سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عشق است زنده یاد ناصر خان حجازی و استقلال

واکسن ایرانی: هزار وعده خوبانسیدصادق حسینی، روزنامه نگار، در روزنامه سازندگی نوشت: بعدازظهر، در غسالخانه سردتر از همیشه نیمه اسفند سال سیاه 1399، مسئول شناسایی کاور را باز کرد و پرسید: علی اکرمی؟ با همه بهت و شوک و بغض، سری تکان دادم و گفتم: بله! علی با همان ریش و لبخند همیشگی آرام خوابیده بود، علی دیگر نبود. 2-3 نفری علی را از کاور درآوردند و روی سنگ گذاشتند و بعد از چندبار شستشو، غسل دادند و کفن پوشاندنش و من و محمد نسیمی که حالا عکاس کرونا شده، زیارت عاشورا خواندیم، تربت دادیم که بگذارند روی چشمانش و باقی ماجرا تا ریختن خاک روی مزارش همه به سرعت انجام شد.
 
صبح یک شنبه سنگین بود از آن ها که وقتی از خواب بلند می شوی با گنگی همراه است. خیال می کنی یک تخت سنگ روی سینه ات بوده و حالا برداشته اند و نمی دانی که چطور باید نفس بکشی. صبح یک شنبه، همسر علی داشت آماده می شد که سوپ برایش ببرد بیمارستان که مجبور شدم خبر را بدهم، جیغی کشید که صدایش هنوز در گوشم است.
 
مرگ علی اکرمی روزنامه نگار و تحلیل گر سیاسی تفاوت داشت با مرگ آن برادر دیگرمان، روح الله رجایی سردبیر فقید روزنامه جام جم در 30 تیر ماه داغ تابستان سال سیاه. روح الله چند روزی بود کم و بیش عوارض داشت و روزی که جوابش مثبت شد و به بیمارستان رفت بلافاصله با سکته روبرو شد، ما انتظار معجزه داشتیم اما مرگ نصیبمان شد. روح الله 38 ساله عصری که تستش مثبت شد نوشت: «خب، آسیاب به نوبت است و شتر کرونا دیروز در خانه ما نشست و تست من مثبت شد تا ببینم دو هفته دیگر جمع می کند برود یا چی. به دعاهای شما محتاجم.خیلی»
علی بلافاصله با اولین عوارض، تست داد و زیر نظر پزشک قرار گرفت و روند درمان را شروع کرد، اما در روزهایی که روند عوارض بیماری افزایشی بود، دکتر توجه لازم را نداشت و حتی اسکن ریه را نیز به دلیل داشتن عوارض! لازم ندانسته بود و در نهایت یک هفته از مثبت شدن تست، بامداد جمعه در بیمارستان بستری شد و بامداد یک شنبه 10 اسفند درگذشت.
 
وقتی عکس ریه علی را دیدم، اندازه 2 سکه 50 تومانی قدیم، جا داشت که سفید شود. پزشکان ICU گفتند: چشم گاوی ریه درآمده بود و کرونا انگلیسی است.
 
این روایت چند خطی مواجهه با مرگ کرونایی در 2 فاصله 6ماه و یک سال بعد از شیوع کرونا و 2 ماه بعد از تزریق واکسن در جهان بود. حالا علاوه بر همسران و خانواده علی و روح‌الله و 5 دختر و پسر قد و نیم قدِ پدر از دست داده، که نوشتنش هم راحت نیست، حداقل 68هزار خانواده، عزیزانشان را از دست داده اند و سیاهی غم بر آن ها حاکم شده، 68هزار خانواده که بیشترشان برای ادامه زندگی و درآمد پایدار با چالش روبرو هستند. خانواده هایی که برای تربیت، تحصیل و آموزش کودکان و نوجوانان شان با چالش جدی روبرو هستند و خانواده های بیشتری قرار است، پدر و مادر و جوان و عزیزی را از دست بدهند، اگر این روند ادامه داشته باشد.

