی ، هادی عقیلی ، شجاع خلیل زاده ، علی حمودی ، احسان حاج صفی ، مجتبی جباری ، امید ابراهیمی ، حسین پاپی (محسن ایران نژاد68)، آروین بولکو ،آرش افشین (جالوویچ 81)، محمد غلامی(امین جهان عالیان67)
سرمربی زلاتکو کرانچار
شرح بازی
مسابقه شطرنج گونه قلعه نویی وکرانچار
استقلال قهرمان لیگ برتر و سپاهان قهرمان جام حذفی در هفته دوم رقابتهای لیگ برتر در استادیوم آزادی در قالب مسابقه ای حساس و جذاب در شرایطی برابر همدیگر صف آرایی می کنند که آنچه بیش از پیش حساسیتهای این دیدار را تحت الشعاع خود قرار داده شماره 8 سابق ابی پوشان است که اینبار می بایستی با لباس زرد سپاهان برابر تیم سابق خود جولان دهد .
ترکیب اولیه دو تیم حکایت از این نکته دارد که مربیان مدعی استقلال و سپاهان به هیچ وجهی دوست ندارند در انتها بازنده لقب بگیرند .
نیمه اول
آبی پوشان پایتخت وقتی با سوت داور مسابقه با حمایت تماشاگران حاضر در ورزشگاه ازادی توپ لا به جریان انداختند این زرد پوشان دیار نصف جهان بودند که مرموزانه خود را تا جلوی دروازه رحمتی رساندند .
در لحظات اولیه مسابقه احسان حاج صفی با یک توپ ربایی زیبا از خسرو حیدری توانست آرش افشین مهاجم تکنیکی زردپوشان را در موقیعت آیده آل گلزنی قرار دهد که افشین هم این پاس را نیک دانست وبا یک بغل پای عالی گل اول را به نفع تیم سپاهان رقم زد .
این شوک ناگهانی سبب شد تا شاگردان قلعه نویی بخوبی دست وپای خود را جمع وجور کنند .
آبی پوشان که بخوبی غیبت ساموئل رااحساس می کردند با استفاده از توپهای بلند وقطریسعی داشتند فرهاد مجیدی گریز پا را در پشت سر مدافعان سپاهان صاحب موقعیت کنند که بازیخوانی شجاع خلیل زاده بطور متوالی مانع از این کار می شد .
در انسو زلاتکو کرانچار با تاکید براین نکته که علی حمودی به هیچ وجهی اجازه نفوذ از سمت راست را نخواهد داشت روزنه نفوذ استقلالی ها را در این منطقه تا حدوی کور کرده بود اما در جناح چپ تیم سپاهان احسان حاج صفی بطور متوالی در اکثر حملات تیمش شرکت می کرد.
استقلای ها بر روی ضربات ایستگاهی آندو تیموریان هم حساب ویژه ای باز کرده بودند که دوسه مرتبه ای خطرساز شدند که یکبار تیر افقی دروازه و در دو مورد دیگر نوک انگشتان رحمان احمدی مانع از فروپاشی دروازه سپاهان شد .
در دقایق انتهایی مسابقه نیز زردها با حربه ضد حمله دوباره چشم به دروازه مهدی رحمتی دوختند که در یکی از این ضد حملات شوت کاشته امید ابراهیمی زوزه کشان به تیر دروازه استقلال برخورد کرد .
مسابقه جذاب و شطرنج گونه دو تیم مدعی استقلال وسپاهان در وقت اول بسود زردهای اصفهان با تک گل ارش افشین به پایان رسید
نیمه دوم
قهرمان لیگ برتر برای جبران تک گل خورده در نیمه اول با آزاد کردن خسرو حیدری از سمت راست حملات پر دامنه ای را روی دروازه تیم سپاهان آغاز کردند که مجتبی جباری در میانه زمین تیم سپاهان با دیدی باز توپ را در سمت چپ به افشین سپرد .
ارش افشین با چند قدم پیشروی در داخل محوطه جریمه استقلال وقتی پاس عرضی خود را فرستاد علیرضا فغانی انرا پنالتی تشخیص داد که هادی عقیلی انرا تبدیل به گل دوم سپاهان نمود .
امیر قلعه نویی برای فرار از این شکست خانگی حنیف عمران زاده مدافع بلند قامت خود را به خط حمله فرستاد تا از روی ضربات بلند به گل برسند که حنیف هم نتوانست کاری انجام دهد وبه اتفاق فرهاد مجیدی زمین بازی را ترک کردند .
