عشق است زنده یاد ناصر خان حجازی و استقلال
کمتر از 72 ساعت دیگر جدال حساس دو تیم فوتبال استقلال و پرسپولیس در ورزشگاه آزادی تهران برگزار خواهد شد، هفتادمین جدال استقلال و پرسپولیس هیجان خاصی را برای دست اندرکاران و هواداران دو تیم به همراه دارد. شریط مکانی دو تیم در جدول رده بندی و نتایج این تیمها در هفتههای پیشین شرایط را به گونهای رقم زده که امتیاز این دیدار برای دو تیم نقش تعیین کنندهای دارد و اگر تیمی بتواند امتیاز کامل این دیدار را به دست آورد، جهش قابل توجهی در جدول خواهد داشت؛
اگر استقلالیها بتوانند پرسپولیس را شکست دهند و سه امتیاز شهرآورد پایتخت را از آن خود کنند، میتوانند فاصله امتیاز خود را با پرسپولیس به عدد هشت برسانند اما اگر پرسپولیس دایی بتواند این سه امتیاز را از مظلومی و استقلال بگیرد، میتواند ناکامی پایان سال 89 مقابل ملوان را به دست فراموشی بسپارد و یک بار دیگر فاصله خود را با استقلال به حداقل برساند تا با 47 امتیاز استقلال 49 امتیازی را تعقیب کند.
شکست پرسپولیس در این بازی حساس تبعات سنگینی را برای علی دایی و سرخپوشان در پی خواهد داشت، آنها اگر در این دیدار شکست بخورند، فرصت راهیابی به رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا از طریق رقابتهای لیگ برتر را از دست خواهند داد. از سوی دیگر برای دومین بار در طول یک فصل مقابل حریف دیرینه خود تن به شکست میدهند که این به هیچ وجه برای هوادارن پر شمار پرسپولیس قابل قبول نیست.
کسب شکست در این بازی احتمالاً بیشترین تبعات را برای سرمربی پرسپولیس در پی خواهد داشت چرا که ممکن است دایی در صورت کسب ناکامی از کادر فنی پرسپولیس برکنار شود و جای خود را به مربی دیگری دهد. با این حال دایی که خود به خوبی این معادلات را پیش رویش مشاهده میکند دوست ندارد روحیه پرسپولیس را به خاطر فرضیات کارشناس دچار آسیب کند، از این رو با تزریق روحیه شکست ناپذیری به شاگردانش تلاش کرده آنها را برای پیروزی در این میدان آماده کند، از سوی دیگر با پیش کشیدن مشکلات داوری در بازی رفت توجه افکارعمومی را به سمت داور بازی جلب کرده تا کسی زیاد به شرایط داخلی پرسپولیس توجه نکند تا او بتواند در آرامش به کار خود برای پیروزی مقابل استقلال ادامه دهد.
اما هر چقدر دایی و شاگردانش در آستانه شهرآورد هفتادم در آرامش عمل میکنند، استقلالیها پرحاشیه ظاهر شدهاند تا بیشتر نگاهها به سمت اردوی آبیها باشد. استقلالیها که مانند پرسپولیس در رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا دچار بحران شدند، پس از بازگشت از عربستان موفق شدند صبای قم را در آزادی شکست دهند اما این پیروزی به مظلومی کمک زیادی نکرد، چون مدیران استقلال معتقد بودند تیم مظلومی برای حضور موفق در بازیهای باقیمانده لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا نیاز به بازیکنان کارآمدتری دارد، از این رو با تشکیل کمیته انضباطی مجتبی جباری بازیکن اخراجی استقلال را که چندی پیش مظلومی را به بی کفایتی متهم کرده بود، با جریمه نقدی 35 میلیون تومانی به تمرینات بازگرداندند تا استقلال در آستانه شهرآورد، مانند بازی دور رفت از توانایی وی برای شکست پرسپولیس سود ببرد.
این اتفاق زیاد به مذاق مظلومی و همراهان او خوش نیامد برهمین اساس او و شرکایش در استقلال در واکنش به این حرکت موضعگیری کردند تا جرقه حاشیهها در اردوگاه استقلال زده شود. هرچند مدیران استقلال تلاش کردند این اخبار را ساخته و پرداخته مخالفان خود نشان دهند اما حقایق موجود نشان داد پورحیدری، نظری جویباری و مظلومی با بخشش جباری مشکل دارند و دوست ندارند او در استقلال باشد ولی جباری با وجود مخالفت این افراد در تمرینات استقلال حضور یافت تا همه متوجه شوند قدرت او بیشتر از این سه نفر است.
با این اتفاقها، دیگر بازیکنان هم به فکر عرض اندام افتادند تا از این معرکه دست خالی بیرون نروند، فیلیپ دسوزا بازیکن برزیلی استقلال دیگر بازیکن ناراضی استقلال بود که به دلیل پرداخت نشدن مبلغ قراردادش از حضور در تمرین استقلال خودداری کرد تا حاشیهای جدید گریبانگیر استقلالیها شود، اتفاقی که ممکن است در مدت باقیمانده تا بازی پرسپولیس از سوی برخی دیگر هم تکرار شود.
در عین حال، مسوولان باشگاه استقلال تصمیم گرفتند برای جلوگیری از انتشار اخبار حاشیهای تمرینات این تیم را پشت درهای بسته برگزار کنند تا اخبار کمتری از اتفاقهای حاشیهای داخل این تیم به بیرون درز پیدا کند؛ مدیران باشگاه پرسپولیس هم همین تصمیم را گرفتند تا آنها هم از خطر انتشار اخبارحاشیهای در امان بمانند اما با تمام این تدابیر به نظر میرسد هیچ خبری در اردوی استقلال و پرسپولیس از دید رسانهها پنهان نمیماند، چون به محض کوچکترین اتفاقی در تمرینهای این دو تیم زودتر از آنچه در تصور مدیران استقلال و پرسپولیس است آن اتفاق به عنوان خبر یک اکثر خبرگزاریهای رسمی کشور در معرض دید مخاطبان قرار میگیرد تا همه متوجه شوند زیر پوست استقلال و پرسپولیس قبل از شهرآورد چه میگذرد
نامگذاری سال های مختلف همزمان با تحویل سال نو به عنوان یکی از ابتکارات مقام معظم رهبری چند سالی است که در کشورمان نهادینه شده است؛ به طوری که همزمان با آغاز سال جدید و صدور پیام ایشان خطاب به ملت و مسئولان و نیز اطلاق عنوان سال، چراغ راهی برای ساماندهی امور و ایجاد چشم اندازی یک ساله برای حرکت در مسیر تعالی و پیشرفت ایران اسلامی در برابر ملت و دولت ایران نمایان می شود.
سال 78 تبلور شخصیت امام خمینی
سال 78 نخستین سالی بود که مقام معظم رهبری همزمان با صدمین سال تولد رهبر کبیر انقلاب آن را با عنوان سال امام خمینی نامگذاری کردند.
ایشان در پیام نوروزی سال 78 شخصیت بزرگوار امام خمینی را برخوردار از ابعاد عظیمی دانستند که الگو قرار دادن آن در زندگی تک تک ملت و نیز در عرض و طول معنوی کشور ضرورتی مهم به شمار می رفت.
بدون شک ملت ایران امام خمینی را شخصیتی برجسته در تاریخ مبارزاتی کشور علیه نظام شاهنشاهی و برخوردار از شخصیت والای معنوی دانسته به طوری که مقام معظم رهبری در آن سال در پیام نوروزی خود امام را برخوردار از فکر روشن ومنش خردمندانه دانستند که با اراده و تصمیم قوى و قاطع خود، با روحیات و خصلتهاى والاى انسانى و نیز تعبّد و ایمان حقیقى به دین توانست انعکاس دهنده آرزوهاى مردم شود و فریاد مردم، ندا و خواست مردم را تجسّم و تبلور ببخشد.
به تعبیر رهبری «وقتى مردم خواسته هاى خود را در وجود این مرد و در پیام او منعکس دیدند، به دنبال او حرکت کردند و این موج خروشان و این دریاى عظیم و توفانى، توانست کارهاى بزرگى بکند و ملت را از آن وضعیت نجات دهد و ایران و ایرانى در مسیر جدیدى؛ در مسیر حضور مردم، انتخاب مردم، اهمیت دادن به خواست و عقیده و گرایش مردم، در اهمیت دادن به مصلحت و نفع و سود مردم و در مسیر ارزش بخشیدن به شخصیت و عزّت ملت ایران، قدم گذاشت و در این راه قدم برداشت.»
مقام معظم رهبری در آن سال ملت ایران را ملتی دانستند که «از تحقیر قدرتهای بزرگ و ظالم و ستمگر خود را نجات داده و در مسیر زندگی طیبه قرارگرفته که البته این مسیر، به سرعت و بىمانع طى نشده و لازمه آن برخورداری ملت و برگزیدگان آنها از خصوصیت ممتاز امام و راه امام است.»
