سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عشق است زنده یاد ناصر خان حجازی و استقلال

نوروز 90رنگ و بویی سیاسی دارد، سیاسی از جنس منطقه‌ای اما در شهر شیراز. شهری که میزبان جشن نوروز با حضور مقامات بلند پایه 20 کشور منطقه است. جشنی که قرار است با شکوه هر چه تمام تر برگزار شود. اما این جشن منتقدان زیادی دارد، منتقدانی که عنوان نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی را دارند، برخی از این منتقدان خواستار لغو این جشن منطقه ای شدند. 
امروز موج انتقادات از برگزاری جشن منطقه ای نوروز در شیراز آغاز شد. بیشتر این منتقدان نمایندگان مجلس هستند. نمایندگانی که عموما از طیف اصولگرا و حامی دولت به حساب می آیند. برخی از این منتقدان برگزاری این جشن را انحرافی می دانند و آن را به تفکر "مکتب ایرانی" ربط می‌دهند. برخی دیگر نیز خواهان لغو این جشن به دلیل اوضاع منطقه هستند.
جشن منطقه ای نوروز در حالی برگزار می‌شود که سازمان ملل متحد در اوایل اسفند سال گذشته سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه ای عید نوروز را به عنوان "روز بین المللی نوروز" و "فرهنگ و صلح جهانی" به رسمیت شناخت. 
در نوروز سال 89 نیز جشن سیاسی نوروز با حضور سران کشورهای فارس زبان در ایران برگزار شد اما جشنی که امسال ترتیب داده شده است قرار است گسترده تر و باشکوه تر باشد. 


امروز یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خواستار لغو جشن نوروز در تخت جمشید و اختصاص هزینه آن برای کمک به جنبش مقاومت در بحرین شد. 

محمود احمدی بیغش در جلسه علنی (چهارشنبه 25 اسفند) در اخطاری مطابق با اصل 84 قانون اساسی با بیان این که در آستانه جشن و سرور عید نوروز قرار داریم، گفت: «متاسفانه شاهد جریانی هستیم که در قالب کار دوستی جشن نوروزی را شکل داده اند که از ایرانی های خارج نشین و برخی از حکام و دولتمردان خارجی دعوت شده است در این جشن حضور داشته باشند.»

نماینده شازند در مجلس شورای اسلامی با اشاره به قتل عام مسلمانان در بحرین اظهار داشت: «آیا صحیح است ما این جشن را برگزار کنیم؛ پیشنهاد می کنم در یک اعلامیه این جشن رابه طور رسمی منحل شده اعلام کنید و مخارج آن را به گروه های مقاومت در این کشورها اختصاص دهیم تا بتوانند بر علیه حاکمان دیکتاتور خود مبارزه کنند.» 

در همین حال رئیس فراکسیون روحانیون مجلس از دعوت علی اکبر صالحی به منظور پاسخگویی به عملکرد اسفندیار رحیم مشایی و برگزاری جشن نوروز و همچنین دعوت ازشاه اردن خبر داد. 

محمد تقی رهبر نماینده اصفهان با اشاره به جشن‌های نوروز گفت که این جشن‌ها برای دومین سال است که برگزار می‌شود و بودجه‌های میلیاردی برای آن خرج می‌شود. این درحالی است که کشاورزان ما حتی نان خشک و آب ندارند. 

رئیس فراکسیون روحانیون مجلس با انتقاد از عملکرد اسفندیار رحیم مشایی رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: «این آقا به صورت مغز عالی متفکر در دستگاه دولتی نشسته است سال‌هاست که مردم عید نوروز و سیزده بدر دارند‏، اما چرا امسال این موضوع در بوغ کرنا شده است؟» 

مصباحی مقدم: هزینه برای جشن نوروز فاقد مشروعیت است 
دومین روحانی مجلسی که به برگزاری جشن نوروز انتقاد کرد غلامرضا مصباحی مقدم عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بود. مصباحی مقدم وجه مالی این برنامه را در نظر گرفت و اعلام کرد که هزینه کردن برای جشن نوروز فاقد مشروعیت است و از نظر سیاسی برای ایران قابل ‏قبول نیست.‏ 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر در ‏بیان ارزیابی خود از برگزاری جشن نوروز و همزمانی آن با حوادث و تحولات منطقه گفت: «فارغ از حوادثی که ‏منطقه شاهد آن است، برپا کردن جشن نوروز و دعوت از سران سایر کشورها تداعی کننده جشن های دوران ‏شاهنشاهی است.» 