در انسو مرد کروات تبار وفکور سپاهانی ها با فرا خواندن امین جهان عالیان پر انرژی به بازی سعی کرد تا از دو گل خورده خود بطور جدی حفاظت کنند .
اما آبی پوشان برای فرار از شکست خانگی دست از حملات خود نکشیدند که با استفاده از ضربات ازاد زهر دار آند تیموریان توانستند با ضربه سر امیر حسین صادقی یکی از گلهای خورده را جبران کنند .
پسران آبی پوش با محمد مهدی نظری نیز می توانستند در دقایق پایانی به گل تساوی برسند که اینبار بخت با استقلای ها یار نبود و تیم سپاهان در هفته دوم لیگ سیزدهم توانست صاحب دومین سه امتیاز لیگ شود .
شرح گلها
1-0 سپاهان اشتباه فاحش خسرو حیدری در کنج محوطه تیم استقلال سبب شد تا حاج صفی با یک توپگیری عالی آرش افشین را در موقعیتی عالی قرار دهد که افشین با بغل پای فنی دروازه رحمتی را فرو ریخت .
2-0 سپاهان پاس جباری در جناح چپ وقتی به آرش افشین رسید وی با یک استارت خود را به محوطه جریمه استقلال رساند که پاس عرضی وی با برخورد به دست مدافع استقلال پنالتی شدکه هادی عقیلی انرا درون دروازه رحمتی جای داد .
2-1 استقلال وقتی اند تیموریان دوباره توپ را به تیر دروازه سپاهان زد در ریباند امیر حسین صادقی با یکی ضربه سر توانست یکی از گلهای خورده را جبران کند .
دقایق کلیدی
18- ضربه کاشته بلند اندو تیموریان در دهانه دروازه سپاهان با نوک انگشتان رحمان احمدی به کرنر رفت
10 -ارسال کرنر آبی پوشان از جناح راست با ضربه سر محمد قاضی به شکل خطرناکی به بیرون رفت .
22- پاس زیبای خسرو حیدری در پشت محوطه جریمه سپاهان با شوت پای راست قاضی به تیر افقی دروازه رحمان احمدی برخورد کرد .
27- پاس پشت پای محمد قاضی با شوت بی دقت آندوتیموریان فضای بالای دروازه سپاهان راشکافت .
38- بازهم ضربه خطای کاشته را آندو تیموریان روی دروازه سپاهان ارسال کرد که با نوک انگشتان رحمان احمدی به کرنر رفت .
45- ضربه خطای کاشته امید ابراهیمی زوزه کشان به تیر افقی دروازه استقلال برخورد کرد
60- پاس سیاوش اکبر پور با شوت پای چپ محمد قاضی به شکل خیلی خطرناکی از کنار دروازه سپاهان به بیرون رفت .
61- ارسال پای چپ محمد قاضی با تاثیر گذاری کف دست رحمان احمدی همراه شد که توپ ریباند را سیاوش اکبرپور تقدیم به دروازه بان سپاهان کرد .
68- ضربه سر سیاوش اکبر پور از بالای دروازه رحمان احمدی به بیرون رفت تا آه از نهاد تماشاگران استقلال برخیزد .
بهترین بازیکن
آرش افشین با تکنیک نابش و زدن گل اول مسابقه به نفع طلایی پوشان بهترین بازیکن میدان انتخاب شد ، هرچند نمی توان از دستان چسبناک رحمان احمدی در درون دروازه زردها نیز هم نامی نبرد .
اتفاق ویژه
هر چند مجتبی جباری با رخصت از کادر فنی آبی پوشان تا حدود زیادی توانست هجو و هجمه تماشاگران متعصب و دو انیشه استقلای حاضر در ورزشگاه را بکاهد ما در انسو مزدک میرزایی با دامن زدن به اتفاقات جباری ومدیر عامل استقلال به نوعی اتیش بیار معرکه شده بود تا جایی که در بعضی اوقات گفتن مسایل حاشیه ای را بر نکات فنی مسابقه بیشتر ترجیح می داد .
تحلیل فنی بازی:
بازی دو تیم استقلال و سپاهان از حساسیت های بالایی برخوردار بود و در یک بازی فینال گونه دو تیم انگیزه های زیادی برای اثبات بسیاری از موارد داشتند.