رهبر انقلاب در آستانه سال 78 ابراز امیدواری کردند که «سال امام خمینی فرصتی برای بررسی ابعاد زندگی آن بزرگواربوده و بهانه ای است که مسؤولان کشور خود را هرچه بیشتر با همین خصوصیات، تطبیق داده؛ در خدمت مردم و براى مردم باشند و در رفع مشکلات مردم بکوشند.»
سال 79 مزین به اعیاد بزرگ اسلامی
سال 79 سالی بود که نوروز باستانی در میانه دو عید سعید قربان و غدیر قرار داشت از این رو مقام معظم رهبری به استناد اعیاد اسلامی و با هدف ارج نهادن به این اعیاد بزرگ ؛ این سال را به نام «امام علی (ع)» نامگذاری کردند.
ایشان در پیامی نوروزی سال 79 این سال که در آغاز و در پایان مزین به عید غدیر بود را سال امیرالمومنین على بن ابى طالب دانستند که «یک الگوى پـرشور و پـر حماسـه ى برای جوانان، حکومـت سراسر عـدل و انصاف او الگوى دولتمردان، زنـدگى سراپا مجاهـدت و سراپا مسئولیت او الگوى همه مومنان، آزادگـى او الـگوى هـمه آزادگـان جـهان، سـخنان حـکمت آمیز و درسـهاى مـاندگار او، الگوى عالمان و دانشمندان و روشـنـفکران اسـت.»
رهبر انقلاب در این پیام زندگی حکومتی امیرالمومنین را نسبت به عـدالت، حـقوق ضعفا و درمانـدگـان و پابرهنگان، بى اغماض و بى گذشت دانستند که مسئولان کشور در سـایه نـزدیکى بــه امـیـرالمـومـنیـن می توانند بــه آرزوى بـــزرگ کـشــــور و مـلت و نـظام جـمهورى اسـلامـى، یـعـنى عــدالت اجـتماعى نـزدیک شوند.
سال 80 و رفتار علوی
رهبر انقلاب در سومین سال از ابتکار نامگذاری، سال 80 را اقتدار ملی و اشتغال آفرینی نام نهادند و در پیامی خطاب به ملت و مسئولان این دو مهم را شعار اساسی سال رفتار علوى دانستند.
ایشان اقتدار ملى براى یک کشور را حفظ کننده ى هویت، مایه ى عزت و وسیله ى رسیدن به آرمان های آن کشور دانستند که به عنوان یک مسئله همه جانبه حصول آن بر دوش همه ى دستگاهها و وظیفه ى اصلى, سه قوه ى اساسى کشور است.
مقام معظم رهبری اشتغال را نکته مهم دیگر این نامگذاری دانستند که به دستگاههای اجرایی مرتبت بوده و آغاز تا پایان نیازمند تلاش براى ایجاد اشتغال مفید و مولد است چرا که نقطه عزیمت و شروع تلاش برای اشتغال است.
ایشان ایجاد فرصت اشتغال در سال 80 را دارای «اهمیتی مضاعف» دانسته و در پیام نوروزی خود عنوان کردند: «مطالعات و برنامه ریزیهایى که در سال 79 در این زمینه انجام شده است، باید از سوی قوه مجریه و با پشتیبانی قوه مقننه و قضائیه به مرحله اجرا درآید.»
سال 81 تمسک به عاشورای حسینی
سال 81 از سوی رهبر انقلاب به «عزت و افتخار حسینی» نام گذاری شد تا بهار این سال که آغاز و پایان آن با روزهای عاشورای حسینی و تجدید خاطره حماسه بزرگ تاریخی مقارن بود ارادتمندان حسینبنعلى علیهالسّلام را بر آن دارد تا با تمسّک به معنویتِ آن و آشنایى بیشتر با آن بزرگوار، عزّت و افتخار و سربلندى را براى خود کسب کنند.
ایشان در پیام نوروزی «تداوم برنامه ریزی و حرکت در مسیراشتغال زایی و نیز مبارزه با مسئله فساد با جدیّت، دقّت، و دوری از تندروى و زیادهروى» را دارای اهمیت بسیاری دانستند که به «پیگیرى و تعقیب جدّى از طرف همه مسؤولان کشور» احتیاج دارد و یک نیازِ بسیار مهم براى مردم و کشور به شمار می رود.
مبارزه با فساد اقتصادی ضرورت سال 82
مقام معظم رهبری سال 82 را سال نهضت خدمت گذاری عنوان کرد که در آن مسئولان سه قوا مبارزه با مفاسد اقتصادی و مالی را تا ریشه کن کردن آن در دستگاههای دولتی تداوم بخشیده و خود حتما به این مبارزه بپیوندد و نهضتی را برای خدمت رسانی به مردم آغاز کنند.
ایشان در پیام نوروزی خود ضمن تاکید بر اینکه «خدمت رسانی باید عمیق تر، ماندگارتر، زود بازده تر و بالخصوص بیشتر متوجه قشرهای مستضعف و محروم و محتاج کمک باشد»، نهضت خدمت رسانی به مردم را «یک مبارزه بزرگ و سنگین» دانستند چرا که از نظر ایشان خدمت رسانی به عموم مردم با منافع بعضی گروهای خاص تضاد پیدا کرده و ضرورت مبارزه با همت و با عزمی راسخ را به اثبات می رساند.
رهبر انقلاب در این سال ضمن رد رقابت برای کسب قدرت سیاسی رقابت صحیح، مشروع و مقبول را «رقابت در خدمت رسانی» دانستند و خطاب به جوانان کشورمان فرمودند: «همت کنید عزم و اراده خودتان را تقویت کنید، شجاعانه در میدان های گوناگون خودتان را مهیا کنید و آماده باشید. ما ممکن است جنگ نظامی هرگز نداشته باشیم اما جنگ سیاسی و جنگ اقتصادی و جنگ فرهنگی بخصوص یقینا خواهیم داشت.»
و ایشان خطاب به مسئولان فرمودند: «توصیه می کنم که حساب ها را طوری تنظیم کنند و برنامه ها را طوری تدوین کنند که جوانان کشور ما بتوانند مزه شیرین مبارزه با فساد و تلاش برای خدمت رسانی را بچشند وحقیقتا احساس کنند.»
سال 83 پاسخگویی بعد از یک دوره خدمت رسانی
سال 83 از سوی رهبر انقلاب به نام پاسخگویی 3 قوه به ملت ایران نامگذاری شد.
این سال سالی بود که در آن دولت هشتم، مجلس ششم و نیز رئیس قوه قضائیه به کار خود پایان می داد؛ از این رو مقام معظم رهبری پاسخگویی سه قوا نسبت به عملکرد خود در مدت زمان تصدی گری امور را لازم و مناسب دانستند و عنوان کردند: «مسؤولان دولتى و قو? قضائیه و مجلس شوراى اسلامى به مردم بگویند که براى خدمت به عموم ملت ایران، براى تولید علم، براى استقرار عدالت و رفع فقر و فساد و تبعیض در جامعه - که اصلاح واقعى در جامعه اینهاست - براى نهضت عدالتخواهى و براى نهضت مبارزه با فساد، چه اقدامات عمدهیى را انجام دادهاند.»
به تعبیر رهبری در این پاسخگویى، مسئولان به کمبودها و نواقصى در کار خود پى برده و مردم هم با آشنایى بیشتر با عملکرد دستگاهها، منتظر شروع دورههاى جدید و کارهاى جدید و مسؤولیت هاى جدید خواهند بود.
سال 84 و لزوم زیر ساخت های سند چشم انداز 20 ساله
«همبستگی ملی و مشارکت عمومی» عنوانی بود که رهبر انقلاب سال 84 را به آن نام نهادند. در این سال برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در نیمه نخست و شروع سند چشمانداز بیست ساله دو آغاز مهم در کشور به شمار می رفت.
در پیام رهبری به تعبیر ایشان «سند چشم انداز بیست ساله کشور همچون حلقه های زنجیره ای است که در دوره های کوتاه مدت چهارساله تشکیل شده اما به لحاظ اهمیت فراوان تعیین کننده سرنوشت کشور در بیست سال آینده است؛ از این رو در سالهای نخست اجرای این سند زیرساختهاى این چشماندازِ مهم و سازهها و ساز و کارهاى آن، در استحکام بنای پیشرفت کشور از اهمیت بسزایی برخوردار است.»
مقام معظم رهبری سال همبستگی و مشارکت عمومی را سال «حفظ وحدت ملی و همبستگی عمومی ملت در قبال آنچه مسئولان موظف به انجام آن هستند»، دانستند.
سال 85 و نیاز بیش از پیش ملت به رهنمودهای پیامبر
سال 85 نخستین سال روی کار آمدن دولت نهم بود که از سوی مقام معظم رهبری به سال «پیامبر اعظم(ص)» نامگذاری شد.
