عشق است زنده یاد ناصر خان حجازی و استقلال

در ایران 38 انسان بیگناه شیعه و سنی به قتل رسیدند. ما حملات ترویستی را چه در ایران و یا هرگوشه ای از دنیا رخ دهد محکوم می کنیم. ما نمی خواهیم کربلاهای جدیدی را شاهد باشیم. نمی خواهیم با کشتارهای جدید تنمان به لرزه بیافتد. وقتی در پاکستان، یمن، عراق در مسجدی بمبی منفجر می شود باور کنید احساس ناراحتی کلیه اندام مان را به درد می آید و حادثه کربلا را مجددا شاهد می شویم. قتل انسانهای معصوم جنایتی پست است

نخست وزیر سنی ترکیه برای اولین بار در تاریخ این کشور در مراسم عاشورای حسینی در استانبول شرکت کرد و در مدح و شناخت امام حسین (ع) سخن گفت.

نخست وزیر ترکیه امروز برای اولین بار در تاریخ این کشور در مراسم عزاداری عاشورای حسینی شرکت کرد. رجب طیب اردوغان سخنان خود را در این مراسم با تسلیت و ادای احترام به شهدای کربلا آغاز کرد.

وی در مراسم عاشورا گفت: در این روز ماتم من قبل از هر چیز امید دارم که حضور در سر مزار شهدای کربلا نصیب هر کس شود. از پیغمبر(ص) سوال کردند که کدام یک از اهل بیت را بیشتر توجه دارید؟ ایشان فرمودند: امام حسن(ع) و امام حسین(ع). حسین از من است و من هم از حسین. کسی که حسین را دوست دارد من و خدا را دوست دارد. کسی که خدا را دوست دارد حسین را دوست دارد.

امام حسین(ع) 1370 سال قبل در چنین روزی به همراه خانواده اش در کربلا شهید شد. از آن روز تا به امروز سینه همه ما به درد آمده و جگرمان آتش گرفته است. از آن روز تا به امروز دعاها و مرثیه های ما عرش را به لرزه در می آورد. از آن روز تا به امروز می دانیم که فرشته ها در عرش ها گریه می کنند. شهادت امام حسین(ع) مرگ نیست، نابودی نیست بلکه زندگی و زنده بودن است. وداع نیست، به وصال رسیدن است. پایان نیست، بلکه شروع است. جدایی نیست، بلکه وصلت است.

شهادت آن انسان مبارک که به خاطر آن عرش اشک می ریزد، وسیله ای برای برادری است. وحدت و همبستگی است. بدانید که هر کس بخواهد از فاجعه کربلا به منظور استثمار و ایجاد تفرقه سو استفاده کند علیه امام حسین(ع) حق کشی کرده است. پیغمبر اسلام امام حسن و امام حسین (علیهما اسلام) را به دو گوشواره عرش الهی تشبیه کرده است.

امام حسین (ع) در 1370 سال قبل به همراه خانواده عزیزش در کربلا به شهادت رسیده اند. تاریخ تا به امروز شاهد چنین قتل عامی نبوده و ما امروز در دهم محرم سنگینی این درد و رنج را با خود حمل می کنیم.

امام حسین (ع) در آن روز وقتی صدای فریاد خواهرش حضرت زینب (ع) را شنید با متانت و صبری تاریخی گفت: خواهرم به خدا پناه ببر و بدان که هرچه در آسمان و زمین هست روزی خواهد مرد، آسمان هم باقی نخواهد ماند، به غیر پروردگار همه چیز محکوم به نابودی است. مادرم، پدرم و برادرم حسن (ع) خیرشان از من بیشتر بود. هر کدام از آنها یک به یک رفتند. خداحافظ زینب.

وقتی می شنویم در یک جایی یک انسان معصوم و بیگناه به قتل رسیده کربلا، امام حسن، امام حسین و حضرت علی اکبر (علیهم السلام) یادمان می آید و قلبمان به لرزه می افتد.

نخست وزیر ترکیه در ادامه سخنانش ضمن اشاره به حادثه تروریستی چابهار که منجر به شهادت 38 انسان بیگناه شد گفت:
در ایران 38 انسان بیگناه شیعه و سنی به قتل رسیدند. ما حملات ترویستی را چه در ایران و یا هرگوشه ای از دنیا رخ دهد محکوم می کنیم. ما نمی خواهیم کربلاهای جدیدی را شاهد باشیم. نمی خواهیم با کشتارهای جدید تنمان به لرزه بیافتد. وقتی در پاکستان، یمن، عراق در مسجدی بمبی منفجر می شود باور کنید احساس ناراحتی کلیه اندام مان را به درد می آید و حادثه کربلا را مجددا شاهد می شویم. قتل انسانهای معصوم جنایتی پست است.

لازم به یادآوری که سخنان اردوغان در مراسم عاشورا بارها با صلوات عزاداران حسینی همراه شد.

