سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عشق است زنده یاد ناصر خان حجازی و استقلال

مقدماتی جام جهانی 2014 برزیل- منطقه آسیا- مرحله آخر

تیم ملی فوتبال ایران

گروه A- دور سوم

تیم ملی ایران- تیم ملی قطر

تیم ملی فوتبال قطر

سه‌شنبه 23 خردادماه 1391- ساعت 20:00

ورزشگاه آزادی تهران

بازی فوتبال ایران و قطر

داور: پیتر گرین (استرالیا)

اخطار: ابراهیم ماجد(53)، قاسم برهان(84)، برونو سزار(89) از قطر- آندارنیک تیموریان(85)، علی کریمی(89) از ایران

تماشاگر: حدود 100 هزار نفر

تماشاچیان بازی فوتبال ایران و قطر

تیم ملی ایران: مهدی رحمتی، سید جلال حسینی، هادی عقیلی، خسرو حیدری، احسان حاج‌صفی (46- محمدرضا خلعتبری)، مهرداد پولادی، حسین ماهینی (53- اشکان دژاگه)، آندرانیک تیموریان، جواد نکونام، علی کریمی و کریم انصاری فرد

سرمربی: کارلوس کی‌روش

بازی فوتبال ایران و قطر

تیم ملی قطر: قاسم برهان، محمد حسونا، ابراهیم عبدالله، فابیو سزار، محمد کاسولا، سباستین سوریا، خلفان ابراهیم، امارا جونیور، عبدالله الغائم، یونس

سرمربی: پائولو اتوری

بازی فوتبال ایران و قطر

شرح بازی:

تیمی که در تاشکند طی یک مسابقه پر حرف و حدیث ازبکستان را مغلوب کرد باید برای عقب نماندن از کورس صعود با چشم‌بادامی‌های کره‌ای تیم فوتبال قطر را در خانه مغلوب کند. هر چند این روزها مسابقات یورو2012 تمامی نگاه‌ها را معطوف به خود کرده ولی باید به هواداران پرشور ایرانی دست مریزاد گفت که با حضور پرتعداد در ورزشگاه آزادی بازیکنان تیم فوتبال ایران را تنها نگذاشتند.

بازی فوتبال ایران و قطر

نیمه اول

ایران بازی را با ترکیبی کاملا متفاوت از دیدار قبلی آغاز کرد. حضور کریم انصاری‌فرد در نوک حمله و حضور همزمان پولادی و حاج‌صفی در جناح چپ و ماهینی و خسرو حیدری در جناح راست نشان می‌داد کی‌روش برنامه‌های زیادی برای نفوذ از جناحین و موقعیت‌سازی برای مهاجم اول خود دارد. شاگردان کی‌روش در تب و تاب برتری بر قطر چندملیتی، مسابقه را توفانی آغاز کردند و قرمزپوشان قطری در همان ابتدا در نیمه زمین خود حبس شدند. سرمربی تیم ایران با گماردن حسین ماهینی در دفاع راست و به بازی گرفتن خسرو حیدری در خط هافبک نشان داد به حملات بیشتری از سمت راست چشم دوخته است. تیم ایران تا دقیقه بیستم فضا و زمان بازی را در اختیار داشت ولی توفیق چندانی روی دروازه قاسم برهان نداشت. در این دقایق باز هم بازیکنان سفیدپوش ایران به پرتاب‌های اوت بلند حاج‌صفی و ماهینی از دو جناح امید بسته بودند که از قضا در دقیقه سی‌ام مسابقه پرتاب اوت دستی ماهینی با شوت سرضرب کاپیتان نکونام به تیر افقی قطر اصابت کرد.

