سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عشق است زنده یاد ناصر خان حجازی و استقلال

مرحله مقدماتی جام جهانی 2014

3 ژوئن 2012- استادیوم جار. تاشکند

ایران- ازبکستان

تماشاگر: 9 هزار نفر

داور: نیشی مورا از ژاپن با کمک های ساگارا و ناگی

گل: محمدرضا خلعتبری (1+90)

ایران: مهدی رحمتی، حسین ماهینی، سید جلال حسینی، پژمان منتظری، پژمان نوری، جواد نکونام، آندرانیک تیموریان، مجتبی جباری (76 کریم انصاری فرد)، محمد ابراهیمی (44 خسرو حیدری)، احسان حاج صفی (62 محمدرضا خلعتبری) و علی کریمی سرمربی: کارلوس کی روش

ازبکستان: نستروف،  اسماعیل اف، اسلام اینوموف، عزیزبک حیدراف، تیمور کاپادزه، جسور حسن اف (87  باکائف)، آندریف، تاجی اف، خاسانوف (68 لطف الله تورائف)، ویکتور کارپنکو (52 مراد بیک ماف)، الکساندر گینریخ   مربی: وادیم آبراموف

شرح بازی: تیم ملی ایران در شرایطی به مصاف ازبکستان رفت که کارلوس کی روش، ترکیبی شگفت انگیز و غیرمنتظره را برای این بازی انتخاب کرد. بیشترین تغییر تیم ملی در خط دفاعی اتفاق افتاد و حسین ماهینی، جانشین خسرو حیدری شد. در سمت چپ، مهرداد پولادی مدافع چپ موردعلاقه کی روش، روی نیمکت قرار گرفت تا پژمان نوری در این منطقه به کار گرفته شود و در مرکز خط دفاعی هم پژمان منتظری، جای هادی عقیلی را گرفت. یک خط جلوتر، حضور احسان حاج صفی و محمد ابراهیمی به عنوان دو بال چپ و راست، جالب توجه بود و در خط حمله هم کریم انصاری فرد جایی در ترکیب اصلی نداشت تا علی کریمی مهاجم تیم ملی ایران باشد. 

 
دو تیم در 20 دقیقه ابتدایی، نمایشی محافظه کارانه داشتند و اغلب توپ در یک سوم میانی زمین جریان داشت. در این دقایق، اغلب حضور تیم ملی روی دروازه ازبکستان معطوف به پرتاب های بلند اوت می شد که ماهینی و حاج صفی از چپ و راست می انداختند.

بعد از گذشت 20 دقیقه، ازبکستان به تدریج با نفوذهای اینوموف، اسماعیل اف و حسن اف بر جریان بازی مسلط شد و سمت چپ و راست دفاعی تیم ملی لرزان تر از آن بود که حملات ازبک ها را در این مناطق کور کند. در این نیمه، ماهینی نمایشی پراشتباه داشت و پژمان نوری هم که بعد از سال ها، بار دیگر به عنوان دفاع چپ به کار گرفته شده بود، اغلب مغلوب اینوموف می شد. در آخرین دقیقه نیمه اول، کی روش ابراهیمی کم اثر را از بازی بیرون کشید و خسرو حیدری را به سمت راست برد. در این نیمه، هافبک های سردرگم ایران مجالی برای بازی سازی نیافتند و در اکثر دقایق، تحت تاثیر هافبک های ازبکستان بودند.

با شروع نیمه دوم، حفظ توپ هافبک های ایران در یک سوم میانی، قدرت حمل توپ خسرو حیدری و پیدا شدن جباری در مرکز زمین که در نیمه اول کاملاً محو بود، تیم ملی را در موقعیت بهتری نسبت به نیمه اول قرار داد. در 15 دقیقه ابتدایی نیمه دوم، شوت از راه دور نکونام می توانست تیم ملی را پیش بیاندازد که دروازه بان ازبکستان واکنش خوبی داشت. در این دقایق، ازبک ها همچنان سمت راست دفاعی ایران را هدف قرار داده بودند اما ماهینی که از حمایت بهتری برخوردار شده بود، کمتر اشتباه کردو حملات ازبکستان فقط به کرنر ختم می شد. با رسیدن بازی به دقیقه 70، بار دیگر ازبکستان توپ و میدان را در اختیار گرفت و بعد از یکی دو حمله نصفه نیمه، لحظه تعیین کننده این بازی فرا رسید.لحظه ای که در آن با اشتباه ناگی، کمک داور دوم بازی، گل سالم ازبکستان دیده نشد. با خروج جباری، علی کریمی یک خط عقب تر آمد تا کریم انصاری فرد تک مهاجم تیم ملی ایران در یک ربع پایانی باشد ولی مشکل آنجا بود که تیم ملی در زمان حمله بسیار کم تعداد بود. در آخرین دقایق بازی و در حالی که به نظر می رسید همین یک امتیاز هم برای یک بازی خارج از خانه خوب است، همکاری سه نفره آندو، انصاری فرد و خلعتبری، کار را برای ازبکستان تمام کرد