رقابت قلعه نویی و کرانچار که دو مربی همیشه مدعی بودند، وجود جباری این بار در پیراهن سپاهان، رقابت میان رحمتی و رحمان احمدی و شاید وجود علی حمودی در تیم رقیب همه و همه بر جذابیت های این بازی می افزود.
قلعه نویی می دانست که سپاهان خط هافبک بسیار خطرناکی دارد و بنابراین در این بازی علاوه بر این که از حضور توامان منتظری، صادقی و عمران زاده در بازی سود برد، ریسک کرد و نکونام را نیز که آماده نبود در ترکیب قرار داد تا فشار بر روی خط هافبک سپاهان به حداکثر خود برسد. اما وجود مسائلی این معادلات را بر هم زد.
خسرو حیدری و پژمان نوری دور از انتظار بازی کردند
نکته ی مشهود بازی، عدم آمادگی خسرو حیدری در سمت راست و پژمان نوری در سمت چپ بود. حیدری در بازی دیروز نشان داد که در بازی های بزرگ اگر زوج مکملی نداشته باشد نمی تواند آن بازی شاداب همیشگی را ارائه دهد. خسرو در این بازی سردرگم نشان می داد.
شاید بدترین اتفاقی که می توانست در این بازی رخ دهد اشتباه مرگ بار حیدری، لو دادن توپ به احسان حاج صفی باتجربه و موقعیت طلب و متعاقب آن فرصت طلبی و مهارت افشین و گلزنی او برای سپاهان بود.
هنگامی که با تیمی قدرتمند مانند سپاهان بازی می کنیم هر اشتباه می تواند شیرازه تیم را از هم بپاشد و اگر این اشتباه در دقایق اولیه باشد شدت آسیب به تیم بیشتر هم خواهد بود. دیشب خسرو این اشتباه را مرتکب شد.
در جناح راست هم خسرو نتوانست انتطارات را برآورده سازد و نه نفوذهایش برای استقلال کارا بود و نه سانترهایش!
پژمان نوری نیز نشان داد اگر زوج مکملی در کنارش نباشد خود به تنهایی نمی تواند سکان سمت چپ استقلال را در دست بگیرد.
شاید اکنون اهمیت بازی دادن به هاشم بیک زاده را درک کنیم. بیک زاده اگرچه در بسیاری از بازی های فصل گذشته انتظارات هواداران را برآورده نکرد اما در چند ماه اخیر یکی از بازیکنان تأثیرگذار استقلال و تیم ملی بود و نبودش در این بازی به چشم آمد.
بعد از گل سپاهان این استقلال بود که سوار بر بازی شد و موقعیت هایی را هم ایجاد کرد.
محمد قاضی اگر چه دیشب نتوانست گلزنی کند اما با سبک بازی خود نشان داد که می تواند مهره موثری برای بازی های آینده استقلال باشد.
به طور کلی عدم آمادگی جواد نکونام و حیدری و نوری باعث شد تا استقلال نیمه اول را دست خالی به رختکن برود.
نیمه دوم: استقلالِ سراسر هجومی
نیمه دوم بازی اما تفاوت های آشکاری با نیمه اول آن داشت.
استقلال با ارائه بازی سراسر هجومی عزم خود را برای کسب نتیجه جزم کرده بود و این سپاهان بود که از همان ابتدا به لاک دفاعی رفت و گهگاه نیز به دروازه استقلال نزدیک می شد.
اما باز هم واقعه ای رخ داد که قلعه نویی کاری در قبال آن نمی توانست انجام دهد.
فاجعه ای به نام فغانی
هیچ کس نمی توانست درک کند که پنالتی دقیقه 53 سپاهان به چه دلیل و با توجه به کدام قانون گرفته شده است.
درست در لحظه ای که همه چیز برای کسب نتیجه مساوی فراهم شده بود این تصمیم بحث برانگیز موجب شد تا استقلال اختلاف دو گل را نیز در این بازی تجربه کند.
فغانی در دیگر صحنه ها نیز بحث برانگیز سوت زد تا استقلال در این بازی حساس از داوری هم ضربه بخورد
آندو همانی بود که می خواستیم
بی شک یکی از بهترین بازیکنان زمین آندرانیک تیموریان بود. آندو که به تازگی از بند مصدومیت رها شده نشان داد که بازیکنی در سطح بین المللی است و مصدومیت و تمرین های کم هم نمی تواند بر روی بازی او اثر بگذارد. بازی تخریبی، پاس های عمقی و سانترهای فوق العاده خطرناک آندو گواه این مدعاست.
