نکته جالب : فرهاد مجیدی شماره هفت محبوب در تاریخ 7/7 از فوتبال برای همیشه خداحافظی کرد
سرانجام روز موعود فرارسید و ستاره 36 ساله و محبوب ترین بازیکن دهه اخیر استقلال تصمیمش برای خداحافظی از فوتبال را علنی کرد.
این فکری بود که در دوماه گذشته در سر مجیدی بود و او را آزار می داد اما در نهایت و بعد از آخرین مصاحبه مدیرعامل استقلال مجیدی به این تصمیم رسید ؛ کاری که باعث خواهد شد طرفداران استقلال دوباره در هر نتیجه بد احتمالی نام او را روی سکوها فریاد کنند.
مجیدی در خال حاضر 36 ساله است و پارسال بعد از انجام یکی از بهترین دوره های بازیگری برای استقلال ماموریت خود را نیمه کاره گذاشت و به قطر رفت تا استقلال که شانس اول قهرمانی به نظر می رسید اقتدار خود را به مرور از دست بدهد و در جدول سقوط کند. این اتفاقات در نهایت منجر به بازگشت امیرقلعه نویی به تیم سابقش شد؛ مربی ای که هیچ علاقه ای به استخدام مجیدی نداسشت اگرچه به نظر استقلال به او احتیاج دارد.
در نهایت با اعلام این تصمیم ناگهانی مجیدی با همان تصویر تاریخی ؛ لحظه اخراج در بازی الغرافه - پرسپولیس با هوادارانش وداع می کند. تصویری که غرور استقلالی ها را بر می انگیزد...4 انگشتی که نماد یک دوره طلایی است. دوره بازگشت یک مهاجم محبوب. فرهاد مجیدی. کسی که بعد از جدایی از استقلال در 13 سال پیش و سفر به اروپا و سپس لیگهای عربی سالی سال استعداش را از فوتبال ایران دریغ کرده بود.
مجیدی یک مهاجم باطراوت و مدرن بود. حالا که نگاه می کنیم با همه توفیقات باشگاهی او به اندازه استعداش در این فوتبال ندرخشید؛ به خصوص در تیم ملی.
به هر حال ؛ بدرود. دلتنگ تو خواهیم بود فرهاد مجیدی.
فرهاد مجیدی نامه خداحافظی خود را منتشر کرد. او دراین نامه - همانطور که انتظار می رفت - آنها که باعث جدایی اش از استقلال شدند را از کنایه بی نصیب نگذاشته است.
هواداران عزیز
وقتی 15 سال پیش به تیم محبوبم استقلال پیوستم، هرگز تصور نمی کردم روزی با حمایت هواداران پر شور و دوست داشتنی آبی دل استقلالی به جایگاه کنونیام رسیده که در آستانه 36 سالگی ، هنوز با تمام وجود و با ذره ذره توانم برای هواداران بتوانم به میدان بروم.
بازیکن و کاپیتان استقلال بودن، افتخاری است که برای " فرهاد مجیدی" فراموش شدنی نیست. بازی کردن در تیمی که بزرگانی چون شادروان ناصر حجازی، علی جباری و حسن روشن روزگاری در آن عضویت داشتند یا پوشیدن پیراهن شماره 7 که در گذشته بر تن تکنیکی ترین بازیکن آسیا " مجید نامجو مطلق " بوده یا بستن بازوبندی که بر دستان ستارگانی چون برادران بیانی و جواد زرینچه بوده برای " فرهاد " فرزند کوچک خانواده بزرگ استقلال مایه اعتبار و افتخار است .
در این مدت در شادی و غم های زیادی با هواداران عزیز سهیم بوده ام . با شادی هوادار خندیدم و با گریه آنها اشک ریختم. پیروزی های دربی، جشن قهرمانی های لیگ برتر و جام حذفی ، شکست ها و از همه غم انگیز تر از دست دادن اسطوره تاریخ باشگاه استقلال ناصرخان حجازی که روز تلخی برای من و هواداران بود، هیچگاه از خاطرم نمی رود.
با عنایت خداوند متعال، حمایت هواداران و لطف نام بزرگ و پیراهن آبی" استقلال" به آرزوهای مادی و معنوی خویش رسیده ام و مانند آقایانی که با خودخواهی ، همواره استقلال را مدیون خود می دانند یا در نبود خود ذلت استقلال را آرزو می کنند، فکر نمی کنم.