چرا فرایند تامین واکسن خارجی با تاخیر روبرو شد؟

حالا و در آستانه 15 ماهگی شیوع کرونا در ایران و در فاصله 5ماهگی تولید و تزریق واکسن در جهان، همه ی مردم سوال دارند، چرا فرایند تامین واکسن با تاخیر انجام شده! آیا ارتباطی میان تاخیر در خرید و طولانی شدن بروکراسی ارایه مجوز واردات و به نتیجه رسیدن واکسن کرونای ستاد اجرایی فرمان امام وجود دارد؟ این همه تاخیر برای چه بود و چه شد که به یک باره خبر از خرید 60 میلیون دز واکسن روسی داده شد.
 
این ابهام و تردید برای مردم وقتی بیشتر شد که رییس جمهور با انتقاد از فرایند مجوز واردات واکسن گفت: هر شرکتی که برای ورود واکسن کوچکترین مشکلی دارد، به دفتر رئیس جمهور نامه بنویسد. من مستقیم مسأله را دنبال می کنم، زیرا در هفته های آینده به راحتی می توانیم میلیون ها دوز واکسن کرونا وارد کنیم. واکسن می تواند مردم را از مرگ بخوبی مراقبت کند.

به این زودی ها خبری از واکسن ایرانی نیست

یکشنبه، 7 دی 1399 حجت نیکی ملکی مدیر روابط عمومی ستاد اجرایی توییت کرد: «به یاری خدا تا 40 روز دیگر خط تولید واکسن کرونا توسط ستاد اجرایی فرمان امام با ظرفیت 1/5 میلیون دوز در ماه راه اندازی خواهد شد و تا 6 ماه دیگر به 12 میلیون دوز افزایش خواهد یافت ان شاالله تلاش دانشمندان جوان کشور بی ثمر نخواهد ماند و محصول آن به دست مردم خواهد رسید.»
 
در این مدت ده ها مصاحبه و وعده از مسئولین ستاد اجرایی منتشر شده ، مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام 14 بهمن 1399 آن طور که خبرگزاری تسنیم تیتر زده گفته بود: «آغاز تزریق واکسن ایرانی کرونا از فروردین» و آن طور که خبرگزاری فارس 17 فروردین 1400 تیتر زده: «خبر خوش ستاد اجرایی فرمان حضرت امام درباره واکسن کرونا/ احتمال تحویل واکسن‌ها در اواخر خرداد».
 
با این حال دکتر علیرضا رییسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا 28 فروردین از احتمال تولید انبوه 2 واکسن ایرانی کرونا از تیرماه خبر داره، دقت کنید «احتمال».
 
به عبارت ساده تر اگر میانگین فوت را 300 نفر در روز محاسبه کنیم از ابتدای اردیبهشت تا 15 تیر، زمان احتمالی آغاز واکسیناسیون ایرانی، 23 هزار ایرانی در اثر کرونا جان خود را از دست می دهند و آمار جانباختگان کرونا حداقل به 92 هزار نفر می رسد.
 
از آن یک شنبه 7 دی که قرار بود 40 روز دیگر خط تولید راه اندازی شود، 4ماه گذشته و تا امروز تنها کمتر از 800هزار نفر دوز اول واکسن را دریافت کرده اند، علی اکرمی دوشنبه، 27 بهمن 1399، در زمانی که هنوز به کرونا مبتلا نشده بود در واکنش به توییت نیکی ملکی مدیر روابط عمومی ستاد اجرایی نوشت: «سلام؛ آیا الان ده روز از راه اندازی خط تولید واکسن با ظرفیت 1.5 میلیون دوز در ماه می گذرد؟»
 
علی اکرمی روزنامه نگار خوش فکر و 43 ساله، بامداد 10 اسفند سال سیاه، 10 روز بعداز ابتلا به کرونا درگذشت؛ او 6 اسفند، در شب ولادت حضرت علی توییت کرده بود: ما را شود به گوشه ایوان صدا کنی؟