در صحنه گل اول و تنها گل استقلال نیز شاهد سانتر خطرناک آندو، اثرگذاری نکونام و گلزنی امیرحسین صادقی بودیم. قطعاً آندو در هفته های آتی آماده تر و خطرناک تر از قبل خواهد شد و با وجود آندو به قهرمانی بسیار نزدیک تر شده ایم.در تعویض ها نیز محمد مهدی نظری مهاجم قابلی نشان داد و بارقه های امید را برای امیر قلعه نویی و هواداران زنده کرد. سرعت بالا و تکنیک خوب چیزی بود که نظری در اندک دقایق حضورش در زمین از خود ارائه داد.
از فردین عابدینی هم نمی توان انتظار داشت که وقتی به عنوان اولین بازی و در این شرایط به میدان آمد بازی روانی از خود به نمایش بگذارد و همین مسأله در مورد نیکبخت نیز صدق می کرد.
استقلال بازی را به سپاهان باخت اما این باخت روی بی رحم فوتبال و حوادث آن بود.
بازی تهاجمی استقلال نشان داد که نه تنها این تیم چیزی کمتر از سپاهان ندارد بلکه اگر ساموئل، بیک زاده، جمشیدیان و لاوره به تیم اضافه شوند از سپاهان منسجم تر نیز هست. یادمان نرود امیر قلعه نویی همیشه در هفته های آغازین آن طور که باید عمل نمی کند اما رفته رفته تیم هایش اوج می گیرند و در پایان نیز در غالب موارد قهرمان می شوند.
با آرزوی موفقیت برای داماش شهر باران(استقلال رشت)
برای رشتی های و انزلیچی ها نوع ورزش یا رقابت فرقی ندارد هر جایی پای رقابت این دو شهر وسط باشد هیجانات به اوج خود می رسد خواه اگر المپیاد فیزیک یا اینکه بازی پینگ پنگ باشد
اما فوتبال برای دو شهر حساسیت ویژه ای دارد.
اوج حساسیت این رقابت بازی بین دو شهر به بازی معروف سپیدرود و ملوان برمی گردد.
جایی که اتفاقات ناگواری پس از بازی به صورتی حوادث را رقم زد که آتش اختلاف بسیار شعله ور شد.
سال هاست نام علی کاظمی را به عنوان مهمترین و و شاید تنها نیروی خبره برنامه ریز در فوتبال باشگاه ای ایران می شنویم.نمی دانیم مکانیزم کارش به چه شکل است و از فرمول های خاص و پیچیده ای برای نوشتن برنامه مسابقات استفاده می کند یا نه اما عجیب اینکه این مرد کم حرف و پرکار نه رقیبی در کارش دارد نه می توان جانشینی برایش پیدا کرد!
مدت هاست در ابتدا و انتهای بازی های باشگاهی نام علی کاظمی در رسانه ها دیده می شود آن هم برای توجیه اینکه چرا فلان تاریخ برای بهمان تیم بازی گذشته،چرا فاصله بازی ها اینطوری است،چرا جمعه ها بازی برگزار نمی شود یا... در هفته های پایانی هم شنیده ایم که او مثلا متهم به جانبداری از یک تیم خاص شده و برنامه ها یش طوری چیده شده که آن تیم سود ببرد اما تقریبا هیچ گاه ندیده ایم که علی کاظمی درصدد پاسخگویی برآید و قصد توجیه برنامه ریزی هایش را داشته باشد.
برای او فرمول کار کاملا مشخص است و در تمام این سال ها او واو به واو برنامه هایش را به تاج، بهروان ،عزیز محمدی و روسای قبلی اش توضیح داده تا آنها مقابل رسانه های سختگیر و البته عادل فردوسی پور سمج کم نیاورند.
علی کاظمی همان پیرمرد سپیدموی سازمان لیگ است که از وقتی یادمان می آید در کمیته مسابقات مشغول برنامه ریزی برای بازی های باشگاهی بوده و همیشه یک تقویم بزرگ با تعطیلات،مناسبت های مذهبی و ملی مشخص پیش رویش بوده.بدون شک مهمترین اتفاق کاری زندگی حرفه ای او در تمام سال های فعالیتش در کمیته مسابقات این بوده که نام تیم ها را در خانه های مناسب تقویمش مقابل هم قرار دهد که در این راه او باید فواصل بازی ها از هم،بازی های لیگ قهرمانان آسیا،بازی های دوستانه و رسمی و البته اردوهای ملی را با در نظر گرفتن شرایط تقویم لحاظ کند.