تماشاچیان بازی فوتبال ایران و قطر

قطری‌ها نیز با قاپیدن توپ از دست بازیکنان ایران چشم به ساق‌های خلفان ابراهیم مهاجم زهردار و خطرناک خودشان دل بسته بودند که اگر فرصت مهیا می‌شد دروازه رحمتی را با مشکل مواجه می‌ساخت. در تنها حمله خطرناک شاگردان اتوری می‌توان به ضربه سر امارال جونیور اشاره کرد که مشت‌های مهدی رحمتی ناجی دروازه تیم ایران شد. نکته حائز اهمیت در تیم فوتبال ایران این بود که هر گاه بازیکنان ایران به بازی سرعت می‌دادند قطری‌ها کاملا مقهور می‌شدند اما مشخص نبود چرا ایرانی‌ها کمتر از این ترفند برای تحت تاثیر قرار دادن حریف سود می‌بردند.

بازی فوتبال ایران و قطر

نیمه دوم

شاگردان کی‌روش تاخت و تاز نیمه دوم را در شرایطی آغاز کردند که ورود محمدرضا خلعتبری و اشکان دژاگه جان تازه‌ای را به خط حمله تیم ایران بخشید. سانترهای ارسالی از دو جناح تیم ایران به نوعی شکل می‌گرفت که هیچ یک از بازیکنان خطوط هافبک و حمله ایران برای استفاده بهینه از آن بهره نمی‌بردند. قطری‌ها بسان نیمه اول با دفاع محض سعی و تلاش مضاعفی انجام دادند تا حملات پردامنه ایرانی‌ها را دفع کنند.

علی کریمی هافبک جادویی تیم ایران که دفاع پرتعداد قطری‌ها در پشت محوطه جریمه را سدی صعب‌العبور برای زدن گل پیش روی خود و دیگر هم‌تیمی‌هایش می‌دید با حرکات و دریبل‌های منحصربه‌فردش تا حدودی سازمان دفاعی قرمزپوشان قطر را به هم ریخت ولی قاسم برهان مرد شماره یک دروازه قطر در ناکامی مهاجمان ایران نقش بسزایی را ایفا کرد.

به هر حال در روزی که میزبان تیم قطر بودیم و باید برای صعود سه امتیاز بدون دغدغه را به اندوخته‌هایمان اضافه می‌کردیم با یک تساوی بدون گل دوباره مانند ادوار گذشته دست به دامان اما و اگر شدیم. آن هم با یک سرمربی گران‌قیمت و حرفه‌ای به نام کارلوس کی‌روش.

دقایق کلیدی:

دقیقه 10: سانتر بلند مهرداد پولادی از جناح چپ با ضربه سر نه‌چندان دقیق علی کریمی در آغوش قاسم برهان جای گرفت.

دقیقه 30: پرتاپ اوت بلند ماهینی در محوطه جریمه با شوت سرضرب جواد نکونام به تیر افقی اصابت کرد.

دقیقه 35: ارسال کرنر قطری‌ها و ضربه سر خطرناک امارال جونیو توام شد اما مهدی رحمتی با واکنشی سریع به خوبی توپ را دفع کرد.

دقیقه 50: پاس علی کریمی با سانتر کریم انصاری‌فرد در جناح راست بر روی دروازه قطر کامل شد، اما هیچ یک از بازیکنان ایران نبودند که از آن استفاده کنند.

دقیقه 58: سانتر اشکان دژاگه با پای چپ با دفع ناقص دفاع قطر به کرنر رفت.

دقیقه 76: پاس محمدرضا خلعتبری به محوطه جریمه و شوت کریم انصاری‌فرد با برخورد به پای مدافع تیم قطر به کرنر رفت.

بهترین بازیکن:

هر چند علی کریمی با دریبل‌های چشم‌نوازش در نیمه دوم چند بار خط دفاع قطر را به هم ریخت و تماشاگران حاضر در ورزشگاه را به وجد آورد اما قاسم برهان دروازه‌بان سنگالی تیم قطر که با خروج‌هایش تاثیر فراوانی در دفع حملات تیم ایران داشت، به عنوان بهترین بازیکن میدان انتخاب شد.

اتفاق ویژه:

شبکه الجزیره اسپورت در هنگام پخش این بازی به دفعات گل تیم ازبکستان را که با دفع سیدجلال حسینی و اشتباه داور ژاپنی از داخل دروازه بیرون آمد برای مخاطبانش به تصویر کشید تا به نوعی سه امتیاز برتری ایران را به چالش کشیده باشد!