عشق است زنده یاد ناصر خان حجازی و استقلال

دبیرکل حزب مردم‌سالاری گفت: آنهایی که معترض هستند با ضدانقلاب خارجی که با اساس نظام مخالف هستند، فرق می‌کنند و بسیاری از معترضان به انتخابات در حال حاضر دولت را پذیرفته‌اند.


مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم‌سالاری با اشاره به عملکرد اصلاحات گفت: در اصلاحات اصل پذیرش نظام، قانون اساسی و باورهای مربوط به قانون اساسی است؛ در دولت خاتمی اصلاحات شتاب بیشتری داشت و بحث‌های تازه‌تری را مطرح می‌کرد و راه ما حداقل در حزب مردم‌سالاری همان حضور و دفاع از خط امام (ره) و ولایت فقیه است.

دبیر کل حزب مردم‌سالاری بیان داشت: اصلاح‌طلب‌ها بارها گفته‌اند که ما اجرای بی‌کم و کاست و بدون تنازل اصول قانون اساسی را خواستاریم و این‌ها باید جذب شوند چون قانون اساسی را قبول دارند.

وی تأکید کرد: کسی که ضدقانون اساسی و علیه نظام فعالیت کند و به ‌صورت جدی به دنبال تخریب نظام باشد باید آنها را دفع کرد؛ لذا ما کسانی که اختلافات را دامن زده و همواره می‌خواهند این پرونده انتخابات مطرح باشد اسم اینها را فتنه‌گر می‌گذاریم.

*حمایت احزاب اصلاح طلب از خاتمی و موسوی تنها حمایت انتخاباتی بوده است

کواکبیان با اشاره به اینکه اگر احزاب اصلاح‌طلب از خاتمی یا موسوی حمایت کردند تنها یک حمایت انتخاباتی بوده است، اظهارداشت: این آقایان نباید لیدر احزاب محسوب شوند یا احزاب بگویند اینها لیدر حزبی ما هستند بلکه این موضوعات فقط مربوط به زمان انتخابات بود و پس از اتمام انتخابات، بحث کاندیداتوری نیز تمام می‌شود.

وی برهمین اساس به روابط میان سران اصلاح‌طلب اشاره کرد و گفت: در بین سران اصلاحات اختلاف وجود دارد؛ البته این اختلافات در میان گروه‌ها و جناح دیگری نیز به وجود می‌آید همانگونه که در بین اصول‌گرایان نیز اختلاف وجود دارد.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری با تأکید بر اینکه حرکت اصلاح‌طلبی از بدو انقلاب اسلامی پیدا شده و هم‌چنان ادامه دارد، متذکرشد: اصلاح‌طلب کسی است که اولین باورش، اعتقاد به نظام است و اگر کسی نظام جمهوری اسلامی را قبول نداشته باشد باید در اصلاح‌طلبی وی شک کرد حال با هر اسم دیگری که می‌خواهد برای خود مطرح کند؛ جنبش سبز باشد یا جنبش قرمز.

*اصلاح‌طلبان واقعی با اپوزیسیون خارج‌نشین، برانداز، معاند و ضدنظام همراهی نمی‌کنند

کواکبیان با تأکید بر اینکه ما در یک دوره‌ای از یک نامزد انتخاباتی حمایت می کردیم اما اکنون انتخابات را تمام شده تلقی می‌کنیم، افزود: اینکه بعضی‌ها ادعا کنند اصلاحات در خط آمریکایی‌ها، ضدانقلاب و براندازان است احتمالا برداشت‌ ناقصی از اصلاح‌طلبی دارند.

وی بر همین اساس اصلاح‌طلب را کسی دانست که نظام را قبول داشته و اینکه در درون این نظام بخواهد اصلاحاتی ایجاد شود، گفت: کسی که نظام و قانون اساسی را قبول ندارد اصلاح‌طلب نبوده بلکه برانداز، ضدانقلاب و معاند است اما کسی که درون نظام فعالیت کند اسمش را می‌توان منتقد، اصلاح‌طلب یا مخالف دولت گذاشت.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری اپوزیسیون خارج‌نشین، برانداز، معاند و ضدنظام‌جمهوری اسلامی را اساسا اصلاح‌طلب ندانست و تأکیدکرد: اصلاح‌طلبان واقعی با آنها همراهی نخواهند کرد.

