عشق است زنده یاد ناصر خان حجازی و استقلال

دور اول مرحله گروهی جام ملت‌های آسیا با ناکامی عرب‌ها به پایان رسید.

عرب‌ها (که نصف تیم‌های جام را تشکیل می‌دهند) چند روز قبل از جام ملت‌های آسیا کری‌خوانی را برای سایر تیم‌های دیگر حاضر در جام ملت‌های آسیا آغاز کرده بودند. این تیم‌ها تا قبل از جام ملت‌ها در بازی‌های تدارکاتی بعضا نتایج خوبی کسب کرده و به همین نتایج می‌نازیدند، اما با برگزاری دور اول رقابت‌ها همه چیز رنگ باخت.

*تمام قهرمانان شکست خوردند

کویت در سال 1980، عربستان در سال‌های 1984، 1988 و 1996 و عراق تیم‌های عربی هستند که در 14 دوره گذشته با قهرمانی به کار خود پایان دادند. 5 عنوان قهرمانی از 8 عنوان برگزار شده از سال 1980 به بعد، شرایط را برای ششمین قهرمانی 8 تیم عربی حاضر در رقابت‌ها حداقل از لحاظ روحی و روانی مهیا کرده بود اما در همان دور اول هر 3 تیم قهرمان با شکست کار را به پایان رساندند.
عربستان در همان بازی اول با شکست مقابل سوریه، مربی پرتغالی‌اش را برکنار کرد تا ناصر الجوهر، آلترناتیو همیشگی مربیان عربستانی به سر کارش برگردد. بی شک شگفتی دور اول با این نتیجه رقم خورد و شوک بزرگی را به شاهین‌های سبز وارد کرد. پرافتخارترین تیم آسیا به این ترتیب در گام اول شکست را به چشم دید.

در سوی دیگر کویت با 2 گل از چین مدعی شکست خورد تا گام اول آبی‌پوشان نیز در غیاب بدرالمتاوا، بهترین بازیکن کویت متزلزل برداشته شود.

در حساس‌ترین بازی دور اول عراق، قهرمان آخر جام در حالی مقابل تیم ملی ایران صف‌آرایی کرد که برای دفاع از عنوان قهرمانی تمام ستاره‌های سال‌های اخیرش را به همراه داشت اما حضور ستارگان قدیمی و جدید عراق هم مقابل ستاره‌های درخشان ایرانی کاری جز سو سو زدن از دست‌شان برنیامده تا آخرین قهرمان در اولین بازی مقهور ایران شود.
به این ترتیب 3 تیم ملی کشورهای عربی که سابقه قهرمانی را در کارنامه دارند با شکست به کار خود پایان دادند تا علامت سؤالی بزرگ در مقابل نام این تیم‌ها برای سرنوشت صعودشان نقش ببندد.

*متوقف کردن ژاپن، بهترین نتیجه عرب‌ها
از 8 تیم عرب حاضر در جام ملت‌های آسیا 5 شکست، 2 تساوی و یک پیروزی حاصل شد. تنها پیروزی این مرحله نیز در حالی به دست آمد که 2 تیم عربی سوریه و عربستان با هم پیکار کردند تا با پیروزی سوریه نخستین شگفتی جام هم رقم بخورد.

در گروه اول قطر، میزبان پرامید رقابت‌ها مقابل ازبکستان قدرتمند شکست خورد. این نتیجه در حالی به دست آمد که شاگردان برونو متسو خوشحال و هیجان‌زده از میزبانی جام جهانی 2022 بازی احساسی را مقابل 37 هزار تماشاگر خودی به نمایش گذاشتند. به نظر می‌رسد که در پایان رقابت‌ها هیچ راهی جز خداحافظی متسو با شاگردانش باقی نماند.
این مربی فرانسوی در صورتی که امشب تیمش مقابل چین شکست بخورد، غزل خداحافظی را خوانده و باید برای همیشه این کشور حاشیه خلیج فارس را ترک کند.

در گروه دوم 3 تیم عرب حضور دارند. نکته جالب در این گروه، رقم خوردن بهترین نتیجه تیم‌های عرب با یک تساوی است. جایی که اردنی‌ها با توقف کردن سامورایی‌ها دست به کار بزرگی زدند تا زنگ خطر را برای قهرمان 2 دوره جام ملت‌های آسیا به صدا درآورند.
سوریه نیز با پیروزی مقابل عربستان به عنوان صدرنشین به کار خود در پایان روز اول مرحله گروهی پایان داد، اما با توجه به اینکه این پیروزی در مقابل یک تیم عرب دیگر به دست آمد، نمی‌توان این پیروزی را شاهکارهای سوری‌ها به حساب آورد.

در گروه سوم تنها تیم عربی، بحرین است که این تیم هم طبق انتظار از کره جنوبی شکست خورد و در گروه چهارم نیز تنها امارات با یک بازی امیدوار کننده مقابل کره‌شمالی، توجهات را جلب کرد. اگر امارات کمی خوش شانس بود و مقابل تیمی جام جهانی دیده به پیروزی می‌رسید، شاید می‌شد امروز این تیم را موفق‌ترین کشور عربی در قطر معرفی کرد، اما این اتفاق رخ نداد.

*عرب‌های قعرنشین
در گروه اول قطر و کویت با شرایط برابر قعرنشین هستند، در گروه دوم صدرنشینی سوریه بیشتر به حبابی توخالی می‌ماند که با یک اشاره ژاپن این حباب می‌ترکد. ژاپنی‌ها در این گروه حریف قدری را نمی‌بینند و از حالا خواب صعود می‌بینند. در این گروه هم اردن و عربستان در قعر قرار دارند.
در گروه سوم بحرین به لطف تیمی غیرحرفه‌ای (هند) در مکان سوم قرار دارد و در گروه چهارم نیز امارات و عراق رتبه های سوم و چهارم را به خود اختصاص داده‌اند.

در سال 2007 عراق از گروه اول صعود کرد و عمان حذف شد، از گروه دوم امارات و قطر حرف شدند و از گروه چهارم بحرین نتوانست به مرحله دوم صعود کند تا تنها عربستان و عراق در بین 8 تیم برتر این جام حاضر باشند.

*تمام نتایج تیم های عربی در روز اول مرحله گروهی:
قطر صفر - ازبکستان 2
کویت صفر - چین 2
ژاپن یک - اردن یک
عربستان یک - سوریه 2
کره جنوبی 2 - بحرین یک
کره شمالی صفر - امارات صفر
ایران 2 - عراق یک

*برنامه بازی‌های روز دوم مرحله گروهی تیم‌های عربی:
ازبکستان - کویت (16:45)
چین - قطر (19:45)
اردن - عربستان (16:45)
سوریه - ژاپن (19:45)
بحرین - هند (19:45)
امارات - عراق (19:45)