این نامگذاری از سوی رهبری انگیزه ای جز ارج نهادن بر مقام والای پیامبر اکرم (ص) نداشت چرا که اهانت و جفا به حرمت پیامبر از یک سو و تخریب حرم عسگریین و بی حرمتی به آن از سوی دیگر قلب ملت ایران را آزرده بود.
به تعبیر رهبر انقلاب در این سال یاد و نام مبارک پیامبر اعظم از همیشه زندهتر شد؛ چرا که بدون شک در چنین شرایطی «امت اسلام و ملت بیش از همیشه به پیغمبر اعظم خود؛ به هدایت او، به بشارت و انذار او، به پیام و معنویت او، و به رحمتی که او به انسانها درس داد و تعلیم داد نیازمند است.»
ایشان در پیام خود تاکید کردند که «با درس اخلاق، عزت، علمآموزی، و کرامت و وحدت با دولتی مصمم و خدمتگزار در وسط میدان و مردمی آماده به کار و سرشار از امید، و با جوانانی پرشور و با استعداد، بزرگی برای آینده کشور و ملت را نوید می دهیم.»
استقلال و عزت ملی و رفاه عمومی شعار سال 86
سال 86 از سوی رهبر انقلاب سال «اتحاد ملی و انسجام اسلامی» نامگذاری شد تا ملت ایران که به برکت اسلام و نظام جمهورى اسلامى به خودآگاهى و اعتماد به نفس رسیده با امید و تلاش همه جانبه ملی فاصلههاى طولانى را با سرعت طى کند؛ تا به تعبیر رهبری به هدف روشن «استقلال ملى، عزت ملى و رفاه عمومى ملت» دست پیدا کند.
به تعبیر مقام معظم رهبری دشمنان ملت ایران در سال 86 که با ابلاغ سیاستهای اصل 44 همراه بود تلاش براى ایجاد مشکلات اقتصادى و توقف ملت ایران در زمینههاى سازندگى و رفاه عمومى و نیز ایجاد تفرقه در میان صفوف ملت و از بین بردن یکپارچگى و از بین بردن وحدت به بهانه قومیت، به بهانهى مذهب، به بهانهى گرایشهاى صنفى را به عنوان نقشه های کوتاه مدت و میان مدت علیه ملت ایران طرح ریزی کرده بود است.
از این رو به فرموده رهبری در این سال «در درون ملت با اتحاد کلمهى همهى آحاد ملت و قومیتهاى گوناگون و مذاهب گوناگون و اصناف گوناگون ملى؛ و در سطح بینالمللى با انسجام میان همهى مسلمانان و روابط برادرانهى میان آحاد امت اسلامى از مذاهب گوناگون و وحدت کلمه» مورد توجه ویژه قرار گرفت.
سال 87 گذر از طوفان اقتصادى جهان
رهبر انقلاب در ادامه ابتکار مدبرانه خود سال 87 را که با بحران اقتصادی کشورهای جهان همراه بود را سال «نوآوری و شکوفایی» نام نهاد.
ایشان در این نامگذاری با استناد به «پیشرفت دانشمندان هسته ای علی رغم تحریم ها، راه اندازی آزمایشی نیروگاه بوشهر، پرتاب ماهواره امید و گذر از طوفان خانهبراندازِ رکود اقتصادى و بحران اقتصادى در عالم علىرغم تحریمهاى بین المللی» این سال را به نام سال شکوفایی و نوآوری نامگذاری کرد.
مصرف مدبرانه در سال 88
مقام معظم رهبری سال 88 را به دلیل اهمیت حیاتی و اساسیِ مصرف مدبرانه و عاقلانه منابع کشور سال «اصلاح الگوی مصرف» نامگذاری کردند.
رهبر انقلاب در پیام نوروزی سال 88 با انتقاد از اسرافهای شخصی و عمومی و مصرف بی رویه منابع مختلف کشور بر تاکید اسلام و عقلای عالم نسبت به مدیریت عاقلانه و مدبرانه مصرف اشاره و عنوان کردند یکی از مهمترین زمینه هایی که نیازمند تغییر و تحول جدی است این اسراف های شخصی و عمومی می باشد.
تلاش و همت بیشتر در سال 89 برای آبادانی ایران
رهبر انقلاب سال 89 را سال همت مضاعف و کار مضاعف نامگذاری کرد تا در این سال با در نظر گرفتن اقتضائات و ظرفیتهاى کشور بخشهاى اقتصادى، فرهنگى، سیاسى، عمرانى و اجتماعى مسئولان و مردم با گامها وهمت بلندترراههاى نرفته را بپیمایند .
ایشان در پیام نوروزی سال همت مضاعف و کار مضاعف دشمنان را «دشمن علم و ایمان ملت» دانستند که لازمه دفع آن «تقویت علم و ایمان به صورت مضاعف» است.
سال 90 آغاز حرکت جهاد گونه اقتصادی
اما همزمان با ورود به سومین سال از دهه پیشرفت و عدالت و در حالی که کشورمان اقدام جدی تحریم ها از سوی غرب را پشت سرگذاشته است رهبر انقلاب نخستین سال از دهه 90 را به عنوان سال جهاد اقتصادی نامگذاری کرد.
این نامگذاری به خصوص از آنجا که پس از توطئه های بین المللی در خصوص اعمال تحریم ها علیه ملت و دولت ایران با شکست مواجه شد و بر خلاف تصور غرب و مجامع بین الملل نتوانست ایران را از مسیر پیشرفت در زمینه های افتصادی، علمی، فرهنگی و .... از گام نهادن در مسیر پیشرفت بازدارد نامگذاری مدبرانه ای به شمار می رود.
از منظر مقام معظم رهبری اگرچه کشورمان در سومین سال از دهه پیشرفت و عدالت «نیازمند فعالیت چشمگیر در عرصه های فرهنگی، سیاسی و عرصه انحصاری علمی» است اما «در عرصه اقتصادی نیازمند فعالیت جهادی» است.
به تعبیر ایشان تحریم هایی از سوی دشمنان ملت ایران علیه ملت ایران زمینه سازی و اعمال شد، مقصودی جز ضربهزدن بر پیشرفت کشور ما نداشت تا از این طریق حرکت شتابنده ایران در مسیر پیشرفت را با کندی مواجه کرده و یا مانع آن شوند.
قدر مسلم استقامت مردم در برابر این تحریم ها و راهکار مسئولان کشور رویای غرب در به زانو در آوردن ایران را آشفته ساخت و ترفند دشمنان ملت ایران را بی ثمر نمود اما از آنجا که به فرموده رهبری دشمن همواره این مسیر را نسبت به ملت و کشور ایران در پیش گرفته است باز هم آن را دنبال می کند از این رو در نخستین سال از دهه 90 «پرداختن به مسائل اساسی کشور که محوریت آن مسائل اقتصادی است امری لازم و ضروری» به شمار می رود.
این در حالی است که مقام معظم رهبری در پیامی به مناسبت آغاز سال 90 این سال را «سال جهاد اقتصادی» نامگذاری کردند و از مسئولان کشور اعم از دولت، مجلس، ارگانها و نهادهای مرتبت با مسائل اقتصادی و نیز ملت ایران خواست تا در عرصه اقتصادی «حرکتی جهادگونه» پیش گرفته تا با «اقدامی جهشی و مجاهدانه به معنای حقیقی کلمه» مظهر پیشرفت و استقرار عدالت را در کشور نهادینه کنیم
شبکه تلویزیونی CBS شامگاه جمعه به وقت محلی فاش کرد که تری جونز کشیش کلسیای منطقه گینز ویل در ایالت فلوریدا چند روز پیش در کلیسای خود با تشکیل دادگاهی یک جلد کلام ا... مجید را محاکمه و این کتاب مقدس را عامل قتل و ترور دانسته و به آتش کشید.


در گزارش زیر عملکرد دو تیم در 69 بازی گذشته مورد بررسی قرار گرفته است:
* در شصت و نه دیدار گذشته تیم های استقلال و پرسپولیس 84 بازیکن دو تیم موفق به گل زدن شدند که سهم تیم استقلال 40 بازیکن و سهم تیم پرسپولیس 44 بازیکن است.
* در تیم استقلال علی جباری و غلامحسین مظلومی هر کدام با 5 گل، عباس مژدهی 4 گل و حسن روشن، صمد مرفاوی، صادق ورمزیار و فرهاد مجیدی هر کدام با 3 گل به ترتیب در صدر گلزنان این باشگاه قرار دارند.
در تیم پرسپولیس تهران نیز مرحوم صفر ایرانپاک با 7 گل، حسین کلانی 6 گل، همایون بهزادی و مهدی هاشمی نسب هر کدام با 4 گل و فرشاد پیوس با 3 گل، گلزنان برتر پرسپولیس به تیم استقلال محسوب می شوند.
* غلامرضا فتح آبادی، شاهرخ بیانی و مهدی هاشمی نسب از بازیکنانی هستند که در هر دو تیم بازی کردند و موفق به گلزنی شدند.