کواکبیان ادامه داد: باید رو به آینده حرکت کرد چراکه عده‌ای در بین اصول‌گرایان هرگونه بحث درباره اصلاح‌طلبان، احزاب اصلاح‌طلب و واژه اصلاحات را ممنوع کرده و مدعی هستند نه‌تنها اصلاح‌طلبان حق فعالیت سیاسی ندارند حتی حق حیات سیاسی نیز برای آنها قائل نیستند، بنابراین با چنین دیدگاه افراطی نظام نمی‌تواند رو به جلو حرکت کرده و پیشرفت و شادابی خود را حفظ کند.

وی افزود: البته بعضی‌‌ از اصول‌‌‌‌‌‌‌گرایان معتقد به فعالیت سیاسی اصلاح‌طلب‌ها بوده اما ادعا می‌کنند اصلاح‌طلب‌ها حق ورود به قدرت را ندارند، هرچند آنها با گروه اول فرق می‌کنند چراکه دسته اول نه حق حضور در قدرت و نه حق حضور سیاسی را به جریان اصلاح‌طلبی نمی‌دهند.

نماینده مردم سمنان در مجلس با بیان اینکه در بین اصول‌گرایان افرادی که معتقد به فعالیت سیاسی اصلاح‌طلبان و حضور آنها در قدرت باشند، وجود دارد، تصریح کرد: این دسته از اصول‌گراها در چارچوب شرایط خاص یعنی قبول قوانین و مقررات نظام معتقد به این امر هستند.

وی با اشاره به اینکه در چنین فضایی یعنی حذف دیگران نفعی به کشور نمی‌رسد، یادآور شد: چنانچه در انتخابات مجلس آینده فقط افراد اصول‌گرا حضور داشته باشند، هیچ‌گونه شادابی و رقابتی در جامعه ایجاد نشده و مردم حضور حداکثری نخواهند داشت، لذا در این‌ خصوص باید فکر شود.

نماینده فراکسیون خط امام مجلس در همین زمینه تأکید کرد: از اصول‌گرایان و اصلاح‌طلبان دلسوز نظام برای نشست‌های مشترک جهت ایجاد قواعد اصولی، همکاری متقابل و تعامل مثبت دعوت می‌کنیم، چراکه نگاه منفی به یکدیگر هیچ فایده‌ای ندارد.

وی با بیان اینکه حزب مردم‌سالاری معتقد به انتخابات پرشورتر از قبل است، اظهارداشت: این امر در صورتی است که ببینیم چنین زمینه‌ای در مسئولان دولتی وجود دارد، از این رو اگر بنا باشد هرکسی را که به دولت انتقادی دارد از گردونه نظام خارج کنیم به نفع نظام نیست.

کواکبیان با تأکید بر اینکه نظام با دولت فرق می‌کند، ادامه داد: برخی‌ها این دو را مساوی می‌بینند، در حالی‌که بنده به‌شدت طرفدار نظام و منتقد دولت هستم، از این جهت نباید هرکار دولت را تأیید کنیم چراکه می‌خواهیم طرفدار نظام باشیم.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری نیز نکاتی را درخصوص اجرای عدالت‌ عمومی در جامعه مطرح فرموده‌اند، خاطرنشان کرد: در صورتی‌که انتقادی از دولت نباشد آنها فکر می‌کنند خیلی خوب کار کرده و ممکن است کار در جایی خراب ‌شود که دیگر زمان اصلاح آن گذشته باشد لذا باید انتقادات خود را ادامه دهیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: نگاه‌های افراطی و تندی که در رابطه با احزاب به‌ویژه احزاب اصلاح‌طلب وجود دارد باید تعدیل شود تا زمینه فعالیت احزاب در چارچوب قانون بهتر فراهم شود.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از برنامه‌هایی که در شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری مطرح می‌شود با مخالفت اعضای شورای مرکزی مواجه است، افزود: این موضوع به دلیل نگاه تند اصولگرایان است چراکه یک عده از اصول‌گرایان می‌گویند ما یک نفر از اصلاح‌طلبان را اجازه ورود به قدرت نمی‌دهیم، هرچند نمی‌توانند این کار را انجام دهند.

