عشق است زنده یاد ناصر خان حجازی و استقلال

 

در حالی که از حدود 3 هفته پیش انواع فشارهای پنهان و آشکار رسانه ای ، سیاسی و عملیات روانی شدیدی برای تاثیرگذاری بر آزای خبرگان و تغییر رای اعضای این مجلس مهم از سوی جریانهای مشخص سیاسی و رسانه ای در قالبهای مختلف آغاز شده و با شدت ادامه دارد، رجانیوز در فرار به جلو جالبی، از دخالت بیرونی در امور خبرگان انتقاد کرد.

 این سایت به درستی به نهی صریح رهبر انقلاب از دخالت بیرونی در امور خبرگان اشاره کرده و می نویسد: «رهبر معظم انقلاب در جریان انتخابات گذشته این مجلس با انتقاد از جناحی کردن موضوع خبرگان، حل و فصل موضوعات مرتبط با خبرگان را وظیفه اعضای این مجلس دانسته بودند»، اما با چشم پوشی از انواع اقدامات مشکوک انجام شده طی این مدت، اعم از قرار دادن هدفمند شعار مرگ بر رئیس فعلی خبرگان در تجمعات و تحصنهای علیه 25 بهمن، پخش زنده و غیرزنده این شعارها از رسانه ملی، حمله شوکری به خانواده رئیس خبرگان، تشکیک در ترور هاشمی رفسنجانی به دست گروه تروریستی فرقان، انتشار اخبار جعلی در خصوص رای و نظر نمایندگان خبرگان و انواع اظهارنظرهای قطعی و تعیین تکلیفهای بی باکانه چهره های سیاسی بیرون از خبرگان نظیر حسین صفار، علیرضا پناهیان، غلامحسین الهام، حمید رسایی، مهدی طائب و... که هیچ یک در جایگاه خط دادن به فقهای خبرگان نیستند، با ادبیات جالبی نوشته: «شواهد از احتمال تغییر قریب الوقوع ریاست این مجلس حکایت دارد و احتمال تصمیم اعضای خبرگان برای تغییر در مدیریت وریاست این مجلس قطعی به نظر می رسد!»

اما فشارهای بیرونی بر اعضای خبرگان به روایت این سایت، این بوده که حجت الاسلام سید رضا اکرمی در واکنش به فشارهای موجود بر هاشمی، آنها را مطالبه جمعی محدود عنوان کرده و اعلام کرده است که این انتقادات مطالبه افکار عمومی نیست.

«فشار بیرونی دکتر علی مطهری بر اعضای خبرگان»(!) هم به روایت این سایت این بوده که در پاسخ به اینکه برخی می‌گویند هاشمی از موسوی و کروبی حمایت می‌کند گفته است: «ما نمی‌توانیم در نیات افراد کاوش کنیم و پیش‌داوری انجام دهیم زیرا عملکرد افراد مهم است و باید حکم به ظاهر کنیم. زیرا نیات افراد ملاک تخلف نیست.»

 این سایت در پایان می نویسد: «با این حال مشخص نیست ایجاد فشار سیاسی از بیرون مجلس خبرگان بر چه مبنایی صورت می گیرد.»

لازم به ذکر است رهبر انقلاب در چند سخنرانی خود با اشاره به جایگاه خبرگان بر ضرورت دور ماندن جایگاه این مجلس از مسایل جناحی تاکید کرده و اظهار کرده اند:

«...این مجلس جاى مسائل خطى و جناحى و دسته‏ بازى و گروه‏بازى نیست؛ هدف این مجلس و آن مقصود و غرضى که براى آن به وجود آمده، یک مسئله‏ى کاملاً عمومى و ملى است. مسئله‏اى نیست که انگیزه‏هاى جناحى و خطى و مخالفتهاى سلیقه‏اى و اینها حق داشته باشند که در کار این مجلس دخالت کنند. این مجلس بالاتر از این حرفهاست. بنابراین صاحبان عقاید و سلایق سیاسى میتوانند در همه جا، از جمله در این مجلس حضور داشته باشند؛ لیکن جاى اعمال این اغراض و این جناح و خطگراییها اینجا نیست. باید از این انگیزه‏هاى جناحى جداً پرهیز کرد.» (9 / 6 / 1385