هر چه دارم از استقلال و هوادارانش است و هر کجا که باشم برای سربلندی استقلال تلاش خواهم کرد. اما امروز ، پس از تحمل و سپری کردن روزهای سخت و فرا رسیدن روزهای آبی رنگ زندگی ورزشی ام ، می خواهم سخت ترین تصمیم زندگی ام را برای هواداران بازگو کنم .
طرفداران دوست داشتنی،
بر حسب صبر و تعصب تا به امروز سکوت کردم (حتی در روزهایی که در اوج آمادگی و بنا به سلیقه فنی! نیمکت نشین بودم صحبتی نکردم تا آرامش تیم و مجموعه استقلال برهم نخورد) و برای اثبات خویش تلاش و مبارزه کردم اما امروز وقتی می شنوم که آقایان عامل ناکامی تیم را تشویق فرهاد مجیدی توسط هواداران خونگرم استقلال می دانند برایم تاسف آور است .
قطعا روزی با وجود و حضورم برای سربلندی استقلال تلاش کردم اما در این روزها اتفاقاتی افتاد و صحبتهایی شنیدم که به این نتیجه رسیدم باید برخلاف میل باطنی ام از فوتبال خداحافظی کنم .
علیرغم پیشنهادات بسیار از تیمهای داخلی از ابتدای فصل تاکنون، نتوانستم در ایران پیراهنی جز پیراهن آبی بپوشم و بسیار مایل بودم با حضور در تیم محبوبم استقلال به همراه دیگر بازیکنان بتوانم جام قهرمانی لیگ و حذفی را فتح کنم و در نهایت با پیراهن استقلال از میادین فوتبال برای همیشه خداحافظی کنم که این امکان فراهم نشد و گویا تقدیر برای من این چنین بود.
هر کجا که باشم خود را سرباز استقلال می دانم و امیدوارم در آینده، در کسوت های دیگر بتوانم دین خود به هواداران پرشور استقلال را با کسب جام های متعدد، ادا نمایم.
در این جا لازم می دانم از کلیه مدیران، کارشناسان، مربیان، بازیکنان، کادر پزشکی، تدارکات، پشتیبانی تیم و نیز ارباب جراید که در ادوار مختلف، اسباب زحمت آنها را فراهم نمودم، سپاسگزاری نمایم .
در پایان ، از هواداران متعصب و دوست داشتنی استقلال که همواره در سرما و گرما مرا مورد حمایت و تشویق خویش قرار داده، صمیمانه قدردانی کرده و امیدوارم عذر "جدایی ناخواسته" سرباز خویش را پذیرا باشند .
بی گمان هیچگاه خود را از استقلال جدا ندانسته و الطاف، حمایت ها و تشویق های هواداران پر شور و فهیم استقلال از خاطره ام پاک نخواهد شد و هر جا که باشم برای موفقیت آنها دعا خواهم کرد .
به امید قهرمانی استقلال در مسابقات داخلی و بین المللی و سرافرازی و تندرستی هواداران عزیز انشاءا…
برادر کوچک شما
فرهاد مجیدی
عملکرد فرهاد مجیدی
فرهاد مجیدی امروز در سن 37 سالگی رسماً از دنیای فوتبال خداحافظی کرد. مجیدی اولین بار در سال 1374 در بالاترین سطح فوتبال ایران حضور یافت و امروز بعد از 17 سال بازی در لیگ ها و تیم های مختلف بازنشسته شد. سایت عشق است ناصر حجازی و استقلال دوران حرفه ای فرهاد مجیدی را زیر ذره بین برده است:
بهمن کرج
اولین تیم دوران حرفه ای مجیدی تیم بهمن کرج بود. او در این تیم زیر نظر فیروز کریمی و فرهاد کاظمی بازی می کرد و طی دو فصل 7 گل زد.
استقلال تهران
فرهاد مجیدی در 3 مقطع مختلف برای استقلال بازی کرده است: او اولین بار در تیرماه 1376 به استقلال پیوست و در لیگ آزادگان 76 با این تیم قهرمان شد. دومین مقطع حضورش در استقلال پس از بازگشت از اتریش در سال 79 بود، اما او فقط 6 بازی برای این تیم انجام داد و سپس راهی امارات شد. مجیدی در تابستان 86 برای سومین بار به استقلال پیوست تا آخرین روزهای دوران فوتبالش را در تیم سابق خود سپری کند. ناصر حجازی، فیروز کریمی، امیر قلعه نوعی، صمد مرفاوی و پرویز مظلومی مربیان او در 4/5 فصل حضور در استقلال بودند. مجیدی در این مدت گل های زیادی برای استقلال زد و قهرمانی لیگ برتر 87 و دو جام حذفی 86 و 90 را بدست آورد. او در مجموع 223 بازی برای استقلال 83 گل زد.