کاظمی البته مسوول برنامه ریزی برای بازی های جام حذفی هم هست و در لابه لای برنامه های لیگ برتر ،لیگ قهرمانان و برنامه های تیم ملی باید تاریخ،محل بازی و زمان دقیق این رقابت ها را مشخص کند.
شاید طی تمام این پروسه وحشتناک که هر طور چیده شود بالاخره جایی برای تیمی یا تیم هایی بد جلوه می کند و دچار نقص تلقی می شود، دیگر برای علی کاظمی عادی شده باشد اما به نظر می رسد او یکی از سخت ترین مشاغل اجرایی در فدراسیون های ورزشی و شاید سخت ترینش را بر عهده داشته باشد.
مطمئنا علی کاظمی راننده سازمان لیگ نیست و شاید با حرف های دیروز کارلوس کی روش اوضاع دیابت او کمی بهم ریخته باشد اما بازهم صدایی از او در نمی آید و تلاش ها برای انجام مصاحبه با او تلاشی بیهوده است چرا که این پیرمرد هفتاد و چند ساله تلفن همراه ندارد!
امروز مهدی تاج از علی کاظمی و برنامه هایش حمایت کرده چون می داند علی آقا اشتباه نمی کند و او برای ریختن این برنامه تمام جزئیات را در نظر گرفته است.تاج که چند وقت قبل در حمایت از برنامه ریزی کاظمی اعلام کرده بود بدون برنامه های او برای پایان لیگ دوازدهم لیگ تبدیل به دیگ می شد در یکی از کنفرانس های سازمان لیگ دست او را بالا برد و به خبرنگاران گفت علی آقا نفر اول این سازمان به حساب می آید.تاج در واکنش به حرف های دیروز کی روش هم این مساله را علنی کرد که کاظمی از زمان لیگ نخت جمشید مشغول برنامه ریزی برای مسابقات بوده است و نمی توان به کارش ایراد گرفت.
اما علی کاظمی کیست؟این پیرمرد کرمانشاهی که حالا در دهه هشتم زندگی اش همچنان روی پا و فعال است بازنشسته اداره آتش نشانی است و زمانی مدیریت باشگاه ورزشی این اداره را به عهده داشته.کاظمی قبل از انقلاب هم معاون باشگاه تراکتورسازی بوده و در اویل دهه 70 ریاست باشگاه ابومسلم را بر عهده داشته است.
همکارانش در سازمان لیگ و فدراسیون او را با لقب استاد خطاب می کنند و آنهایی که کار از او یاد گرفته اند آنقدر مرید و شیفته اش شده اند که معتقدند فردی پاک تر،سالم تر ،مدیرتر و متدین تر از علی کاظمی در فوتبال ایران پیدا نمی کنید.
علی کاظمی از بدو تشکیل سازمان لیگ (حدود 13 سال قبل) در کمیته مسابقات حضور داشته و مشغول برنامه ریزی است و قبل از آن هم به عنوان مسوول کمیته مسابقات برای سالیان متمادی این وظیفه خطیر را انجام داده است.کاظمی تنها در دوره ریاست داریوش مصطفوی در فدراسیون فوتبال و در مقطعی حدودا دوساله از کارش کنار کشید تا هادی مباشری و داود حیدری به ترتیب جایگزینش شوند اما دوباره در راس کمیته مسابقات قرار گرفت تا مرد معتمد تمام روسای فدراسیون فوتبال از آن روز تا حالا باشد.
همین اردیبهشت ماه امسال بود که علی کاظمی به کوالالامپور رفت تا مورد تقدیر ای اف سی قرار بگیرد.او همراه علی پروین و مهدی محمدنبی در این سفر نماینده ایران بود چرا که به خاطر 20 سال خدمت در فوتبال آسیا در مراسم ویژه ای اف سی مدال نقره گرفت.
در واقع او یکی از 22 نفری بود که بیست سال برای فوتبال آسیا خدمت کرده بودند و استمرار او در برنامه ریزی مسابقات باشگاهی و خدمت به فوتبالل ایران از نگاه مسوولان کنفدراسیون فوتبال آسیا هم دور نماند.