دقایق حساس:

دقیقه 21: اینوموف از راست نفوذ کرد و توپ را روی دروازه فرستاد. بعد از یک رفت و برگشت، کارپنکواز فاصله ای نزدیک دروازه ایران را هدف قرار داد اما ضربه بدون زاویه اما محکم او را سیدمهدی رحمتی با واکنشی عالی به زمین برگرداند. این اولین موقعیت جدی برای هر دو تیم بود

دقیقه 27: الکساندر گینریخ در موقعیتی تک به تک صاحب توپ شد اما باز هم رحمتی دروازه تیم ملی را نجات داد و در ادامه، پژمان نوری با ضربه سر توپ را به کرنر فرستاد. در این صحنه ابتدا کمک داور پرچم خود را به نشانه آفساید بالا برد اما نیشی مورا دستور به ادامه بازی داد

دقیقه 40: کارپنکو که در فضای بین منتظری و ماهینی جایگیری کرده بود، روی ارسال از جناح راست با سر به توپ ضربه زد اما توپ او راهی به چارچوب نداشت

دقیقه 41: باز هم جناح راست خط دفاعی ایران آسیب پذیر نشان داد و توپی که از این ناحیه ساخته پرداخته شده بود، به یک موقعیت خطرناک تبدیل شد. این توپ ابتدا از سر گیرنیخ گذشت اما بعد از آن، حسن اف به توپ ضربه زد. توپ برگشتی را گینریخ از فاصله ای نزدیک به گل تبدیل کرد اما کمک داور اول بازی، این موقعیت را آفساید اعلام کرد. تصاویر آهسته نشان می داد تصمیم ساگارا درست بوده است

دقیقه 54: شوت از راه دور جواد نکونام را نستروف در دو مرحله مهار کرد و اجازه نداد علی کریمی از توپ ریباندی استفاده کند

دقیقه 72: کرنر گینریخ با ضربه سر تیمور کاپادزه همراه شد ولی این توپ را هم رحمتی به آغوش کشید

دقیقه 74: ارسال گینریخ از چپ، در دهانه دروازه به مهاجم ازبکستان رسید، توپ بعد از یکی دو بار رفت و برگشت و برخورد به پایه تیر دروازه، بالاخره با ضربه نهایی احمد اف هماره شد، این توپ از خط دروازه رد شد ولی جلال حسینی، توپ را از درون دروازه بیرون کشید. اشتباه کمک داور ژاپنی در تشخیص این صحنه، بازی را همچنان بدون گل نگه داشت

دقیقه 85: شوت خطرناک کاپادزه از پشت محوطه هجده قدم با عکس العمل عالی رحمتی به کرنر رفت

گل:

درحالی که ازبکستان برای رسیدن به گل جلو کشیده بود، آندو تیموریان، کریم انصاری فرد را از جناح راست صاحب توپ کرد. پاس به جلوی عالی انصاری فرد، خلعتبری را با دروازه بان تک به تک کرد و بغل پای مطمئن دیگر بازیکن تعویضی تیم ملی، سه امتیاز حیاتی را به تیم ملی هدیه کرد

بهترین بازیکن:

سیدمهدی رحمتی در روزی که بسیاری از ملی پوشان ایران حتی سایه ای از گذشته خود نبودند، عملکردی فوق العاده داشت و به تنهایی 3-4 موقعیت آشکار گل را ازبک ها گرفت. او بدون تردید بهترین بازیکن زمین بود.

