عشق است زنده یاد ناصر خان حجازی و استقلال

منابع خبری نزدیک به فدراسیون فوتبال مدعی اند در این نامه تمامی اتفاقات روی داده در برنامه نود به رشته تحریر درآمده و مسوولان فدراسیون فوتبال از رئیس سازمان صدا و سیما درخواست کرده‌اند که وی با برخورد قاطعانه فردوسی‌پور و برنامه نود را مدیریت کند تا بیش از این فضای حاکم بر فوتبال را تخریب نکند !

بی انصافی ست همه ناکامی ها را به گردن عادل بیندازیم. شاید انتظار فدراسیون فوتبال و مدیران سازمان تربیت بدنی این باشد که رسانه‌ها کمترین اشاره‌ای به فاجعه‌ای مثل حذف زودهنگام تیم‌های ملی جوانان و نوجوانان و دست و پا زدن تیمهای پرهزینه در قعر جدول رده بندی لیگ برتر نداشته باشد.

 آخرین افشاگری عادل فردوسی‌پور و رمزگشایی برنامه 90 از ساز و کار انتصاب اکبر محمدی به عنوان سرمربی تیم ملی نوجوانان به زد وبند و فامیل بازی در فدراسیون فوتبال کشیده شد. در این برنامه برای اهالی فوتبال محرز شد که سرمربی تیم نوجوانان با در دست داشتن نامه‌ای که به امضای کیومرث هاشمی معاون وقت سازمان تربیت بدنی رسیده بود، از نیمکت تیم ملی نوجوانان سر درآورده است.

این البته تمام ماجرا نبود. در ادامه مشخص شد آقای سرمربی با برخی از مسئولان ورزش کشور قرابت فامیلی دارد و سرپرستی تیم ملی امید هم به یکی از بستگان یک مدیر ارشد سپرده شده است! بعد از این اتفاقات، مجریان و گزارشگران ورزشی شبکه سوم سیما به سیبل جدید منتقدان قدیمی و مدیران فدراسیون فوتبال تبدیل شده‌اند.

مسئولان فدراسیون برای جلوگیری از روند فعلی برنامه فردوسی‌پور نامه‌ای محرمانه را آماده کرده‌اند که قرار است به زودی به مقصد دفتر رئیس سازمان صداوسیما ارسال شود. منابع خبری نزدیک به فدراسیون فوتبال مدعی‌اند در این نامه به تمام اتفاقات رخ داده در برنامه 90 اشاره شده و مسئولان فدراسیون فوتبال از رئیس سازمان صداوسیما درخواست کرده‌اند برنامه 90 را مدیریت کند. در شرایطی که خبر ارسال نامه محرمانه به ضرغامی از سوی مدیران فدراسیون فوتبال به محافل خبری درز پیدا کرده، انتشار یک خبر موازی با این جریان اهمیت این نامه را دو چندان می‌کند. گفته می‌شود همزمان با ارسال این نامه به دفتر رئیس صدا و سیما، یکی از مسئولان ارشد فدراسیون فوتبال هم به زودی به ملاقات یکی دیگر از مدیران صداوسیما خواهد رفت تا دلخوری مدیران دستگاه ورزش و فدراسیون فوتبال از برنامه 90 را ابراز کند.

عادل فردوسی‌پور پیش از این و در جریان بازی استقلال و راه آهن به‌طور کنایه ‌آمیزی فیکس بازی کردن طالب‌لو را با مسائل قبل از این بازی و ترک اردوی استقلال مرتبط دانسته بود.کاری که همیشه از عادل در مورد همه تیمها بارها شاهد بودیم .البته  بعد از این اظهارات علی فتح‌الله‌زاده با انتقاد از کنایه‌های فردوسی‌پور او را به حاشیه‌سازی برای باشگاه استقلال متهم می‌کند: «گزارش‌های فردوسی پورغیرمنطقی است و او دوست ندارد استقلال نتیجه بگیرد. این صحبت‌ها برای مجلات زرد است. تلویزیون زرد که نداریم.» در ادامه روند اعتراض به مجریان و گزارشگران صداوسیما باشگاه استیل‌آذین هم با ارسال نامه‌ای به معاون صداوسیما از جریان‌سازی گزارشگران این سازمان علیه این باشگاه گلایه کرد. در نامه مدیرعامل باشگاه استیل آذین به علی دارابی معاون سیما صراحتا از مزدک میرزایی، گزارشگر بازی این تیم مقابل پرسپولیس به دلیل اظهارات خلاف واقع شکایت شده است. مزدک میرزایی در جریان گزارش این بازی به حرفهای  سرپرست استیل آذین با بازیکنان نیمکت نشین این تیم اشاره کرد.