اطرافیان و شاگردان علی کاظمی او را مدیری کاربلد و سلامت می دانند و به شاگردی او افتخار می کنند.کاظمی از آن دست مدیرانی است که با هر تغییر کوچک و بزرگی در فدراسیون فوتبال از جایش تکان نمی خورد چرا که هیچ گاه گزینه مناسبی برای جایگزینی اش وجود ندارد.به گواه نزدیکان کاظمی او در بساری از مواقع کارهای ناتمام خود را به منزل می برد تا برنامه ریزی هایش را در خارج از محیط کاری هم ادامه دهد و حتما همین نکته های مهم است که باعث ماندگاری اش شده.؛نکاتی که یا کی روش بر آنها واقف نیست یا چندان برایش اهمیتی ندارد!
لیگ برتر جام خلیج فارس
فصل سیزدهم
پنجشنبه 3 مرداد 1392 – ساعت 22:15
ورزشگاه یادگارامام تبریز
تماشاگر :15 هزار نفر-حدود 5 هزار استقلالی
داور : حسین زرگر
اخطار : امیرحسین صادقی در دقیقهی 74، هاشم بیکزاده در دقیقهی 83
اخراج :
جیلوئد ساموئل در دقیقهی 87
ترکیب گسترش فولاد تبریز : محسن فروزان، میثم نقیزاده، مهدی قریشی، سامان نریمان جهان (سید مرتضی محفوظی در دقیقهی 86)، مهرداد بایرامی، سید امید نظامیپور، احمد کامدار (دیگو چاواری در دقیقهی 67)، امیر تیزرو، خالد شفیعی، سعید آقائی (رسول خطیبی در دقیقهی 54)، ایمان موسوی.
سرمربی : رسول خطیبی
ترکیب استقلال تهران : سیدمهدی رحمتی، حنیف عمرانزاده، امیرحسین صادقی، پژمان منتظری، هاشم بیگزاده، خسرو حیدری، جی لوید ساموئل، پژمان نوری (احمد جمشیدیان در دقیقهی 64)، سیاوش اکبرپور، آرش برهانی (فرهاد مجیدی در دقیقهی 55) و محمد قاضی.
سرمربی : امیر قلعهنوئی
گل : مهرداد بایرامی در دقیقهی 19، آرش برهانی در دقیقهی 33، فرهاد مجیدی در دقیقهی 88
شرح گل :
گسترش فولاد تبریز 1-0 استقلال تهران : مهرداد بایرامی از جناح چپ و در نزدیکیهای خط میان میدان صاحب یک ضربهی آزاد در کنار خط طولی میدان شد و با یک ضربهی زیبا توپ را از فراز دستان رحمتی به تور دروازه چسباند.
گسترش فولاد تبریز 1-1 استقلال تهران : در شرایطی که استقلال پس از گل بارها و بارها از جناح راست حملاتی را روی نفوذ خسرو حیدری انجام داده بود و نتیجهای نگرفت، در دقیقهی 33 روی سانتر خسرو حیدری آرش برهانی ابتدا باید ضربهی آکروباتیک توپ را به خالد شفیعی کوبید و در ریباند با یک ضربه زمینی در حالتی نامتعادل دروازهی فروزان را گشود.
گسترش فولاد تبریز 1-2 استقلال تهران : در شرایطیکه استقلال با اخراج ساموئل 10 نفره کار را دنبال میکرد، روی پرتاب حنیف عمرانزاده از جناح راست، توپ پس از ورود به محوطهی جریمه با مدافعان گسترش برخورد کرد و به قاضی رسید و این مهاجم نیز توپ را به مجیدی سپرد و این ستاره با یک برگردان نصفه و نیمه دروازهی فروزان را گشود.
دقایق حساس :
دقیقهی 13 : استقلال روی نفوذ خسرو حیدری از جناح راست صاحب توپ و موقعیت شد که در نهایت پژمان نوری پشت محوطهی جریمه یک پاس زیبا به آرش برهانی داد که این مهاجم توپ را بیرون فرستاد.
دقیقه 21 : خسرو حیدری بار دیگر نفوذی را از جناح راست انجام داد که آرش برهانی با یک ضربهی زمینی و پر قدرت تا آستانهی گشودن دروازه پیش رفت که فروزان مانع از فرو ریخته شدن دروازهاش شد.