کواکبیان اضافه کرد: سخنگوی شورای نگهبان می‌گوید ما چشم بسته عمل نمی‌کنیم، یعنی نمی‌خواهیم هرکس که اصلاح‌طلب است را رد کنیم، هرچند بستگی به شرایط و عملکرد آنها دارد از این رو باید به آینده فکر کرد، نگاه‌های افراطی را تعدیل و به سمت اعتدال پیش رفت.

این استاد دانشگاه در خصوص جایگاه حزب مردم‌سالاری در بین سایر احزاب کشور، اظهارداشت: حزب مردم‌سالاری به عنوان یک حزب اصلاح‌طلب که مقررات نظام را به طور کامل پذیرفته و در چارچوب قانون اساسی فعالیت می‌کند هیچگونه تخلفی تاکنون از قانون اساسی نداشته است.

*عمل به قانون راه خروج از چالش‌ها است

وی گفت: حتی احزاب و شخصیت‌هایی را که دچار تخلف از قانون شده بودند را به رعایت اعتدال توصیه کرده و اصول قانون اساسی را به عنوان راه‌حل برون‌رفت از تمام مشکلات کشور مطرح کرده‌ایم.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری با اشاره به اینکه در قانون اساسی تکالیف و حقوق همه افراد مشخص شده، عنوان کرد: حقوق ملت حقوق مربوط به جایگاه ولایت فقیه و مسئولان نظام در قانون اساسی کشور تدوین شده و هیچگونه ابهامی در آن وجود ندارد؛ لذا عمل به قانون راه خروج از چالش‌ها است.

وی با بیان اینکه حزب مردم‌سالاری به ادامه فعالیت خود تمایل دارد، تصریح کرد: برخی عناصر افراطی باید دیدگاه خود را تعدیل کنند والا ما انگیزه‌ای نداریم که حتما فعالیت کنیم.

*اصلاح قانون احزاب می‌تواند در رشد احزاب کشور موثر باشد

کواکبیان بیان کرد: طرح‌هایی مثل استانی شدن انتخابات در کشور تا حد زیادی می‌تواند فعالیت احزاب را تقویت کند و بر همین اساس اصلاح قانون احزاب را که وزارت کشور پیش‌نویس آن را آماده کرده می‌تواند در رشد احزاب کشور موثر باشد.

وی با تأکید بر اینکه ادامه فعالیت خانه احزاب می‌تواند روند صحیح احزاب را تضمین کند، یادآور شد: کارکرد و نقش احزاب باید دیده شود نباید از آنها برای بازار‌گرمی استفاده کرد؛ چراکه در برگزاری انتخابات از آنها برای پرشور شدن انتخابات استفاده می‌کنند و با اتمام آن احزاب مقصر شناخته می‌شوند.

نماینده مردم سمنان در مجلس با اشاره به اینکه روند انتخابات در عراق، افغانستان، ترکیه و پاکستان یعنی همسایگان ما به صورت حزبی است، عنوان کرد: در این کشورها احزاب لیست خود را ارائه کرده و هر حزبی که بیشترین طرفدار را داشته باشد تعداد کرسی‌ها را تعیین می‌کند در حالی که در ایران انتخابات حزبی نیست و فقط به اشخاص رأی داده می‌شود.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری اضافه کرد: اشکالاتی واقعا بعد از انتخابات بر عملکرد دولت و حامیان دولت و اشکالاتی نیز بر عملکرد نامزدهای انتخاباتی وارد است؛ البته ما نمی‌توانیم یک طرفه بحث کرده و همه کارهای دولت را صد‌درصد مناسب و همه تدابیرش را صحیح ببینیم و اینکه فقط اشخاص دیگر مشکل دارند.

*بسیاری از معترضان به انتخابات در حال حاضر دولت را پذیرفته‌اند.

وی با اشاره به اینکه نباید خیلی به خرداد 88 پرداخت، گفت: آنهایی که معترض هستند با ضدانقلاب خارجی که با اساس نظام مخالف هستند، فرق می‌کنند و بسیاری از معترضان به انتخابات در حال حاضر دولت را پذیرفته‌اند.