فتح آبادی 2 گل به پرسپولیس و یک گل به استقلال، بیانی 2 گل به استقلال و یک گل به پرسپولیس و مهدی هاشمی نسب وقتی درتیم پرسپولیس بود 4 گل به استقلال زد و زمانی که عضو تیم استقلال بود، یک گل برای این تیم به ثمر رساند.
* تیم های استقلال و پرسپولیس از فروردین ماه سال 1347 که نخستین دیدار خود را برگزار کردند تا به حال در مجموع 69 بار مقابل یکدیگر صف آرایی کردند که در مجموع تیم استقلال در 21 بازی و پرسپولیس 17 دیدار برنده شدند و 31 بازی نیز با نتیجه تساوی خاتمه یافته است.
* پرگل ترین دیدار این دو تیم، شهرآورد 16 شهریور 1352 است که با نتیجه شش بر صفر به سود تیم پرسپولیس تمام شد.
* در طول 43 سال گذشته، دیدارهای چهارم، ششم و سی و هشتم دو دیدار ناتمام ماند که فدراسیون فوتبال هر سه دیدار را به سود تیم استقلال اعلام کرد.
* تاکنون 140 گل در 69 دیدار بین تیم های استقلال و پرسپولیس رد و بدل شده است که سهم استقلال با 71 گل برابر با 71/50 درصد و سهم پرسپولیس با 69 گل یعنی 29/49 درصد است.
* تنها دیدار سی ام دو تیم که در روز 19 اسفند سال 1367 برگزار شد، ضربات پنالتی تعیین کننده تیم پیروز میدان بود که پرسپولیس با نتیجه 4 بر 2 استقلال را پشت سر گذاشت.
* از نظر سرعت در زدن گل، تیم استقلال رکورد دار است. علی سامره در دیدار پنجاه و سوم در دقیقه اول بازی، رضا عادل خانی و داود سید عباسی به ترتیب در شهرآورد های یازدهم و پنجاه و ششم در دقیقه سوم و امید روانخواه در دقیقه چهارم دیدار شصت و چهارم، برای استقلال تهران گل زدند.
حسین کلانی مهاجم سرخ پوشان در دقیقه دوم دیدار ششم برای پرسپولیسی ها گلزنی کرد.
* تیم پرسپولیس تهران از نظر گل زدن در دقایق پایانی بازی رکورد دار این دیدارهاست. مازیار زارع در دقیقه 4+90 دیدار شصت و ششم گل تساوی بخش تیمش را به ثمر رساند.
همچنین صفر ایرانپاک در دیدار هفتم، حسین کلانی در دیدار هشتم و همایون بهزادی در شهرآورد دوازدهم در دقیقه 90 بازی برای تیم پرسپولیس گلزنی داشتند.
پیروز قربانی مدافع استقلال در دقیقه 2+90 در دیدار پنجاه و هشتم گل پیروزی بخش آبی پوشان را به ثمر رساند.
* تیم استقلال تهران در شهرآورد چهل و دوم در روز 27 مهر ماه سال 1375 تا دیدار چهل و نهم در نهم دیماه 1379 در هشت دیدار متوالی موفق به شکست پرسپولیس نشد.
* شش دیدار این تیم ها ( بازی 62 تا 67) نیز با نتیجه مشابه یک بر یک به پایان رسید.
هفتادمین دیدار دو تیم پرسپولیس و استقلال تهران روز چهارشنبه هفته جاری در ورزشگاه آزادی تهران برگزار می شود
علی پروین، بازیکن، کاپیتان و مربی اسبق تیمهای پرسپولیس و ملی ایران در دومین روز سال 1390 مطلبی متفاوت و نوروزی را برای هوادارانش در وب سایت شخصیاش منتشر کرد که خواندندش در تعطیلات بهاری خالی از لطف نیست.
نوشته علی پروین که با عنوان «علی پروین یدونه ست ، فقط یکی» در سایت رسمیاش منتشر شده، به شرح زیر است:
«لنگه علی پروین پیدا نمی کنی. همه دنیا رو هم که بگردی یکی مثل من پیدا نمی کنی. نمیخوام از خودم تعریف کنم. نه اصلا اهلش نیستم. من رو پای خودم اومدم جلو. خیلیها تو این سالها سعی کردن تقلید کنن که علی پروین باشن، اما هیچ کی علی پروین نمی شه.
می دونی چرا؟ چون من همیشه سعی کردم خودم باشم، نه هیچ کس دیگه. من از بچگی همین جوری بودم. حرف زدنم، رفتارم، کارهایم همین بوده. سعی نکردم کسی رو تقلید کنم. گاهی وقتها می گم خدایا، تازه خیلیها وقتی علی پروین رو ببری، می فهمن اون کی بوده. به قرآن اگه خیلی از کارایی که واسه یکسری از این آدما تو این فوتبال کردم رو بگم، میرن مجسمهام رو از طلا می سازن. این کارا وظیفهام بوده، ولی گاهی دلم می گیره از بعضی حرفا.
** از بالای منبر گفت برای سلامتی سلطان صلوات
چند وقت پیش رفته بودم مجلس ختم یکی از بزرگای این فوتبال. همه بودن. خیلیها بودن. از کوچیک و بزرگ، دور تا دور مجلس نشسته بودن. آقایی هم داشت روی منبر سخنرانی میکرد. من که رفتم تو مجلس یکهو دیدم، حاج آقا از بالای منبر گفت:« برای سلامتی سلطان فوتبال ایران صلوات» ما هم که هر جا میریم، ماشاالله 20 تا بدتر از خودم دورمون هستن(می خندد) همین رفیقام هستن دیگه، هیچ جایی تنهام نمی ذارن. همچین صلوات فرستادن که داشتم آب میشدم. بابا به هر حال، این همه بزرگ تو اون مجلس نشسته بودن. نمی دونم چرا شیخ مراسم علی پروینی در اومد. یادته یکبار هم که رفتیم کنفرانس مطبوعاتی بازی با بایرن مونیخ در تهران که داد زدن و گفتن برای سلامتی سلطان صلوات، که بنده خدا «آقا ماگات » همین جوری هاج و واج مونده بود. (بابا این چیزا رو ننویس تو رو قرآن.)
** مشتی گیری نیست به مردم بگی وقت نداری
تو خیابون از جلوی هر مغازهای که رد می شم، می گن علی آقا بیا تو. بیا یه چایی با هم بخوریم. من هم می مونم تو رودربایستی. نمی دونم چی کار کنم. میان و وقتی می ریم تو مغازه، مجبور می شم یکسری چیز، میز بردارم. فکر کنم الان 40 دست کت و شلوار داشته باشم. الان که دیدی، دو دست کت و شلوار برداشتم. بعدش هم که دیدی بنده خدا صاحب هتلی می گفت بیا. بعضی وقتها از کارم میمونم، اما رسم مشتی گیری نیست که بخواهی مردم رو دلگیر کنی. علی پروین از بچگی عادت داشته خاکی باشه. من تو اون محلهها بزرگ شدم. نمی تونم بگم مردم وقت ندارم.
** مگه اینکه چیزی بذارن بیخ گلوم که برم تلویزیون
هیچ وقت نمیرم تلویزیون. می دونی چرا؟ چون خوشم نمییاد. برم بگم چی؟ من دهنم وا بشه، خیلی حرفا دارم که بزنم. این قدری که این فوتبال رو زیر و رو کنم. از همه آدمای این فوتبال حرف دارم واسه گفتن. دیگه علی پروین بلده که کی چی کاره هستش، ولی نمیرم تلویزیون. مگه اینکه بیان به زور یک چیزی بذارن زیر گلوم که پاشو بیا اونجا. البته خوب اونها هم چون می دونن من اگه برم یک وقتی یک چیزیایی می گم که نباید گفت، اصرار نمی کنن. (علی آقا با صدایی بلند می خندد و همه را به خنده وا می دارد.)
** علی پروین بد بود که خیلیها رو خونه دار کرد؟
آخه میرن می شینن می گن علی پروین بد بود. من بد بودم که واسه 5 هزار تومن پول میاومدن جلوی در خونم؟ از گنده تا کوچیکشون رو کم براشون کار کردم؟ یادشون رفته خونههای زمین شهری رو که براشون تو غرب تهران گرفتم. این زمینها رو واسه کی دادن؟ طرف اومد گفت: علی آقا من دوستت دارم، می خوام به عشقت به هرکی بخوای زمین شهری بدم. نه فقط برای بازیکنای پرسپولیس که به استقلالیهاشم خونه دادم. می رفتیم سر زمینا، دیوار می کشیدیم و بعد قطعه بندی می کردیم. یک شب بومیهای منطقه فکر می کردن ما غیر قانونی کار می کنیم، با بیل زدنمون، اما ما سند داشتیم. دستم نمک نداره، می دونی اقلا واسه 50 تاشون از این کارا کردم.