دقیقهی 31 : بازهم نفوذی دیگر و بازهم خسرو حیدری و بازهم سانتری دیگر از این ستاره که یک تنه استقلال را در موقعیت هجومی قرار داد که در نهایت با ضربهی برهانی فروزان این موقعیت را نیز از استقلال گرفت.
دقیقهی 45 : سامان نریمان جهان از نزدیکیهای میانههای میدان صاحب یک ضربهی آزاد از جناح چپ شد که با یک ضربهی پرقدرت و دقیق رحمتی را وادار به واکنش کرد.
دقیقهی 56 : در شرایطیکه بازی کاملا متعادل دنبال میشد، یک سانتر از جناح چپ روی دروازهی رحمتی سبب شد که مهاجمان و مدافعان دو تیم خود را گم کنند و توپ اتفاقی به شفیعی برسد و در نهایت این بازیکن نیز در شرایطیکه سفیدپوشان ناظر او بودند توپ را به بیرون زد.
دقیقهی 64 : روی یک ضد حمله آبیپوشان تبریزی صاحب یک موقعیت شدند و خطیبی که با سماجت خود توپ را به محوطهی جریمه برده بود و با یک شوت نه چندان با قدرت، توپ را جائی فرستاد که رحمتی آماده ایستاده بود.
دقیقهی 65 : خسرو حیدری در نبود جباری گویا تنها محرک استقلال در زمان حمله است و در این دقیقه نیز نفوذ این بازیکن و سانتر او باعث شد فروزان از دروازه بیرون بیاید و توپ را راهی کرنر کند.
بهترین بازی :
فرهاد مجیدی، که از اندک موقعیت خود توانست دروازهی حریف را بگشاید. هرچند این خسرو حیدری بود که همهکارهی استقلال تهران بود.
تحلیل فنی بازی :
اولین نمایش شاگردان امیر قلعه نویی بدون نقص نبود. این تیم با تیم مورد انتظار هواداران فاصله دارد و تا رسیدن به تیمی که بتواند ستاره سوم آسیایی را کسب کند (هدف اصلی استقلال در این فصل) راه دراز است. ولی آنچه که مدافع عنوان قهرمانی در گام نخست، عرضه کرد حاوی یک نکته کلیدی بود: استفاده حداکثری از حداقل ها.
استقلال با غیبت هافبک های اصلی اش (جواد نکونام و آندرانیک تیموریان که از ارکان صعود تیم ملی به جام جهانی بودند، جاسم کرار که تا پیش از رفتنش از ایران هافبک قدرتمندی نشان داد، گوران لاوه که ظاهرا بازیکن توانایی است و حتی احمد جمشیدیانِ مصدوم) فرسنگ ها از تیم مد نظر کادر فنی (که احتمالا در طول فصل خواهیم دید) دور بود.
پس کیفیت نه چندان رضایت بخش فنی تیم را نمی توان عاملی نگران کننده تلقی کرد که در مسابقات آتی، گریبان استقلال را بگیرد.
تکیه بر سمت راست؛ از سر اجبار؟
احتمالا بر بهترین بودن خسرو حیدری در دیدار با گسترش فولاد، اتفاق نظر نسبی وجود داشته باشد (هر چند گل سه امتیازی مجیدی از جنبه ای دیگر می تواند رای به بهترین بودن او دهد)، از آن جهت که تقریبا تمامی حملات استقلال (خصوصا در نیمه اول) با حرکات او پی ریزی شد (و از جمله گل اول حاصل سانتر او بود).
این میزان تاثیر حیدری، می تواند از جنبه ای امیدوار کننده و از جنبه ای دیگر، هشدار دهنده باشد.
اینکه استقلال مهره ای دارد که می تواند از او برای جبران نبودن هافبک طراح استفاده کند، نکته مثبتی است. در حقیقت امیر قلعه نویی تنها ابزارش را برای شروع حملات، به خوبی مورد استفاده قرار داد و این به معنی توجه به حداقل داشته ها، برای جبران نداشته هاست.
استقلال در طول فصل، چنین روزهای سختی را خواهد داشت (مسابقاتی که تیم دچار کمبود بازیکن شود) و نیازمند چنین راه حل هایی است.
با این حال، وابستگی استقلال به حرکات حیدری اگر تبدیل به یک عادت شود به معنی دور شدن از ماهیت تیمی خواهد بود. یعنی اینکه رقبا فرصت دارند با کنترل حیدری، بخش هجومی تیم را فلج کنند.