سخنان نماینده رهبرانقلاب درمراسم عاشورا دراستانبول

 

دکتر علی‌اکبر ولایتی، به عنوان نماینده رهبر معظم انقلاب به دعوت آقای «صلاح‌الدین» رهبر شیعیان ترکیه، در مراسم عزاداری حضرت امام حسین(علیه‌السلام) در روز عاشورا، در استانبول ترکیه شرکت کرد.
در این عزاداری باشکوه که امروز بنجشنبه با حضور ده‌ها هزار نفر از شیعیان ترکیه برگزار شد، رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه برای اولین بار به عنوان یک مقام بلندپایه ترک در آن حاضر شد و سخنرانی کرد. همچنین، دکتر ولایتی نیز در سخنانی، به شرح و پیام قیام عاشورا پرداخت که متن کامل این سخنان وی به شرح زیر منتشر می‌شود:
بسم اللَّه الرحمن الرحیم‌
جناب آقاى رجب طیب اردوغان‌
جناب آقاى صلاح‌الدین‌
حضار گرامى، خواهران و برادران عزادار حسینى‌
سلامٌ علیکم،
تاریخ در مورد عاشورا که به یقین یکى از ایام اللَّه است، بسیار گفته است و چه بسا رویدادهاى مهمى که در این روز اتفاق افتاده باشد. امّا شاید مهمترین حادثه تاریخ پس از بعثت رسول اکرم (صلى الله علیه وآله وسلم) وقتى روى داد که فرزند گرامى ایشان به دست کسانى که ادعاى پیروى از دین او را داشتند به شهادت رسید. درحالیکه داعیه‌اى جز حق‌طلبى و اصلاح امّت جدش نداشت. حق طلب بود و در برابر ظلم، ستم و انحراف ایستاده بود. او و یاران اندکش درحالى به شهادت رسیدند که حتى از نوشیدن آب محروم گشته بودند. آب رودخانه عظیم فرات به روى آن حضرت و اصحابش و حتى کودکان شیرخوار و خردسال و زنان بسته شد و آنگاه پس از نبردى نابرابر، ایشان و یاران باوفایش به شهادت رسیدند و دختران و اهل بیت حضرت رسول اکرم محمد مصطفى (صلى الله علیه وآله وسلم) به اسیرى رفتند درحالیکه سردسته‌هاى قاتلین آن بزرگوار به نام پیروى از اسلام در کاخ‌هاى مجلل اقامت گزیده بودند.

عاشورا فقط یک تراژدى نیست، بلکه نماد ایستادگى در برابر ظلم و طغیان و انحراف از مبانى و ارزش‌هاى اسلامى است. هنوز چند دهه از بعثت پیام اسلام سپرى نشده بود که حکومتِ براساس شریعت اسلامى، با توطئه برچیده شد و سلطنت جایگزین خلافت گردید. نظام سلطنتى موروثى جدید مى‌کوشید تا تمامى ارزش‌هاى اشرافى و جاهلى عرب را با پوشش و توجیهى اسلامى احیا کند.

با "عدالت"، "معنویت"، "آزادى انسان"، "مساوات" و "ملاک بودن تقوا"، که از ویژگى‌ها و ارزشهاى دوران اسلامى بود مبارزه مى‌شد و مى‌رفت که به جاى آن ارزش‌هاى جاهلى عرب نظیر: "برترى نژادى"، "نابرابرى میان مسلمانان"، "مزیت بودن نفاق و دورویى"، "حکومت کردن و اخذ بیعت با تکیه بر زور سلاح و ترور" و "مزیت شدن بى‌تقوایى و حلال شمردن محرمات خداوندى" حاکم شود.

در چنین شرایطى آیا نواده رسول خدا (صلى الله علیه وآله وسلم) که دفاع از مبانى دین جدش را وظیفه خود مى‌دانست، راه دیگرى پیش رو داشت. او اعلام کرد که قادر نیست این انحرافات را بپذیرد و براى اصلاح امور امّت جدّش حضرت محمد مصطفى (صلى الله علیه وآله وسلم) قیام کرد تا به نماد حق‌جوئى و ظلم‌ستیزى در هماره تاریخ مبدّل شود. اوست که در بیان فلسفه قیام خود فریاد برمى‌آورد آیا نمى‌بینید که به حق عمل نمى‌شود و از باطل دورى نمى‌شود.

در هنگامه نبردى نابرابر همه رفتارهاى حضرت امام حسین (علیه السلام) براى آن بود که نماد درستى و صراط مستقیم براى آیندگان روشن و فروزان گردد و آنچه را که بیش از هر چیز دیگر دوست دارد یعنى نماز را اقامه کند و مى‌کوشد تا اهمیت التزام به شعائر دینى را بر مسلمانان بنمایاند. آن حضرت درحالیکه با تعداد کم اصحابش در محاصره تیراندازهاى سپاهیان یزید بودند و از هر طرف تیر به سوى آنها مى‌آمد، در هنگام ظهر نماز جماعت اقامه کردند.