کواکبیان گفت: مقام معظم رهبری تأکید دارند امروزه دامن زدن به اختلافات خلاف شرع و حفظ وحدت درون نظام یک فریضه است و می‌فرمایند جذب حداکثری و دفع حداقلی که باید مبنای حرکت ما باشد، جذب حداکثری یعنی بحث‌ها کنار گذاشته شود و دفع حداقلی یعنی آنهایی که می‌خواهند نظم عمومی را مختل کنند، در خیابان‌ها شیشه بشکنند و واقعا ضدانقلاب وابسته به اجانب هستند باید دفع شوند.

*فعالیت احزاب پس از انقلاب به 5 دوره

وی در ادامه این گفت‌وگو به کارکرد احزاب پس از انقلاب اسلامی در ایران، ااشاره کرد و اظهارداشت: احزاب در 30 سال گذشته نقش یکسانی نداشته‌اند و فعالیت احزاب را پس از انقلاب می‌توان به 5 دوره تقسیم کرد که دوره اول مربوط به اوایل پیروزی انقلاب اسلامی و قبل از تصویب قانون احزاب است.

وی ادامه داد: در دوره اول ضابطه مشخصی بر فعالیت احزاب حاکم نبود از این رو احزاب مختلف اعم از وفاداران به نظام اسلامی، گروه‌های ضدانقلاب و برانداز در نهایت آزادی به فعالیت خود مشغول بوده‌اند.

کواکبیان با بیان اینکه بسیاری از احزاب مارکسیستی و وابسته به اجانب در این دوره فعال بودند، تصریح کرد: وابستگان به سرویس‌های اطلاعاتی غرب و شرق و وفاداران به خط امام (ره) و نظام جمهوری اسلامی پس از انقلاب در کشور فعالیت داشتند.

وی با اشاره به دوره دوم فعالیت احزاب در کشور، خاطرنشان‌کرد: در این دوره فعالیت احزاب تا حد زیادی به شکل قانونمند درآمد و عناصر برانداز و ضدانقلاب نتوانستند خود را با قانون وفق دهند؛ از این رو آنها از جمع احزاب رسمی و قانونی خارج شده و به صورت غیرعلنی، غیر رسمی و غیرقانونی به فعالیت خود ادامه دادند.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری با تأکید بر اینکه در قانون احزاب آزادی آنها تا حد بسیار زیادی تضمین شده و نوعی کنترل بر فعالیت و عملکرد احزاب وجود داشت، متذکر شد: در این دوره مجموعه احزاب و گروه‌های وفادار به قانون اساسی و نظام جمهوری اسلامی می‌توانستند در نهایت آزادی و به شکل قانونی به فعالیت بپردازند.

وی بیان داشت: دوره سوم مربوط به سال‌های پس از جنگ و دوران سازندگی است که از شاخصه‌های مهم این دوره می‌توان به فعال‌ترشدن احزاب و امکان حضور جدی‌تر آنها در عرصه برگزاری انتخابات اشاره کرد.

*در دوران سازندگی اکثر فعالیت‌های حزبی توسط دولتمردان صورت می‌گرفت

کواکبیان با اشاره به اینکه در دوران سازندگی اکثر فعالیت‌های حزبی توسط دولتمردان صورت می‌گرفت، یادآور شد: ظهور حزب کارگزاران نمونه این امر است هرچند سایر احزاب نیز در آن دوره امکان رشد بیشتری پیدا کردند.

وی در ادامه گفت‌وگوی خود به دوره چهارم فعالیت احزاب اشاره کرد و افزود: در زمان اصلاحات شاخصه‌ مهم احزاب رشد کمی و کیفی آنها بود که با تأسیس خانه احزاب جلوه بارزتری به خود گرفت حتی امکان ایجاد یک میز در ستاد انتخابات وزارت کشور در این دوره برای خانه احزاب فراهم شد تا آنها بتوانند در صندوق انتخاباتی نمایندگانی به صورت ناظر حاضر شوند.