البته با اضافه شدن هافبک هایی مثل کرار و گوران لاوه، برنامه های تاکتیکی تیم دستخوش تغییرات اساسی می شود، اما ضعف سمت چپ نسبت به راست موضوعی روشن است که حل شدنش چندان ساده به نظر نمی رسد.
معمای خط حمله…
استقلال فصل گذشته آماری خیره کننده به لحاظ گل خورده داشت (خصوصا در نیم فصل دوم) و حفظ تمامی عناصر دفاعی، خبر از تداوم این نقطه قوت استقلال دارد (اگر چه در دیدار با گسترش فولاد، اشتباهات متعددی را در فاز دفاعی شاهد بودیم ولی «ناهماهنگی حاصل از چند ماه بازی نکردن» دلیل محکم تری برای این موضوع به نظر می رسد تا افت کیفی مدافعان).
از سویی با ترافیک ایجاد شده در خط میانی، می توان به خط هافبکی شگفت انگیز امیدوار بود. اما این اطمینان خاطر، در خط حمله استقلال وجود ندارد.
آمار گل زده استقلال در فصل قبل چندان تعریفی نداشت (هر چند پیشرفتی نسبی در نیم فصل دوم داشت) و با این حال، امسال هم تغییر محسوسی در خط حمله نداشته.
جدایی فرزاد حاتمی (که آمار قابل قبولی به لحاظ گلزنی داشت) و آمدن محمد قاضی (که فصلی کابوس وار را در پرسپولیس گذراند) دستِ کم روی کاغذ، از یک پسرفت خبر می داد.
گلزنی مجیدی و برهانی (و پاس گل قاضی) به معنی نمره خوب خط حمله در اولین مسابقه است، اما تداومش را تضمین نمی کند.
مثال بارزش ایمان موسوی بود که سال گذشته در دو بازی اول، دو گل به ثمر رساند ولی در ادامه طلسم شد.
ضمن اینکه جدا از خودِ مهاجمان، نحوه به بازی گرفتنشان هم محل بحث است؛ چرا برهانی گلزن باید تعویض شود (مهاجمی سرعتی که می توانست در نیمه دوم که گسترش فولاد در حمله بود، مهره موثری در ضد حمله ها شود) و (با وجود تجربه موفق انتهای فصل گذشته) چرا مجیدی باز هم به عنوان یار تعویضی به میدان می آید؟
گام اول
استقلال علیرغم ضعف هایش، سه امتیاز خارج از خانه گرفت. سه امتیازی که البته بیشتر حاصل قوت هایش بود تا خوش شانسی (فشاری که استقلال پس از دریافت گل اول، روی دروازه گسترش آورد، چشمگیر بود).
و این به خصوص در آستانه دیدار با سپاهان، بسیار روحیه بخش بود.
مدافع عنوان قهرمانی از کورس مدعیان عقب نماند و این به خودی خود ارزش بالایی دارد.
اشکالات فردی و تاکتیکی قابل جبران است اما امتیازی که از دست برود دیگر بر نمی گردد.
و استقلال خوشبخت است که امتیازی از دست نداده. او بند کفش هایش را محکم بسته است.
کاپیتان استقلال دو رقمی شد. تعجب نکنید چون فرهاد مجیدی برابر گسترش فولاد فقط یک گل زد ولی این گل پیروزی بخش برای مدافع عنوان قهرمانی، دهمین گل فرهاد برای استقلال در دوران مربیگری امیر قلعه نویی بود.
مجیدی در هشتمین دوره لیگ برتر در حالی که بیشتر بازیکن جانشین محسوب می شد و در برخی بازی ها هم به عنوان هافبک توسط قلعه نویی مورد استفاده قرار می گرفت، موفق شد 3 گل در راه قهرمانی این تیم به ثمر برساند.
در لیگ دوازدهم نیز که مجیدی از نیم فصل دوم به استقلال بازگشت، 3 گل دیگر در راه قهرمانی مجدد این تیم به ثمر رساند و 3 بار هم در لیگ قهرمانان آسیا دروازه تیم های عربی را باز کرد تا گلی که امشب در دقیقه 88 در دروازه تیم آبی پوش تبریزی جای داد، دهمین گل او برای استقلال تحت مربیگری ژنرال باشد.