بدین ترتیب قیام امام حسین (علیه السلام) و عاشورا به نماد حق‌جوئى، ایثار و ایستادگى در برابر ظلم، انحراف و بى‌عدالتى مبدّل شد. "نمادى" که امروزه یکى از اصلى‌ترین محورهاى وحدت میان مسلمانان شده است.

پیروان مذاهب مختلف اسلامى هم خود را پیرو حسین (علیه السلام) مى‌دانند و تحقق آموزه‌هاى او را فریاد مى‌کنند. در جاى جاى جهان اسلام، همه مسلمانان با شنیدن نام امام حسین (علیه السلام) ستم‌ستیزى را به یاد مى‌آورند و هر یک به نحوى براى ماندگارى ارزش‌هایى که آن امام حق‌جو براى آنها قیام کرد، در تلاشند. یکى "مرثیه خان" حسین است و دیگرى "عزادار مشتاق" او.

گفته‌اند که هر زمان عاشورا و هر مکان کربلاست. بدین معنا که دفاع از مبانى اصیل اسلامى و مبارزه با دشمنان آن وظیفه همه مسلمانان در همیشه تاریخ است. در عصر کنونى نیز دنیاى اسلام در برابر چالش‌هاى سختى قرار گرفته است. مقابله با این چالش‌ها وظیفه دشوارى است که همه مسلمانان با تأسى به آموزه‌هاى قیام امام حسین (علیه السلام) بر دوش دارند.

در دنیاى امروز، اسلام ستیزى در ابعاد مختلف تبلیغى که بیش از هر چیز قرآن کریم و شخصیت عظیم پیامبر اسلام (صلى الله علیه وآله وسلم) را نشانه رفته است؛ شبیخون فرهنگى، که بنیان‌هاى جوامع اسلامى را هدف گرفته ؛ تهاجم سنگین سیاسى که موجودیت کشورهاى اسلامى و استقلال آنها را مورد هجوم قرار داده عنوان‌هاى نبرد کنونى حق و باطل است. امّا شاید لازم باشد در این مناسبت به مظلومیت مردم فلسطین نیز اشاره کنیم. ملتى که قربانى توطئه عظیم غرب و صهیونیسم شده و دهه‌هاى متمادى بار سنگین دفاع از همه امّت اسلامى را بر دوش گرفته و به نوک پیکان دفاع از اسلام و مسلمانان مبدل شده است. این ملّت مسئولیت نبردى نابرابر را در برابر هجوم رژیم صهیونیستى بر عهده دارد.

در این میان محاصره ناجوانمردانه مردم غزّه، ملموس‌ترین نمونه ظلم اتحاد صلیبى - صهیونیستى علیه مسلمانان است. پیروى از امام حسین (علیه السلام) و آموزه‌هاى عاشورا ما را موظف مى‌کند تا یارى این ملّت مظلوم را سرلوحه کارهاى خویش قرار دهیم. حضرت امام خمینى در حقیقت یکبار دیگر پرچم امام حسین (علیه السلام) را علیه استکبار جهانى برداشت.

مقام معظم رهبرى حضرت آیت‌اللّه خامنه‌اى، در تبعیت از امام خمینى (ره) قیام حضرت اباعبداللَّه الحسین (علیه السلام) را الگوى خویش قرار داده و احیاى اسلام و ارزش‌هاى اسلامى را وجهه همّت خود نموده‌اند و در همین راستا سعى بلیغ در وحدت امّت اسلامى داشته و فتواى اخیر ایشان نمونه چنین کوششى است.

در اینجا لازم مى‌داند به جایگاه ویژه کشور شما ترکیه در دفاع از مقدسات اسلامى و مقابله با توطئه‌هاى ضداسلامى اشاره کنم و با تقدیر از این نقش تاریخى، وحدت اسلامى موجود در ترکیه را مورد ستایش قرار دهم. حضور جناب آقاى اردوغان نخست وزیر محترم ترکیه در این مراسم و عزادارى ملّت ترکیه در عاشوراى حسینى یکى از مهمترین نمادهاى وحدت اسلامى است.

در خاتمه کلام خود را با شعرى از مولانا جلال‌الدین رومى در خصوص حضرت امام حسین (علیه السلام) و فاجعه عاشورا به پایان مى‌برم.

در دفتر ششم مثنوى معنوى، در داستان آن کس که روز عاشورا به شهر "حلب" وارد شد و چون عزادارى شیعیان را دید پرسید که این غوغا و هیاهو را چه سبب است؛ به او جواب دادند:

روز عاشورا نمى‌دانى که هست‌
ماتم جانى که از قرنى به است‌
پیش مؤمن کى بود این قصه خوار
قدر عشق گوش، عشق گوشوار
پیش مؤمن ماتم آن پاک روح‌
شهره‌تر باشد ز صد طوفان نوح‌