نماینده مردم سمنان در مجلس گفت: دوره آخر فعالیت‌ احزاب مربوط به دولت‌های نهم و دهم است که در این دوره شاهد نوعی افول در فعالیت احزاب بودیم.

وی با اشاره به 3 عامل عمده به عنوان دلایل افول احزاب در دوره پنجم، تصریح کرد: شخص رئیس‌جمهور و کابینه وی اعتقادی به فعالیت احزاب نداشته و در سخنان، مصاحبه‌ها و مباحثی که مطرح شد این باور قلبی خود را بروز دادند.

عضو فراکسیون اقلیت مجلس عامل دوم افول احزاب در دوره پنجم را قطع حمایت‌های مالی و حذف یارانه‌های مربوط به فعالیت احزاب دانست و ادامه داد: در طول 5 سال گذشته حمایت‌های مالی از احزاب به طور کلی حذف شد؛ علی‌رغم تلاش مجلس و امضای 120 نفر از نمایندگان برای قرار گرفتن یارانه احزاب در لایحه بودجه این امر محقق نشد.

وی اضافه کرد: حوادث پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دهم رمقی برای فعالیت احزاب باقی نگذاشت و علی‌رغم اینکه احزاب در خلق حماسه حضور 40 میلیونی مردم در 22 خرداد 88 نقش برجسته‌ای داشتند از آنها تقدیری به عمل نیامد و حتی 2 حزب اصلاح‌طلب نیز منحل شدند.

کواکبیان با بیان اینکه نوع نگاه به احزاب نشئت گرفته از دیدگاه دولت فعلی نسبت به آنها است، اظهار داشت: در این 5 دوره احزاب در کشور فعالیت کرده و در آوردن مردم به پای صندوق رأی و ایجاد شور و نشاط انتخاباتی بسیار موثر بوده‌اند هرچند فراز و فرودهایی را تجربه کرده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه راندمان فعالیت احزاب مثبت بوده است، خاطرنشان کرد: احزاب قانونی که از وزارت کشور پروانه فعالیت دریافت کردند در ارتقای دانش و بینش مردم و نیز افزایش مشارکت سیاسی آنها خدمات قابل توجهی را ارائه داده‌اند.

*موثرترین راه مقابله با تحریم‌های خارجی وحدت نیروهای داخلی است

وی در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود در خصوص تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: در رابطه با تحریم‌ها دو دیدگاه‌ وجود دارد، یک دیدگاه این است که تحریم‌ها را بی‌اثر دانسته و قطعنامه‌ها را ورق‌پاره قلمداد می‌کند و صادر شدن قطعنامه را بی‌اشکال می‌داند در حالی که دیدگاه دوم وجود قطعنامه و تحریم را برای کشور نگران‌کننده و خطر‌آفرین می‌خواند.

کواکبیان با تأکید بر اینکه هیچ کدام از این دو دیدگاه قطعی نیست، ادامه داد: باید تا آنجا که امکان‌پذیر است حتی یک تحریم و قطعنامه نیز نداشته باشیم اما وقتی قطعنامه صادر شد باید با برنامه‌ریزی و عملکرد مناسب فشار تحریم‌ها را از روی دوش مردم برداشت.

وی اظهار داشت: قدرت‌های خارجی بدانند که با اینگونه تحریم‌ها نمی‌توانند بر نظام و مردم فشار وارد کرده و ایران را از حقوق هسته‌ای خود بازدارند.

عضو فراکسیون اقلیت مجلس با بیان اینکه اوباما در مصاحبه با بی‌بی‌سی فارسی نیز رسما به عدم تضمین تاثیر‌گذاری قطعنامه‌ها و تحریم‌ها اعتراف کرده بود خاطرنشان کرد: یکی از راه‌های مقابله با تحریم‌ها وحدت داخلی است چرا که هرچه از درون متحد‌تر شویم تحریم‌ها بی‌اثر شده و قطعنامه‌های بعدی صادر نمی‌شود در حالی‌که اگر به اختلافات دامن زده شود هم اثرگذاری تحریم‌ها بیشتر می‌شود هم دشمنان برای صدور قطعنامه‌های جدید تشویق خواهند شد.
گفت‌وگو از سیده فاطمه موسوی و مریم عاقلی