** گفتم ای بابا نذاشت چلو کبابمو بخورم
رفتن به وزرا و سند گذاشتن که کارم بود. دیگه عادت داشتم به این کارا. من دفترم هم تو میدون 7 تیر بود، جلدی می رفتم تا وزرا. اون روزا که این همه ماشین تو خیابون نبود که ترافیک شه. یک بار دیگه آخرش بود. صبح رفتم تا ظهر واسه سه تا از اون اسمیهای تیم سند گذاشتم، آوردمشون بیرون. سر ظهر بود که برگشتم اتو سورتمه. هنوز تا چلوکباب بگیرن بیارن بچهها واسه نهار، دیدم زنگ زدن گفتن علی آقا بیا (فلانی) رو گرفتن بردن وزرا. گفتم ای (...)، نذاشت یه چلوکباب بزنیم، بابا من همین الان سند برات گذاشته بودم. اون موقعها آخه صدای ضبط بلند کردن هم جرم بود. این حرفا گفتن نداره. همه هم می دونن.
** اسم مجتبی بد در رفته بود
مجتبی بازیکن بزرگی بود. اون تو خونه من بزرگ شد. بچه خوبی بود، ولی شیطون. البته این هم اسمش بد در رفته بود بابا. بقیه از مجتبی هم بدتر بودن. منتهی مجتبی تابلو شده بود. ازش دلخور نیستم. هنوز هم دوستش دارم. اون نسلیها، اون بهروز رهبری فر و بقیه بابا لوطی بودن، نه مثل این ستاره های پفکی امروز.
** گفتم بچه کاری نکن مثل رهبری فر هر روز با شیرینی بیای آشتی کنون
گرده میاد رو نیمکت. منتهی من ندیده بودم که برگشته. واسه همین شاکی شدم و بعد از بازی رفتم گفتم، الیاس (مسئول تدارکات استیل آذین)، این بچه دیگه از فردا نیاد تمرین. الیاس هم میدونه که وقتی بگم یکی نیاد، اگه بیاد چی می شه. شبش دیدم یکی زنگ زد موبایلم . همین جوری عدد... بود که ردیف شده بود. گفتم یا خدا، بردنم. این کیه با این شمارش. برداشتم دیدم همون بازیکنی که گفتم، گفت علی آقا من برگشتم و بعد هم درودگر قسم خورد، اومده بوده. بهش گفتم بچه نکن این کارها رو، می شی مثل بهروز رهبری فرد و هر روز باید بری گل و شیرینی بگیری بیای سر تمرینها!
** پیکانمو فروختم 17 هزار تومن
سال 51 از طرف دنیای ورزش شدم بهترین بازیکن سال فوتبال ایران. اون موقع بهم یک پیکان صفر گوجهای دادن. من خودم یکی از این پیکان جوانانهای همون رنگی داشتم. اون موقعها فوتبال ایران دو تا ستاره داشت. من و پرویز قیلیچ خانی. ما همش سر بهترین بودن با هم کل کل داشتیم. اون سال نوبت من بود که بهترین بشم. یادمه چند ماهی با ماشینه دور زدم، بعد هم بردم فروختمش 17 هزار تومن. الان با پولش می شه یک کیلو گوشت خرید.
** یادش بخیر اون روزا
عکسی که همه فامیلم توش هستن. همه بچه های قد و نیم قد، داداشام هستن، خواهرا و خدابیامرز مامان نصرت رو سال 54 بود که یونس علیشیری واسه دنیای ورزش گرفت. فکر کنم واسه همون شماره نوروزشون هم بود. یادش بخیر چه روزگاری بود. همه دور هم زندگی می کردیم. اون موقعها فوتبال کلی طرفدار داشت. بازیها خیلی قشنگ بودن، یک جور دیگهای بود.
** هر ماه پیکان قلیچ رو می خوابوندم
وحید قیلیچ بدبخت رو من خیلی اذیتش می کردم. دوستش داشتم و گلر مورد علاقم بود، اما سر به سرش می ذاشتم. بنده خدا اومد از من یک پیکان ورداشت که باید ماهی 5 تومن قسطش رو می داد. هر ماه قسطش عقب می افتاد، من هم نامردی نمی کردم و تا دو روز دیر می کرد، ماشینشو می خوابوندم. (با صدایی بلند می خندد و می گوید یادش بخیر) بعد می اومد با التماس، ماشین رو بر می داشت، می برد دوباره تا ماه بعدش.
** اگه الان جوون بودم می شدم فیکس بارسلونا
این بازیهایی که الان از این بازیکنا می بینی هم اسمش رو گذاشتیم فوتبال. به قرآن اینها که فوتبال بازی نمی کنن. دوره ما فوتبال، فوتبال بود. من اگه الان قرار بود سنم 20 سال باشه و بتونم با شرایطی که بازیکنای ما دارن، تمرین کنم، می شدم فیکس بارسلونا. یکی هم قواره مسی. هم نسلای ما جور دیگهای فوتبال بازی می کردن نه مثل امروزی ها.
** بشینم رو نیمکت که فحش بخورم؟ واسه چی آخه؟
می دونی چرا رو نیمکت نمی شینم؟ بذار یه چیزی برات بگم. وقتی خواستم دیگه بازی نکنم، یک مسابقه بود که قبل بازی مریض بودم. به محمود خردبین گفتم، محمود حالم خوب نیست. گفت با آمپول خوب می شی، برو تو زمین. آمپول زدم، رفتم دیدم کف کرده دهنم و اومدم بیرون. بعدش دیگه به محمود گفتم این فوتبال برای من تموم شد. گفتم تموم و دیگه بازی نکردم. اون سالی هم که مربیگری رو گذاشتم کنار، همین جوری شد. می گن بیا بشین رو نیمکت. بشینم و بذارم بهم فحش بدن، واسه چی؟ من اهل فحش مجانی خوردن نیستم. بستمه. دیگه مربیگری نمیکنم .
** بدونم داراییم واسه بقیه زندگیم بسه، فوتبال رو میذارم کنار واسه همیشه
روزی از این فوتبال میرم که بتونم راحت زندگی کنم. خیلی دیر نیست. یک روز منتظر باش همین روزا میام می گم خداحافظ فوتبال و اصلا نزدیکشم دیگه نمی شم. حرفامو می زنم و میرم واسه همیشه. البته از ایران نمی رم. می رم یک گوشه واسه خودم راحت زندگی می کنم. این قدری که بدونم داشتههام، واسه زندگیم بسه، می ذارم میرم. البته از ایران نمیرم چون هیچ جایی تهرون خودمون نمی شه. من دور از ایران راحت نیستم. می خواستم برم که کم پیشنهاد نداشتم. حاضر بودن ببرنم دبی ، کلی هم بهم می دادن، اما من از ایران برو نیستم.
** برند؟ چی هست؟
چی؟ برند؟ چی هست؟ آها، لباس خارجی رو می گی؟ نه بابا من اهل این چیزا نیستم. لباس خارجی رو محمد باید بپرسی. اون همه این لباس، مباس خارجیها رو بلده. همه لباساش خارجی هستن. من همین ایرونی می پوشم، اما این پسره همه پولاشو می بره می ده به لباس خارجیو. هر چی می خوای از این چیز میزا بپرسی، برو از این محمدمون بپرس. حالا میذاری کتم رو بخرم؟ تموم شد سئوالات؟
فدراسیون فوتبال عربستان طی درخواستی از کنفدراسیون فوتبال آسیا خواست تا ضمانت امنیتی لازم برای حضور تیم های عربستانی در تهران را برقرار سازد.
این در خواست به خاطر ترس و واهمه از هرگونه فشار و سختی بر تیم های عربستانی حاضر در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا صورت گرفته است.
این درخواست فدراسیون فوتبال عربستان از یوسف السرکال رئیس سازمان لیگ قهرمانان آسیا، در حالی خواسته شده که دلیل آن حملات پراکنده صورت گرفته به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد در تاریخ 20 مارس، عنوان شده است.
در این بین روزنامه الوطن صعودی عنوان کرده که یوسف السرکال نیز در پاسخ به فدراسیون عربستان قرار ملاقاتی از محمد بن همام خواسته تا تدابیر امنیتی لازم به منظور حمایت از تیم های عربستانی را ایجاد کند.
این اقدام صعودی ها در حالی است که تیم فوتبال پرسپولیس که برای اولین دیدار خود در چارچوب لیگ قهرمانان آسیا وارد فرودگاه جده شده بود، مورد انگشت نگاری و چشم نگاری قرار گرفته و ساعت ها در این فرودگاه معطل ماند.
لازم به ذکر است چهار تیم عربستانی الهلال، الاتحاد، النصر و الشباب به ترتیب حریف تیم های سپاهان، پرسپولیس، استقلال و ذوب آهن در لیگ قهرمانان آسیا هستند.
لیگ برتر ایران که با 18 تیم یکی از لیگ های برتر قاره آسیاست با مشکلات فراوانی مواجه است.