 این در حالی است که صادق درودگر مدعی شده هنگام تعویض بازیکن استیل‌آذین اتفاق خاصی رخ نداده و شکایتش از مزدک میرزایی را به دادسرا خواهد برد: «درجریان بازی با پرسپولیس از بازیکنان خواستم لباس گرم بپوشند. علی کریمی گفت که زیر پیراهنش استرچ به تن کرده و فریدون زندی هم گفت پس از کاهش دمای بدنش لباس گرم می‌پوشد. این تنها صحبت‌هایی بود که رد و بدل شد، اما میرزایی طوری به بیننده تلویزیونی القا کرد که ما با هم دعوا کردیم. پس از چند ماه درباره حرف محمد مایلی کهن درباره میرزایی به یقین رسیدم.» دوئل مدیران ورزشی با شبکه سه سیما تا آنجا پیش رفته که حتی دامن رئیس سازمان ورزش را هم گرفته است. سعیدلو پس از حضور در جمع بازیکنان تیم امید در دایره خبرنگاران مدعی شد شبکه سوم سیما از پخش کامل اظهارات او در مورد مسائل مختلف امتناع می‌کند. سعیدلو در حاشیه ملاقات با بازیکنان تیم ملی امید به نشانه اعتراض حاضر به گفت و گو با خبرنگار شبکه سوم نشد.

ساعاتی بعد از این اتفاق حسین آقازمانی، مدیر گروه ورزش سیما سکوت مدیران شبکه سه را شکست و وعده داد ادعای رئیس سازمان تربیت بدنی مبنی بر پخش گزینشی اظهاراتش و شکایتهایی از این دست مورد بررسی قرار خواهد گرفت. گله مندی از چند جمله کنایه آمیز یا برملا شدن رازهای سر به مهر در یک برنامه تلویزیونی ظرفیت محدود مدیران ورزشی را نشان می‌دهد.

استعداد، هوش ذاتی و سواد عادل فردوسی پور، موجب شد تا چهره ای محبوب از او ساخته شود و مدیران صداوسیما برای اینکه این پایلوت آزادی رسانه ای حفظ شود، همه کار کردند؛ اما گویا این روزها تصمیم گرفته اند برای این پیشروی ورزشی هم مرزی تعیین کنند، چراکه در نظر مدیران نه چندان عمیق، قرار بود برنامه 90 «تنها» برنامه ای سرگرم کننده و جذاب باشد که به موضوع «داوری» و «حواشی» بپردازد، نه «مخالف خوان» جریاناتی باشد که فوتبال را هدایت و مدیریت می کنند.

متأسفانه برنامه 90 به سادگی اسیر سیاست شد؛ سیاستی که عادل فردوسی پور، خودش هم در آن مقصر است و بارها با جملاتی سیاسی، تلاش کرده فوتبال و مدیرانش را قلقلک بدهد. در لحظات پایانی فینال جام جهانی و در حالی که ثانیه هایی بیشتر تا به صدا در آمدن سوت داور بازی باقی نمانده بود، عادل با اشاره به اینکه مردم اسپانیا اعلام کرده اند در صورت قهرمانی تیمشان، فردا را تعطیل خواهند کرد، با کنایه به دولت نسبت به تعطیلات قریب الوقوع گفت:
 «اونا نمی دونن که این کار خیلی راحته».

البته اتحاد عمومی اهالی فوتبال علیه برنامه 90 از اواخر دوران ریاست محمد علی‌آبادی بر سازمان تربیت ‌بدنی کلید خورد؛ زمانی که گفت‌وگوی کوتاه عادل‌ فردوسی‌پور با محمد آخوندی، سخنگوی وقت سازمان تربیت ‌بدنی بر سر کثرت ورزشگاه‌های نیمه‌کاره به مشاجره کشیده شد؛ دستگاه ورزش در یک اقدام عجیب از ورود دوربین برنامه 90 به تمام ورزشگاه‌های ایران جلوگیری کرد. کش و قوس عادل فردوسی‌پور با مدیران ارشد سازمان ورزش و بایکوت دوربین برنامه نود، پای منتقدان قدیمی و شناخته شده مجری برنامه را هم به ماجرا باز کرد. و همیشه بر طبل تعطیلی پرمخاطب‌ترین برنامه ورزشی سیما می‌کوبیدند.

در هر صورت، باید اذعان کرد متأسفانه در یکی دو سال اخیر تا اندازه ای رویه این برنامه هرگز به لحاظ کیفی روند صعودی نداشته است و پرداختن بیش اندازه به حاشیه،حذف بخش کارشناسی فنی، زیاده روی در تمجید از عده ای و در عین حال یکنواخت شدن برنامه،  باعث شده نود تبدیل به برنامه ای شود که از متن و واقعیات فوتبال تا اندازه ای فاصله گرفته است تا جایی که این روزها، بسیاری از مدیران،مربیان و اهالی فوتبال یا این برنامه را تحریم کرده اند و یا از آن دلخور هستند.