* «...امتیاز بى‌‌بدیل مجلس خبرگان رهبرى این است که در این مجلس دغدغه‌‌هاى عمومى و ملى مطرح است؛ معطوفاً به اسلام و انقلاب. در این مجلس - که شاید این خصوصیت در این مجلس بى‌‌نظیر باشد - جناح‌‌بندى‌‌هاى سیاسى، خطبازى‌‌ها و خطسازى‌‌ها راهى ندارد؛ تاکنون بحمداللَّه این جور بوده، بعد از این هم به حول و قوه‌‌ى الهى همین جور خواهد بود؛ و همین مایه‌‌ى وزانت و متانت و اهمیت این مجلس در چشم مردم است. و لذا مى‌‌بینید دشمنى دشمن‌‌ها هم با این مجلس بسیار وسیع و گسترده است، که در هر برهه‌‌اى از زمان به یک نحوى این دشمنى نشان داده میشود.

این مایه‌‌ اعتماد مردم است که احساس بکنند این جمع منتخب آنها - که همه عناصر روحانى و شناخته شده‌‌ى به علم دین هستند - در این مجلس به فکر مسائل اساسى اسلام و مسلمین و جامعه‌‌ى ایرانى و مسائل عمده‌‌ى کشور هستند؛ مسائل شخصى و خطى و جناحى در تصمیم‌‌گیرى‌‌ها و در اظهارات اینها راهى ندارد. این خیلى چیز مهمى است. صحنة کار برای این مجلس، صحنة دفاع از اصول است، صحنة دفاع از ارزش ها است؛ ممکن است سلائق و بیان های مختلفی باشد، لکن حقیقت قضیه همین است.» (2 / 7 / 1388)

به هرحال باید اشاره رجانیوز به این توصیه رهبر انقلاب را به فال نیک گرفت.

به نظر می رسد اگر این طیف مطابق ادعای خود ولایتمدار هستند و اعضای مجلس خبرگان را که همگی فقهای مورد تایید شورای نگهبان هستند را دارای بصیرت می دانند، بهتر است در دو هفته باقی مانده به انتخابات هیات رئیسه خبرگان دست از فشارهای بیرونی و فضاسازیهایی که بیشتر جایگاه این مجلس را تضعیف می کند، بردارند تا اعضای این مجلس نیز به وظیفه شرعی خود با شناخت از همه جوانب اقدام نمایند تا علاوه بر اقدام اصولی، خاطره شرمندگی و فضاسازیهای ناکام رسانه ای  این دوستان در دو سال قبل، در 17 بهمن امسال نیز تکرار نشود.

گفتنی است مشابه همین فضاسازی ها علیه رئیس خبرگان در اسفند 78 نیز انجام شد، اما در نهایت تنها منجر به تضعیف جایگاه یک فقیه شورای نگهبان شد.

اقدامات انجام شده طی این مدت: قرار دادن هدفمند شعار مرگ بر رئیس فعلی خبرگان در تجمعات و تحصنهای علیه 25 بهمن، پخش زنده و غیرزنده این شعارها از رسانه ملی، حمله شوکری به خانواده رئیس خبرگان، تشکیک در ترور هاشمی به دست گروه تروریستی فرقان، انتشار اخبار جعلی در خصوص رای و نظر نمایندگان خبرگان و انواع اظهارنظرهای قطعی و تعیین تکلیفهای بی باکانه چهره های سیاسی بیرون خبرگان نظیر صفار، پناهیان، الهام، رسایی، طائب ..