مشکلات ساختاری و مالی باشگاه ها مهم ترین مشکل تیم های لیگ برتری ایران است. در حال حاضر از 18 تیم لیگ برتری 10 باشگاه هستند که مشکلات حاد مالی ندارند یا حداقل اخبار نگران کننده از وضعیت مالی آنها منتشر نمی شود.
بازیکنان این تیم ها مدام در مصاحبه هایشان از عدم انجام تعهدات مالی باشگاه سخن نمی گویند. نگاهی به شرایط مالی تیم های لیگ برتری می اندازیم و اینکه این باشگاه ها می توانند تا دو سال دیگر خود را به استانداردهای باشگاه های حرفه ای برسانند یا خیر؟ زیرا قرار است از سال 2013 کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا مجوز باشگاه های حرفه ای را صادر کنند و این نهادها براساس استانداردهایی تعریف شده به باشگاه ها پروانه حرفه ای گری خواهند داد.
مهم ترین فاکتورها برای صدور مجوز باشگاه حرفه ای از نظر فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا، داشتن ورزشگاه اختصاصی و ترازنامه مالی مثبت باشگاه ها و درآمد زا بودن آنها هستند فاکتورهایی که اکثر قریب به اتفاق باشگاه های لیگ برتری و به اصطلاح حرفه ای ما فاقد آن هستند و بیشتر باشگاه ها متکی به بودجه دولتی هستند و درآمد زایی ندارند و زیان ده هستند.
امیدواریم تا دو سال دیگر شاهد ایجاد تغییرات اساسی در باشگاه های ایران باشیم باشگاه هایی که باید از نظر کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا باید یک شرکت تجاری سود ده شوند تا بتوانند مستقل باشند و درآمد زایی کنند.که اگر اینگونه شود هزینه سنگین فوتبال از دوش دولت برداشته خواهد شد ضمن اینکه با توجه به مصوبه مجلس شورای اسلامی از ابتدای سال 1390 نهادهای دولتی حق ندارند در ورزش حرفه ای ریالی هزینه کنند. نگاهی به وضعیت باشگاه ها لیگ برتری با توجه به رتبه آنها در لیگ برتر می اندازیم :
1-ذوب آهن: با وضعیت نا مناسب مالی اما با ثبات در روزهای آخر سال استاندار اصفهان اعلام کرد اخبار خوشایندی از این باشگاه به گوش نمی رسد. توجه ویژه استاندار به مشکلات مالی باشگاه بود.نایب قهرمان آسیا در حال حاضر صدرنشین لیگ برتر هم هست اما ظاهرا از نظر مالی دچار مشکلات شده است اما مسایل این باشگاه حاد و بحران زا نیست.این باشگاه ورزشگاه اختصاصی هم دارد.این مجموعه یکی از باشگاه های باثبات ایران است.
2- سپاهان اصفهان: بدون مشکل مالی و البته ورزشگاه اختصاصی این باشگاه یکی از معدود باشگاه هایی است که مشکل مالی ندارد و در حال حاضر نیز در لیگ قهرمانان آسیا نیز در گروه خود صدرنشین است و در لیگ برتر نیز از مدعیان اصلی قهرمانی محسوب می شود.البته سپاهان در ورزشگاه اختصاصی ذوب آهن( رقیب سنتی خود) از حریفانش پذیرایی می کند ولی با این حال مجموعه با ثباتی محسوب می شود که نایب قهرمانی آسیا را هم در کارنامه دارد.
3-استقلال: پرطرفدار و پرحاشیه مشکلات مالی این باشگاه به اندازه خود این تیم شهرت دارد.افشاگری مجتبی جباری بازیکن استقلال در اواخر سال 89، پشت پرده این تیم پرطرفدار را به همگان نشان داد تیمی که به گفته جباری با توپ کهنه تمرین می کند و در سفر ها هواداران برای بازیکنان شام و ناهار می خرند. باشگاه استقلال در حال حاضر حتی مدیرعامل و هیات مدیره هم ندارد و علی فتح الله زاده به عنوان سرپرست استقلال را اداره می کند این تیم فقط به طرفداران فراوانش می نازد البته این باشگاه وزرشگاه اختصاصی هم ندارند.استقلال یکی از تیم های پرحاشیه لیگ برتر است.البته سرپرست باشگاه استقلال مدعی است به زودی کمپ اختصاصی بسیار خوبی برای این باشگاه احداث خواهد کرد.
4- تراکتوسازی تبریز: پرطرفدار و البته کم حاشیه از این باشگاه نیز اخبار کمی در مورد مشکلات مالی به گوش می رسد و ظاهرا تراکتورسازان مشکل حاد مالی ندارند و همه چیز آرام است.این باشگاه نیز از تیم های پرطرفدار محسوب می شود.
5- پرسپولیس: بدون مدیرعامل و تراز مالی مثبت حبیب کاشانی با مدیریت خاص خودش توانسته پول بازیکنان را به موقع پرداخت کند و بازیکنان این تیم اکنون از شرایط مالی باشگاه راضی هستند هرچند پرسپولیس طلبکارانی از سال های گذشته دارد اما بازیکنان این تیم راضی هستند. این باشگاه نیز مانند استقلال بدون مدیرعامل وهیات مدیره اداره می شود و بعید است تراز مالی این باشگاه پرطرفدار مثبت باشد ضمن اینکه پرسپولیس نیز وزرشگاه اختصاصی ندارد.
6- فولاد خوزستان: با ثبات و بدون دغدغه این باشگاه صنعتی نیز از باشگاه هایی است که مشکل مالی ندارد و بازیکنان این تیم و کادر فنی آن فقط دغدغه فوتبال و نتایج آن را دارند و اینکه در جدول لیگ به رده های بالاتر برسند.فولاد ورزشگاه اختصاصی هم دارد.
7- مس کرمان: با امکانات و بدون مشکل مالی باشگاه مس نیز مشکل مالی ندارد و مدیران شرکت صنعت مس کرمان به خوبی از تیم فوتبال این باشگاه حمایت مالی می کنند هر چند شاید از رتبه تیم در جدول لیگ خیلی راضی نباشند.با این حال باشگاه مس از نظر امکانات مانند ورزشگاه نیز در شرایط مناسبی قرار دارد و مجموعه مس ورزشگاه هایی در اختیار دارد.
8- ملوان انزلی: مشکلات مالی حل شده تیم فوتبال ملوان نیز به لطف حمایت منطقه آزاد انزلی دیگر مشکلات مالی سال های گذشته را ندارد و شاید به همین دلیل است که نسبت به فصول گذشته موفق تر بوده و در رده هشتم قرار گرفته است.اما این باشگاه هنوز ورزشگاه اختصاصی ندارد.
9- نفت آبادان: پرطرفدار با مشکلات مالی تصور می شود تیم فوتبال نفت آبادان یکی از تیم های ثروتمند لیگ برتر باشد اما کاسمیرو سرمربی سابق و پرتغالی نفت بعد از شکست برابر پرسپولیس در اواخر سال 89از مشکلات مالی این باشگاه پرده بردار کرد؛ اینکه بازیکنان این تیم دغدغه مالی دارند و این تیم با مشکلات فراوانی روبه رو است شاید با تغییر مدیریت باشگاه این مسایل به حداقل برسد.نفت آبادان نیز از جمله تیم های پرطرفدار لیگ است.
10- صبای قم: گرفتار مشکلات مالی فراوان صبای قم بیشترین حاشیه و مشکلات مالی را دارد باشگاهی که در این فصل دو مدیرعامل عوض کرده است.در زمان مدیرعامل سابق بازیکنان تیم چند روزی به دلیل پرداخت نشدن حق وحقوشان حتی تمرین هم نکردند.مسئولان ورزش استان قم باید بیشتر به این تیم لیگ برتری بها بدهند تا این تیم در لیگ برتر بهتر نتیجه بگیرد.
11- سایپا: مجموعه ای با ثبات و بدون مشکل مالی سایپا مشکل مالی ندارد و بازیکنان این تیم هیچگونه دغدغه ای ندارند ولی با این حال کادر فنی این تیم نتوانسته انتظارات مدیران باشگاه را برآورده کند و نارنجی پوشان کرجی در رده یازدهم لیگ برتر قرار دارند.سایپا مجموعه ای با ثبات و با امکانات است.
12- راه آهن: دچار مشکلات مالی فراوان تیم فوتبال راه آهن با وجود اینکه از سوی یکی از وزارتخانه ها به طور غیر مستقیم حمایت می شود اما از نظر مالی دچار مشکلات شدید مالی است.بازیکنان این تیم در روزهای آخر سال 89 چند روزی به دلیل پرداخت نشدن پولشان تمرین نکردند و در نهایت با پا درمیانی و پرداخت بخشی از طلب بازیکنان مشکلات به طور موقت حل شد اما مهدی تارتار در یکی از آخرین گفت و گوهای رسانه ای خود از مسئولان التماس کرد که مشکلات مالی این تیم را حل کنند.