وی معتقد است که با توجه به انقلاب های منطقه باید از برگزاری این جشن ها حذر کرد. مصباحی مقدم تاکید کرد: «جشن نوروز باید لغو شود.‏» 

اما دیگر نماینده روحانی مجلس که دراین باره موضع گیری کرده است مرتضی آقا تهرانی است. وی با اشاره به اتفاقات اخیر در منطقه مخصوصا حمله نیروهای حکومتی و عربستانی به مردم درباره برگزاری جشن های نوروز اظهار کرد که مردم مسلمان، ستمدیده و عزادار منطقه از ما توقع دارند باید دولتمردان توجه لازم را داشته باشند. 

نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در این باره واکنش نشان داد و خواستار برگزاری این جشن در نوروز سال 91 شد. کوثری گفت: گفت: «باید به احترام مردم انقلابی منطقه که در حال کشته دادن هستند برگزاری جشنهای نوروزی منتفی شود در سالهای آینده و پس از پیروزی این کشورها و برقراری حاکمیت مردمی و اسلامی آنها برگزار شود.» 

نمازی: برگزاری جشن نوروز به مصلحت نیست 
آیت الله عبدالنبی نمازی عضو مجلس خبرگان رهبری نیز از برگزاری جشن نورورز در شیراز انتقاد کرد. وی نیز هم چون آقا تهرانی به وضعیت منطقه و اتفاقات بحرین اشاره کرد. 

نمازی در گفتگو با مهر در رابطه با برگزاری جشن جهانی نوروز و مغایرت آن با شرایط کنونی منطقه گفت: «مطرح کردن مسئله ایران منهای اسلام در اوضاع و احوال کنونی کشورهای منطقه به مصلحت نبوده و مصداق بارز یک انحراف است.» 

وی با بیان این که شاید نیت کسانی که بر این مسئله اصرار می کنند تقویت پیوندهای بین المللی با توجه به آداب و رسوم ایرانی است، افزود ولی ما می گوییم جمهوری اسلامی ایران نیازی به این گونه مسائل ندارد بلکه وقتی ما بر اسلام تاکید می کنیم همه آنچه را که برای پیوندهای بین المللی لازم است در آن وجود دارد.. 

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری خطاب به برگزارکنندگان این مراسم گفت: «ما به آنها نصیحت می کنیم که سرمایه و استعداد کشور را صرف این گونه کارها نکنند زیرا آنچه که امروز در جهان محور قرار گرفته و مورد توجه است اسلام بوده و ما وظیفه داریم اسلام را در جهان ترویج کنیم.» 

برگزاری جشن جهانی نوروز در شرایط فعلی مطلوب نیست
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز نیز به طیف منتقدان این جشن اضافه شد. وی معتقد است در شرایط فعلی به دلیل کشتار عظیم مردم منطقه و موج بیداری اسلامی، برگزاری جشن نوروز مطلوب نیست. 

ججت الاسلام والمسلمین احمد سالک سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به کشتار بیرحمانه مردم بحرین توسط نیروهای عربستان و امارات گفت: «حرکت های انقلابی و اسلامی که در منطقه شکل گرفته نتیجه عوامل متعددی است که مهمترین آن صدور انقلاب اسلامی با مولفه و شاخصه رشد و بیداری است.»

سالک به در پیش رو بودن جشن نوروز اشاره کرد و افزود عید نوروز با هدایت های اولیاء الهی سامان پیدا می کند ولی اینکه عده ای قصد دارند با خرج پول های سنگین و برگزاری جشن جهانی و حضور در کشور آمریکا به ترویج مکتب ایرانی بپردازند امر بسیار غلطی است و لذا در همین زمینه برخی مسئولان قصد داشتند پادشاه اردن را به تهران دعوت کنند که اگر این حضور صورت می گرفت مایه نکبت و بدبختی بود. 

وی ادامه داد در شرایط فعلی به دلیل کشتار عظیم مردم منطقه و موج بیداری اسلامی برگزاری جشن نوروز مطلوب نیست