اتفاق ویژه:

نیشی مورا داور مشهور ژاپنی در این بازی به هیچ بازیکنی کارت زرد ندا

 

تیم ملی ایران در شبی که پیروزی خفیف خود را تا حد بسیاری مدیون شانس و اقبال بلند خود بود ، توانست در خانه­ ازبکستان سه امتیاز ارزشمند را کسب نماید و امیدوارانه به استقبال سایر دیدارهای پیش­روی خود برود. عملکرد ملی پوشان در این مسابقه چگونه بود؟

سید مهدی رحمتی (10/9)

پس از فراز و نشیب­های بسیاری که رحمتی در هفته های آخر لیگ یازدهم داشت ، بسیاری بر این باور بودند که دوران طلایی او به پایان رسیده است و او دیگر ستاره­شماره­ یک نخواهد بود و اولین اشتباه مرگ­بار او در تیم ملی زمینه­ ساز جدایی او از ترکیب اصلی تیم خواهد شد. اما نمایش بی­ نقص او در برابر ازبکستان زمینه ­ساز پیروزی ارزشمند تیم ملی ایران در اولین گام برای راه­یابی به جام جهانی 2014 بود ، بلکه تضمین بسیار خوبی برای شماره یک ماندن  او نیز بود. رحمتی به خصوص در تک به تک ها عالی عمل کردو فوق العاده بود.

سید جلال حسینی (10/4.5)

سید جلال تنها مدافعی بود که در سونامی کی روش نقش خود را حفظ کرده بود. جلال حسینی نتوانست با پژمان منتظری زوج قابل قبولی را تشکیل بدهد و این دو بازیکن به خصوص به هنگام حرکات عرضی ازبک ها نشان دادند که فعلا با هم هماهنگ نیستند.تاثیرگذارترین حرکت حسینی در بازی ، حرکت زیرکانه­ او در درون دروازه بود ، زمانیکه توپ بطور کامل در درون دروازه­ ما قرار گرفت اما سید جلال با سماجت و خونسردی توپ را برگرداند تا  نیشی مورا تن به اشتباهی مرگ­بار دهد و این گل صد در صد را مردود اعلام نماید.

 http://u.goal.com/189900/189969hp2.jpg

پژمان منتظری (10/4)

در روزی­که کی وش دست به تحولی عظیم در ترکیب تیم ملی و به خصوص در ترکیب خط دفاع تیم زده بود ، پژمان منتظری به عنوان جایگزین هادی عقیلی نه تنها نتوانست از نفوذها جلوگیری نماید و در درگیری­های نفر به نفر پیروز باشد و بارها مغلوب حرکات ازبکها شد که در شروع بازی از دفاع  هم موفق نبود. او به خاطر تکنیک و بازی سازی در ترکیب تیم قرار گرفته بود و به عقیلی ترجیح داده شداما آنی نبود که انتظار می رفت .

  پژمان نوری (10/3.5)

 پژمان نوری از جمله دیگر مدافعانی بود که در ترکیب متحول شده­ کیروش جای مهرداد پولادی را گرفت. نوری به مانند همیشه در خدمت  تیم بود و بسیار سعی داشت تا در سمت چپ با تلاش و دوندگی بسیار از نفوذ هافبک­ها ازبکستان جلوگیری کند. نوری عملکرد خوب و ایده­ آلی نداشت ، گواه این مدعا آن است که بسیاری از حملات و نفوذهای ازبکستان از سمت چپ شکل می­گرفت.  نوری در بسیاری از نبردهای تن به تن مغلوب اینوموف شد.

  حسین ماهینی  (10/3.5)

 حسین ماهینی که به جای خسرو حیدری در سمت راست خط دفاع به بازی گرفته شده بود ، در نیمه­ اول بسیار پر اشتباه ظاهر شد. او بازیکن کم تجربه ایست و فعلا به این بازیها نیاز دارد اما به شرطی که مایه اش را داشته باشد . ماهینی در اغلب درگیری­های تک به تک ناکام بود. او حتی در انجام پرتاب­های دستی نیز نتوانست به کمک تیم ملی ایران بیاید.

   خسرو حیدری (10/4.5)

تیم ملی ایران که بسیار تحت فشار قرار گرفته بود ، با صلاح دید سرمربی خود اقدام به انجام تعویض نسبتا کارآمد نمود. در آخرین دقیقه­ از نیمه­ اول ابراهیمی که نمایش کم فروغی را در این دیدار داشت ، جای خود را به خسرو حیدری داد تا اوضاع کمی برای ایران به سامان شود. با حضور حیدری کمی اوضاع برای خودنمایی و بازی­سازی هافبک­های تیم ملی فرآهم آورده شد ، هرچند ایران در این زمینه امروز بسیار ناکام بود.