13- نفت تهران: بدون مشکل مالی و البته بلاتکلیف این تیم مشکل مالی ندارد ولی خبر ناگهانی انتقال این تیم به اراک بازیکنان این تیم را شوکه کرد.با این حال هنوز وضعیت ماندن یا رفتن تیم نفت تهران به اراک در هاله ای از ابهام قراردارد ضمن اینکه این تیم در خطر سقوط به دسته یک نیز هست.
14- شاهین بوشهر: پرطرفدار و بی پول شاهین با وجود طرفداران فراوانی که دارد اما دچار مشکلات مالی شدیدی است و تقریبا هر از گاهی اخبار مربوط به بی پولی این باشگاه منتشر می شود و حتی در سال 89 مدیرعامل باشگاه از احتمال کناره گیری شاهین از لیگ برتر به دلیل مشکلات مالی خبر داد.با این حال رئیس جمهور محترم در سفر به این استان وعده داد مشکلات مالی باشگاه شاهین حل خواهد شد.مسئولان باشگاه نیز در انتظار اجرایی شدن این وعده هستند.شاهین از جمله تیم های پرطرفدار محسوب می شود.
15- شهرداری تبریز: بدون مشکل مالی کم تجربه شهرداری تبریز اولین فصل حضورش را در لیگ برتر تجربه می کند ولی شرایط خوبی در لیگ برتر ندارد وخطر سقوط مجدد به لیگ دسته یک این تیم را تهدید می کند با این وجود شهرداری مشکلات مالی ندارد.
16- پیکان قزوین: مشکل کاهش بودجه تیم فوتبال پیکان قزوین فقط در استان قزوین مسابقه می دهد اگرچه این تیم مشکلات مالی ندارد اما مدیران این باشگاه از کاهش بودجه تیم فوتبال گلایه مند هستند.آنها معتقدند اگر پول بیشتری در ابتدای فصل در اختیار داشتند قطعا اکنون در خطر سقوط به دسته اول نبودند و می توانستند بازیکنان بهتری را جذب کنند.پیکان در تهران ورزشگاه اختصاصی هم دارد اما در استان قزوین به میدان می رود!
17- پاس همدان: با مشکلات مالی در خطر سقوط استان همدان نیز مانند استان قم در لیگ برتر تیمداری می کند و تیم پاس نیز مشکلات مالی دارد اما دغدغه اصلی مدیران کنونی باشگاه مشکلات مالی نیست آنها می خواهند با مدیرعامل و سرمربی جدیدشان این تیم ریشه دار و قدیمی را در لیگ برتر نگه دارند.پاس زمانی در تهران هم ورزشگاه و هم یک روزنامه و خبرگزاری اختصاصی داشت اما امروز در استان همدان است.
18- استیل آذین: آرزوهای برباد رفته مالک پولدار استیل آذین تنها تیم خصوصی به معنای واقعی در لیگ برتر است و مالک متمول باشگاه نیز ظاهرا مشکل مالی ندارد اما با وجود تمام هزینه هایی که برای تیمش کرده و ستاره های اسم و رسم داری که خرید نتوانست به رویایش که قهرمانی در لیگ برتر بود برسد و حتی اکنون در حال سقوط به دسته اول است.البته مدیر عامل سابق این باشگاه امیر مهریزی نیز پرده از مشکلات مالی باشگاه برداشت و اینکه او چک های برگشتی حسین هدایتی را از بین بازیکنان جمع کرده است.
استیل آذین تنها تیمی است در لیگ برتر ایران که در یک فصل سه مدیرعامل و سه مربی عوض کرده است.این تیم در ابتدای حضورش در لیگ برتر مدعی بود که الگوی مناسبی برای خصوصی سازی در باشگاه های ایران خواهد بود اما اکنون نشان داده که بخش خصوصی نیز در تیمداری و باشگاه داری در فوتبال ایران بسیار بی تجربه است و این بخش باید از مدیران با تجربه استفاده کند تا فوتبال ایران بتواند به معنای واقعی مستقل و در آمدزا شود.

خودش پذیرفته که اشتباه داشته اما می گوید همیشه بیش از اندازه در دید بوده . اینکه خوش تیپی اش و اینکه دوست داشته شیک بگردد برایش مشکل ساز شده است. می گوید این طور نبوده که از شهرستان بیاید و یکباره دیدن صدها میلیون پول ، او را جو زده کند . می گوید عده ای نمی توانستند ببینند که علیر ضا خوش تیپ است و حتی رفتنش به یک مهمانی خانوادگی می تواند این قدر برایش شایعه ساز شود که فوتبالش به حالت تعلیق در بیاید. علیرضا در گفت و گویی صریح با مجله نوروزی خبرآنلاین از چیزهایی می گوید که شنیدنش خالی از لطف نیست. ستاره سابق فوتبال ایران حالا در دوران تعلیق و در حالی که بدنش آماده تر ازهمیشه به نظر می رسد ، این جملات را می گوید.
خیلی ها اعتقاد دارند که زمانی کلاس کاری علیرضا نیکبخت واحدی به گونه ای بود که می توانست در اتتلیکو مادرید بازی کند. اما حالا باید بنشیند در خانه و بازی های لیگ ایران را هم از بیرون نگاه می کند.
من در کلاس فوتبالم هیچ شکی ندارم. ولی خب اشتباه زیاد داشتم. خیلی چیزها را پشت سر گذاشتم و از نظر فوتبالی خیلی عقب افتادم. در نرفتنم و قراداد نبستم، افراد دیگری هم دخیل بودند اما آنها را بخشیدم. من اولین بازیکنی بودم که می توانستم در اسپانیا قرارداد ببندم. بازیکنی بودم که در سال 77 تیم مونشن گلادباخ از من دعوت کرد، اولین سال حضورمن در تیم استقلال بود. من بارها اشتباهاتم رو تکرار کردم و همین تکرار اشتباهات بود که باعث شد که الان در این سطح بازی کنم.
ولی با همین اشتباهات ، بهترین سالهای فوتبالت نابود شد.
بله. همانطور که قبلا گفتم خصوصیت علی نیکبخت این است که خیلی زود می تواند بقیه را ببخشد. ولی خب فوتبال ایران است و هر اتفاقی امکان دارد در آن بیفتد.
وقتی اول فصل به قم رفتی و وزن کم کردی ، خیلی ها باورشان نمی شد علیرضا بتواند بازی کند. اما تو وزن کم کردی و یک نیم فصل موفق را داشتی.
واقعا برگشته بودم که بازی کنم. دیدید که تلاش زیادی هم داشتم. این قدر خوب که خیلی ها شگفت زده شده بودند. خیلی انگیزه داشتم. می خواستم به خیلی ها ، خیلی چیزها را ثابت کنم.دوست داشتند که بگویند نیکبخت در استیل آذین نابود شده اما من نشان دادم هنوز هستم.
ولی این طوری نشد. علیرضا الان دوباره محروم است.
بله. این اتفاقاتی که برای من افتاد ممکن است برای خیلی ها بیفتد ولی مقصر اصلی جریاناتی که برای من پیش آمد اول خودم بودم و بعدش هم دوستانم بودند که ادای دوست را درمی آوردند. موضوعات زیادی برای من پیش آمد. به خاطر اینکه علی نیکبخت محبوب بود، لباسهای خوب می پوشید، ماشین خوب سوار می شد، حرف خیلی پشت سرش بود. به خاطر همین هم مشکلات زیادی برایش پیش آوردند. من حتی برای مطبوعاتی ها سوژه شده بودم. ولی برای من دیگر مهم نیست. اتفاقات خبر نمی کند. من از همان خوش پوش بودم و نمی توانم سبک زندگیم را عوض کنم.
این خوش تیپی را از بچگی داشتی؟ خیلی ها می گویند علی وقتی به پول رسید ، زندگی اش تغییر کرد. سالی 400 میلیون تومان برای بازیکنی 20 ساله...
خوب حتما لیاقتش را داشتم که این همه پول گرفتم. هر بازیکنی که لیاقتش را داشته باشد خوب پول می گیرد. عرضه اش داشتم و آمدم پیشرفت کردم. مگر چندتا جواد زرینچه ،علی دایی ، عابد زاده قرار است باشند؟ ستاره کسی است که مردم دوستش داشته باشند. من خوب بازی کردم ، محبوب شدم و به پول رسیدم. مردم به من احترام می گذارند و این مهم است. من از اول هم خوب می پوشیدم ، مهمانی می رفتم و سعی می کردم که روی فرم باشم. این حرف ها کدام است؟ چرا چون خوش تیپ بودم ، باید زیر فشار قرار می گرفتم. شاید اگر جایی غیر از ایران به دنیا می آدم باید مانکن می شدم چون من خوش تیپم و خوش تیپی را دوست دارم.