راپیدو وین اتریش
بعد از بازی جنجالی استقلال- فجرسپاسی در حافظیه و محرومیت چند جلسه ای که نصیب فرهاد مجیدی شد، او راهی اتریش شد و پیراهن تیم راپید وین را پوشید. او در نیم فصل دوم 2000-1999 برای این تیم 12 بازی انجام داد و 2 گل زد.
الوصل امارات
مجیدی در آبان ماه 1379 و در روزهایی که تیم ملی در غیاب او آماده حضور در جام ملت های 2000 آسیا می شد، به الوصل امارات پیوست. او بهترین دوران فوتبالش را در این تیم سپری کرد و 5/5 فصل را با زردپوشان دوبی سپری کرد. مجیدی برای این تیم در مسابقات مختلف 108 گل زد و یکی از گلزنان برتر تاریخ این باشگاه شد. او 68 گلش را در لیگ امارات زد و مابقی گل های او نیز در جام حذفی، جام اتحادیه و جام خلیج فارس به ثمر رسید.
العین امارات
در آوریل 2003 مجیدی بطور قرضی به تیم العین پیوست تا بنفش های امارات را در لیگ قهرمانان آسیا همراهی کند. مجیدی در دیدار برگشت نیمه نهایی یک گل مهم زد تا العین به فینال اولین دوره لیگ قهرمانان آسیا صعود کند. او در بازی مقابل دالیان چین در حالی که العین 4-2 از حریف عقب بود و با این نتیجه بازی به وقت اضافی می رفت، دقیقه 87 گلزنی کرد تا العین فینالیست شود. در بازی فینال نیز العین مقابل تروساسانا تایلند پیروز و قهرمان اولین دوره لیگ قهرمانان آسیا شد.
الاهلی امارات
در نیم فصل دوم 06-2005 مجیدی الوصل را ترک کرد و به صورت قرضی الاهلی رفت. مجیدی در این تیم 6 گل زد که مهم ترین گل او در یک هفته به پایان لیگ مقابل الوصل بود تا الاهلی در دقیقه 90 پیروز شود. الاهلی در پایان فصل قهرمان لیگ امارات شد.
النصر امارات
بعد از قهرمانی با الاهلی در خرداد 85 راهی النصر شد و با این تیم قرارداد دوساله بست. مجیدی اما بدترین روزهای خود را در این تیم سپری کرد و در نیم فصل اول فقط 2 گل برای النصر در لیگ امارات زد. مثل سال گذشته او دوباره بطور قرضی به الاهلی رفت، اما آنجا هم فقط یک گل در 8 بازی زد. ضمن آنکه در بازی جام حذفی مقابل الجزیره به خاطر توهین به تونی بازیکن سیاهپوست این تیم 3 جلسه محروم شد.
الغرافه قطر
آخرین تیم دوران حرفه ای فرهاد مجیدی تیم الغرافه قطر بود. او نیم فصل دوم 12-2011 از استقلال راهی قطر شد و در 22 بازی برای این تیم 7 گل زد و با الغرافه فاتح جام امیر قطر شد.
تیم ملی:
فرهاد مجیدی اولین بار در فروردین 1376 در بازی دوستانه مقابل کویت به میدان رفت و آخرین بازی او نیز 15 شهریور 90 مقابل قطر در دوحه بود. فاصله اولین تا آخرین بازی ملی مجیدی 14 سال بود، اما او فقط 47 بازی ملی انجام داد و 10 گل نیز به ثمر رساند. بهترین روزهای حضور او در تیم ملی نیز مربوط به سال 76 و مرحله اول مقدماتی جام جهانی 1998 بود. او البته هیچگاه درخشش باشگاهی را در تیم ملی نداشت.
افتخارات باشگاهی:
قهرمان لیگ قهرمانان آسیا: 2003 با العین
قهرمان لیگ ایران: 1376 و 1387 با استقلال
قهرمان جام حذفی ایران: 1386 و 1390 با استقلال
قهرمان لیگ امارات: 2006 با الاهلی
قهرمان جام حذفی قطر: 2012 با الغرافه
آمار گلزنی در سطح حرفه ای:
تیم ملی: 10 گل/ بهمن: 7 گل/ استقلال: 83 گل/ الوصل: 108 گل/ العین: 1 گل/الاهلی: 7 گل/ النصر: 4 گل/ الغرافه: 7 گل