جواد نکونام (10/4)

جواد نکونام شاید یکی از بدترین بازی­های ملی خود را برای تیم ملی انجام داد ، او که شاید امید اول ایران در خط هافبک محسوب می­شد بارها با پاس­های اشتباه  خود موقعیت بازی­سازی را از ایران گرفت. او در جنگ­های نفر به نفر در میانه­ میدان به مانند سایر هافبک­های تیم ملی ناکام بود ؛ البته تجربه جواد در صحنه گل تاثیر خود را گذاشت.او در این بازی نزدیک به خط دفاعی بازی می کرد و این شکل از بازی تاثیر منفی خود را روی نمایش تیم گذاشت.

 آندرانیک تیموریان : (10/3)

آندرانیک تیموریان نیز بسیار دور از سطح خود بازی کرد. او در میانه­ میدان نتوانست نبض بازی را در اختیار بگیرد ، همین امر نیز باعث شده بود تا حملات بسیاری از سوی یاران ازبکستان شکل گیرد. تیموریان فقط در چند صحنه موفق به متوقف کردن بازیکنانی نظیر گینریخ شد... اما فقط  با انجام خطا.

 http://u.goal.com/189900/189977hp2.jpg

 مجتبی جباری (10/3)

خاصیت فوتبال جباری به پاس دادن برای مهاجمان است اما در بازی مقابل ازبکستان مهاجمی در زمین نبود...در عین حال جباری هرگز حتی یک حرکت موثر از خود نشان نداد و کمتر برای استفاده از ضربات سوم به خط حمله اضافه شد.روز ازبک برای مجتبی روز ضعیفی بود.

 محمد ابراهیمی (10/2)

 ابراهیمی شاید در این دیدار ضعیف­ترین بازیکن تیم ملی بود. ارائه بازی بدون تاثیر و محو شدن در جریان بازی حتی در همان دقایق ابتدائی بازی که ایران رقابتی پا یا پای با ازبکستان داشت ، از جمله دلایل تایید کننده­ی این مطلب است. البته کی روش به دنبال اضافه کردن بازیکنان جدید به تیم ملی است و امثال ابراهیمی باید از این  فرصتها بهتر استفاده کنند. .

 احسان حاج­ صفی (10/3)

 حاج­ صفی  که دقیقا در پست دلخواهش بازی می کرد ؛ در انجام نفوذ نیز بسیار ضعیف عمل کرد و نتوانست کمکی جدی به خط حمله نماید. عملکرد ضعیف حاج­ صفی در انجام نفوذهای جدی و نیش­دار به عنوان بال چپ ، سبب شد تا تیم ملی در بیش­تر لحظات در لاک دفاعی فرو برود ..

 علی کریمی (10/3)

علی کریمی که به عنوان مهاجم در تیم ملی به کار گرفته شده بود ، به علت آنکه آن چنان که باید تغذیه نشد ، نتوانست نمایش خوبی  را از خود ارائه نماید. هرچند که انتظار ما از کریمی ایجاد موقعیت­های خطرناک از سوی خود او بود ، اما اگر واقع­ بین باشیم نباید فراموش سازیم که واگذار کردن توپ و میدان از سوی هافبک­های تیم ملی ، از جمله عوامل اصلی بازی کم فروغ کریمی بود.

 http://u.goal.com/189900/189978hp2.jpg

 محمدرضا خلعتبری (10/7)

محمدرضا خلعتبری که در دقیقه­ 62 به جای حاج­ صفی به میدان آمد ، در روز افت ستاره ­ها ، درخششی مناسبی داشت و توانست با ارائه یک بازی منطقی و روبه جلو ، امید تیم ملی برای گل زنی و پیروزی را همچنان زنده نگه دارد. این امر زمانی تکمیل شد که انصاریفرد وارد میدان شد و پاس گل زیبا و تماشایی را برای او ساخته نمود و خلعتبری نیز نشان داد که مرد دقایق سخت است و قدر تک موقعیت­ها را به خوبی می­داند.

 کریم انصارفرد (10/7)

انصاریفرد در زمانی به بازی آمد که کمتر کسی فکر می­کرد که تیم ملی ایران توان گلزنی را دارد. شاید تنها حرکت مثبت و جدی کریم همان پاس گلی بود که در میان اشتباهات بازیکنان ازبکستان از سوی او برای خلعتبری فرستاده شد. این یک پاس در کلاس جهانی بود...پاسی مهمتر از همه گل های کریم!.