چرا زندگی خانوادگی شما اینقدر پر رنگ شد؟
خب این به خاطر لطف روزنامه هاست. به خاطر همین موضوع است که من از مطبوعاتی ها گلایه دارم. چیزهایی در مورد من نوشته شد که درست نبود. ما در فوتبالمان نمی خواهیم افراد محبوب داشته باشیم. الان چه کسی از احمد عابدزاده خبر دارد؟ چرا کسی نمی خواهد مقام بالای افراد را ببیند؟ من بارها گفتم که امیر قلعه نویی واقعا بامعرفت است که دنبال شایعه هارا نگرفت. خداراشکر می کنم هنوز محبوبیت خودم را دارم. همین الان دیدید که در خیابان ، خیلی از مردم با دیدنم اظهار لطف کردند.
شاید این قضایا به خاطر اخلاق تند نیکبخت باشد. اینطور نیست؟
تا حالا فوتبالیست های خیلی زیادی با من دوست بودند و حتی زندگی کردند. حتی یک بازیکنی بود که ما با هم بد بودیم به خاطر یک جریانی که برایمان پیش آمده بود. الان او بهترین دوست من است چون به شایعه ها که اخلاق من تند است گوش نکرد.
خیلی ها زمانی که پیراهن شماره 10 را به شما دادند موافق این قضیه نبودند.
من افتخارم این است که که جا پای بازیکنای برجسته ای مثل مجتبی محرمی، رضا شاهرودی گذاشتم. و حقم هم همین بود.
بهترین بازیکنی که بازی هایش می پسندید کیست؟
من فوتبال جواد منافی و رضا شاهرودی را خیلی دوس دارم. البته مجتبی محرمی را هم جزء بهترین بازیکنان ایران می دانم.
یکی از اتهاماتی که همیشه به شما درباره دعوت به تیم ملی می زدند این بود که نیکبخت نمی تواند از کشور خارج بشود یا دعوت نمی شود. چرا اینقدر شایعه در مورد شما زیاد است؟
من قبلا هم گفتم که من خیلی آدم بخشنده ای هستم ولی کسانی که این شایعه ها رو برای من ساختند باید در آن دنیا جواب پس بدهند. حتی به من زنگ زدند و از من معذرت خواستند. من همه را بخشیدم. مگر می شود به اتوبوس تیم ملی رفت و تلو تلو خورد؟ این شایعات را نمی دانم چطور برایم ساختند. کارشان نامردی بود .
دوران طلایی شما چه وقت بود؟
به نظر خودم دوران طلایی من در پرسپولیس بود. در استقلال خوب بودم اما در پرسپولیس شکوفا شدم و رسیدم به اوج پختگی.
خیلی ها معتقدند که شما قبل از اینکه به پرسپولیس بروید در استقلال دوران طلایی داشتید. پشیمان نیستید که از استقلال به پرسپولیس رفتید؟
من پشیمان نیستم که از استقلال به پرسپولیس رفتم. خیلی ها برای دردسر درست کردند سر این قضیه ولی خوب گذشت و تموم شد. الان توهین به من نمی کنند ولی میگویند که حیف شد که از دوران طلایی استقلال رفتی. من از نظر رفتاری مشکلی نداشتم ولی شاید یک جاهایی اشتباه کردم که الان باید جایگاه فوتبال من اینجا باشد. اشتباه کردم که دعوت اسپانیارا قبول نکردم. خودم مقصر اصلی هستم. من دوست ندارم کسی از دستم ناراحت باشد . به خاطر همین اسم کسی را نمی آورم.
فکر کنید که الان سال 78 است. اگر قرار باشد 5 کار انجام بدهید چه کار می کنید؟
اولین کاری که می کنم یک مشاور خوب انتخاب می کنم که به 4 تای بقیه بیارزد. کسی مثل آقای ابوالفضل جلالی. او برای علی کریمی پدری می کرد. من علی را خیلی دوست دارم. راستش اگر کسی مثل ابوالفضل جلالی در کنارم بود الان زندگی ام طوری دیگر رقم می خورد.
حمید استیلی را بیشتر در قهرمانی پرسپولیس موثر می دانی یا اقطبی؟
پرسپولیس را بچه ها و تماشاگرانش کردند. آقای استلی خیلی زحمت کشیدند در حالی که آقای قطبی از وسط راه به تیم ملحق شدند. از اول که کنار تیم ما نبودند. قطبی وقتی آمد که تیم بسته شده بود. می دانید که من و استیلی خیلی با هم خوب نیستیم و در استیل آذین شرایط طوری رقم خورد که فوتبالم داشت تمام می شد اما هیچ وقت نمی توانم حقایق را نگویم.
رابطه شما با خانواده تان چطور است؟
رابطه ام با خانواده م خیلی خوب هست ولی خب در این رابطه هم عده ای شایعه سازی کردند. عده ای می گویند که چرا در مورد خانوادم کم حرف میزنم. دلیلی ندارد که من از خانوادم حرف بزنم. پدر من از فوتبال متنفر است ولی من خیلی خانوادم را دوست دارم. من مثل خیلی ها راحت فوتبالیست نشدم. پدر من نمی گذاشت تمرین بروم. زمانی که من به تیم ملی نوجوانان دعوت شدم پدرم اطلاع نداشت. اگر آن سختی ها نبود علیرضا نیکبخت هم نبود. من واقعا خیلی خوشحالم که خواهر و برادر متواضعی دارم و از این قضیه خیلی خوشحالم. خیلی جاها بوده که خانواده م از میل و خواستشان به خاطر من گذشتند.
الان خانواده تا چقدربه شما افتخار می کنند؟
خانواده من خیلی به من افتخار می کنند. هر دو خواهر و برادرم به اینکه علیرضا برادرشان است افتخار می کنند اما هیچ وقت پز نمی دهند که علی برادرشان است. دوستم دارند اما از این برادر سوء استفاده نمی کنند. حتی وقتی می روم مشهد ، به کسی نمی گوید که علیرضا آمده تا شادی فکر نکنند که دارند پز پسرشان را می دهند.
بدترین بازی ای که از طرف تماشاگرها مورد توهین قرار گرفتید کدام بازی بود؟
بازی با ملوان بود که خیلی به من توهین شد. طوری که از فوتبال بیزار شدم. البته فوتبال است دیگر. من روزی که از استقلال به پرسپولیس رفتم ، خیلی فحش شنیدم. اوایل همه احساسی بودند و توهین ها شدت داشت اما بعد توانستند اینم مسئله را درک کنند. مثل خود من که اوایل فکر می کردم امیر قلعه نویی باعث شد از استقلال بروم اما بعدها فهمیدم کسان دیگری در آن باشگاه بودند که می گفتند نیکبخت نباشد. مشکل هم دقیقا همین بود که علیرضا شیک می پوشید و خوش تیپ بود. فکر می کنم باید از امیر قلعه نویی بابت سوء ظنم عذرخواهی کنم.
فوتبال علیرضا نیکبخت؟
من تا 37 یا شاید هم 40 سالگی فوتبال بازی خواهم کرد. توانایی اش را دارم و حتی می توانم خیلی بیشتر از این هم بازی کنم. اما دیگر گفتم تا این سن. خیلی حرف برای گفتن دارم که باید در زمین بگویم شان. من نیم فصل قرار بود برگردم به استقلال که این مشکل برایم ایجاد شد.
شوخی می کنی؟
نه ، من الان 30 ساله هستم و می بینی با تمرین هایی که داشتم ، دوباره آماده هستم و بزودی که مشکلم حل شود ، بر می گردم و می توانم بهترین سال های فوتبالم را جبران کنم. راستش من تا به حالا دو بار می توانستم برگردم استقلال شاید هم روزی دوباره برگشتم به این تیم.
راستی چرا در استیل این قدر چاق شده بودی؟
چون انگیزه خاصی نداشتم و اصلا روی فرم نبودم و تمرین هم نمی کردم. من از محمود یاوری خیلی تشکر می کنم که به من اعتماد کرد. و همچنین از حسن آذرنیا. این ها بودند که علیرضا نیکبخت را احیا کردند. آقای یاوری طوری با من برخورد کردند که من واقعا فکرش را نمی کردم.
حرف آخر؟
من مثل بازیکن های دیگر نیستم. چاپلوسی نمی کنم، دم مربی را نمی بینم ولی رفیق ناباب زیاد دارم. من به فوتبال برمی گردم و شاید خیلی ها از این قضیه ناراحت بشوند. خیلی ها فکر می کنند که فوتبال علیرضا نیکبخت تمام شده. ولی من خیلی قوی و رو فرم به فوتبال برمی گردم. از بین بازیکنان فوتبال الان عاشق علی کریمی هستم. اوایل با شیث خیلی رفیق بودم اما او در آن سال خیلی اذیتم کرد. فکر می کنم نباید با او خیلی نزدیک می شدم. یا مثلا محمدرضا مامانی که اوایل با هم خیلی بد بودیم ، الان بهترین دوست من است