در حالی که کمتر از چهار روز تا انتخاب رییس مجلس خبرگان رهبری برای دو سال آینده باقی مانده است، رسانههای اپوزیسیون و چهره های افراطی حامی دولت با تمام توان قصد دارند زمینه را برای تغییر رییس مجلس خبرگان و حذف آیت الله هاشمی از کرسی ریاست این مجلس فراهم کنند. رسانه های اپوزیسیون نظیر جرس از ماه ها قبل با فضاسازیهای گسترده و عنوان کردن اینکه نظر رهبر انقلاب بر تغییر رییس مجلس خبرگان است، کوشیدند با انتشار اتهامات گسترده، حتی سفرهای مکرر رهبر انقلاب به قم را به عنوان رایزنی برای این موضوع جلوه دهند و نهادهای انقلابی نظیر سپاه و... را متهم به فشار و فضاسازی برای تغییر رییس مجلس خبرگان کرده و نوشت: "حمله شریعتمداری به هاشمی رفسنجانی را بدون پرده پوشی می توان موضع صریح رهبری علیه رئیس مجلس خبرگان دانست. این حملات در روزهای آینده تا اواخر اسفند ماه افزایش خواهد یافت، چرا که اراده رهبری به تسخیر آخرین کرسی مستقل نظام تعلق گرفته است. وی سفرش به قم را یک روز دیگر تمدید کرد تا برای دومین بار با جامعه مدرسین درباره دغدغه اصلیش سخن بگوید."
از نگاه مسوولان این رسانه ها، تغییر رییس مجلس خبرگان و حذف آیت الله هاشمی، آخرین پل برای حل مسالمت آمیز چالش حوادث پس از انتخابات را از بین می برد و از این رو برای تضعیف نظام و رهبری کارساز خواهد بود.
حتی برخی اصلاح طلبان تندرو نیز در تحلیلهایی ضمن زیر سوال بردن جایگاه فعلی مجلس خبرگان، با اشاره به اینکه ریاست هاشمی بر مجلس خبرگان در سه سال اخیر منفعتی برای آنان نداشته و تنها بر اعتبار این مجلس افزوده، تغییر در ریاست خبرگان را تلویحا به سود اصلاح طلبان دانسته و با طرح احتمال استعفای هاشمی از عضویت در مجلس خبرگان پس از تغییر ریاست این مجلس، آن را به سود خود دانسته اند.
در نگاه اصلاح طلبان تندرو و اپوزیسیون، حضور هاشمی که تنها عضو باقیمانده شورای نخست انقلاب در ساختار رسمی جمهوری اسلامی است، راه مخالفت صریح با اصل ولایت فقیه و تجدیدنظرطلبی را دشوار می کند و از این رو جدا کردن آیت الله هاشمی از ساختار نظام، مقدمه ریزش بسیاری از نیروهای میانه رو از همراهی با نظام و افزایش فاصله علما و مراجع شاخصی نظیر آیت الله جوادی آملی، آیت الله مجتبی تهرانی، آیت الله مکارم شیرازی، آیت الله صافی گلپایگانی و ... با نظام می باشد.
از سوی دیگر، روزنامه های افراطی حامی دولت و سایتهای وابسته به این طیف نیز همزمان خط تخریب هاشمی را دنبال کرده و برخلاف نظر صریح رهبر انقلاب مبنی بر پرهیز از سیاسی و جناحی کردن موضوع و فشارهای بیرونی در مسایل مجلس خبرگان رهبری، این جریانات که اکثرا با بودجه بیت المال اداره می شوند، به جعل خبر، فضاسازی و ارعاب در جهت تغییر رییس مجلس خبرگان می پردازند.
از نگاه این گروه حذف آیت الله هاشمی از ریاست مجلس خبرگان و ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام مقدمه برای کامل کردن پاکسازیهای پس از انتخابات است و پس از آن می توان به راحتی چهره هایی نظیر علی لاریجانی را از ریاست مجلس و محمدباقر قالیباف را از شهرداری تهران حذف و عملا رقبای بالقوه انتخابات ریاست جمهوری آینده طیف حامیان افراطی دولت را به حاشیه راند.
همکاری سازمان یافته این جریانات که نهایتا به ادعای نامه 50 نفره یا به روایت دیگر 60 نفره عضو مجلس خبرگان به آیت الله مهدوی کنی انجامید، شبیه اقدام طرح نظارت بر نمایندگان است که با گرفتن 150 امضا از نمایندگان اعلام وصول شد، اما تنها نیمی از نمایندگان امضا کننده به آن رای دادند و نیم دیگر در زمان رای گیری به دلیل مخفی بودن رای، بدون تاثیرپذیری از ارعاب و فضاسازی جریانات افراطی رای واقعی خود را دادند و باعث ناکامی این طرح در مجلس شد.
در همین راستا برخی به دنبال تغییر آیین نامه خبرگان و تغییر نحوه رای گیری از مخفی به علنی بودند تا نمایندگان خبرگان را به دلیل مشخص شدن رایشان تحت فشار بگذارند، اما با توجه به این که با پایان مدت دو ساله هیات رئیسه فعلی خبرگان، اولین دستور جلسه روز سه شنبه آینده تعیین هیئت رئیسه جدید است، در این اقدام موفق نشدند.
در این میان نکته جالب توجه، سکوت معنادار محمود احمدی نژاد و اسفندیار رحیم مشایی، دو چهره مخالف سرسخت آیت الله هاشمی در این روزهاست که گویا منتظر به نتیجه رسیدن پروژه مذکور برای بهره برذاری از حاصل آن هستند